Dėl iš „Grigeo Klaipėda” sklidusių dūmų – Seimo narės panika (dar papildyta)

Miestas, Svarbu

Šeštadienio ryte klaipėdietė Seimo narė Ligita Girskienė sukėlė paniką, savo socialiniame tinkle pranešdama esą apie kilusį gaisrą bendrovėje „Grigeo Klaipėda”.

„Facebook” nuotr.

„UŽDAROM LANGUS. GALIMAI GAISRAS „GRIGEGO KLAIPĖDA”. Smogas atėjo iki Gedminų gatvės ir slenka į tolimesnius rajonus. Kol kas aiškinuosi, kas įvyko! Aplinkosaugininkai atvykę sako, kad nemato jokių dūmų”, – 10 val. parašė ji, pasidalinusi ir nuotraukomis.

Tuo metu ugniagesių atstovas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad jokio gaisro bendrovėje nebuvo.

„Buvo toks iškvietimas prieš 10 val., mes nuvykom, bet gaisro nebuvo, buvo sutrikęs technologinis procesas, iš kamino ėjo tiršti dūmai”, – sakė ugniagesių atstovas Aivaras Drozdovas.

Jo teigimu, dalis dūmų dėl, kaip įtariama, filtro gedimo, pateko į išorę ir palei žemę sukėlė tiršto rūko debesį, kuris netrukus išsisklaidė, nesukėlęs darbo ugniagesiams.

„Grigeo Klaipėda“ savo pranešime informavo, kad šeštadienio rytą buvo įvykęs „trumpalaikis techninis sutrikimas biokuro katilinėje”.

„Trumpalaikis techninis sutrikimas buvo operatyviai pašalintas mūsų pačių pastangomis. Dėl šio nesklandumo nei bendrovės turtas, nei darbuotojai nenukentėjo. Aplinkos apsauga taip pat buvo maksimaliai užtikrinta“, – pranešime cituojamas įmonės vadovas Tomas Eikinas.

„Grigeo Klaipėda“ gamybos procesas dėl šio sutrikimo nebuvo sustojęs, gamykla, anot pranešimo, funkcionuoja sklandžiai.

Teigiama, jog dėl šio techninio incidento bus atliekamas papildomas vidinis tyrimas, siekiant užtikrinti prevenciją ateityje.

Į situaciją sureagavo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Noriu nuraminti klaipėdiečius, kad internete pasklidę vaizdai apie gaisrą Klaipėdoje sukėlė rimtą susirūpinimą. Galiu užtikrinti, kad ši situacija tikrai nekelia kokios nors grėsmės ar pavojaus ir tikrai nėra jokia diversija”, – socialiniame tinkle parašė jis.

13 Comments

  1. Anti grigeo

    Pangoni, pasiimk tą fabriką ir py***Ink į Vilnių. Aš vistiek jau tave buikotavęs ir nebeperku sikpoperio su šituo prekės ženklu, nelabai čia tu reikalingas. Siulyciau ir visiems taip daryti 🙂

    Reply
  2. ...

    Dėl Grigeo viskas aišku – prisiridbo ir vykdomas tyrimas. Bet kodėl apie Brandą, kuri kompostuoja atliekas atvirai, ponia Girskienė tyli? Ir pastebiu tendenceiją, kad užėjus kalbai apie kvapus Dumpiuose, ši įmonė tyliai „nusiplauna”. Ir spaudoje ji paminima tik tarp kitko, nors nagrinėjant modeliavimo žemėlapius jos kvapai permuša visų kitų Dumpių įmonių kvapus. Gal kas paaiškins kodėl tokia situacija?

    Reply
    • Jūs klystate ....

      Pasigooglinkite branda girskienė rasite info kiek metų ponia Girskienė rašo , važiuoja į Brandą dėl smarvės .

  3. Petras

    Grigeo savininkui i miegamaja situs dumus prileiskit bent atsiprasytu s v o l o c i u s

    Reply
  4. Anonimas

    Vėl mūsų gyven. aplinkos taršos įvykis iš Grigeo KL. yra labai didelis nusikaltimas… Kas tie dūmai, kas tas 0,5 val. pasklidusių dūmų …??? Mero žodžiai ” …kokio nors pavojaus klaipėdiečiams nėra….” Tai netiesa. Bet kokie dūmai iš pramonės įmonių sugedusių technologinių įrenginių yra pavojingi… Jei ne, tai tegul tai paliudija Klaipėdos Aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Laura Dagilienė, Kl. Aplinkos apsaugos valdybos viršininkiė Kl., Aplinkos kokybės skyriaus specialistai… Ar jie paėmė oro mėginius? Ar nustatė teršimo tašką, surašė protokolą ar kt. dokumentą? Kada bus paskelbti gyventojams oro mėginio tyrimų rezultatai? Kur yra savivaldybės AA skyrius, miesto tarybos nariai? Kodėl nesirūpina ekocido prieš aplinką faktais? Šiandie oro tarša, vakar: Klaipėdos uoste pastebėta naftos teršalai…. ir taip kiekvieną dieną?

    Reply
  5. Darotės eiliniai ....o ne "atviri "

    Pasak „Grigeo Klaipėda“ generalinio direktoriaus Tomo Eikino, specialiąsias tarnybas IŠKVIETĖ DŪMUS PASTEBĖJĘ VIETINIAI GYVENTOJAI , tačiau jų pagalbos neprireikė. ______Ugniagesiams atvykus į Nemuno gatvę, INFORMACIJA PASITVIRTINO- joje tirštų pilkos spalvos dūmų buvo labai daug.

    Reply
  6. Darotės eiliniai ....

    Taip, ryte apie 10 val., įmonės „Grigeo Klaipėda“ teritorijoje Nemuno g. 2, atliekant technologinius darbus sugedo ir UŽSIDEGĖ vienas iš įrenginių, kurie filtruoja dūmus. Tad trumpą laiką apie 20–30 min. buvo išmetami nefiltruoti dūmai, bet situacija buvo operatyviai suvaldyta ir kokio nors pavojaus ar grėsmės klaipėdiečiams nėra“, – patikino Klaipėdos meras.

    Reply
  7. Ir ką seimo narė pasakė ne taip ?

    Liberkonservynas nematė dūmų ? Ir kur čia panika , ponia Mart ? Darotės eiliniai ….

    Reply
  8. Jons

    Ši Seimo narė yra kaip koks geras pamazgų pilimo aparatas. Tiek jų prigeneruoja, kad per viršų piltis pradėjo.

    Reply
    • Liberalus muilas .....

      taip užputojo ,jog dingo net minimalus gebėjimas mąstyti ar nors faktus sudėlioti ? Liberalus aparatas tik ant ” putų generavimo laikosi ” ? Fui…

    • Leonas

      Ko norėti iš viešųjų ryšių projekto. Svarbu, kad Seime. Kovota už patekimą, o ne už adekvačią veiklą.

    • Leonui , jei jūs nežinote

      NEŽINOTE realių darbų , tai tik jūsų bėda . Nereikėtų demonstruotis . Ar ką nors girdėjote apie taip vadinamą ” Klaipėdos paketą ” ? Matyt ne , nežinote ir kitų realių ponios Girskienės darbų miestui , o štai į seimą labai norėjo liberkonservyno ” kovotojai ” , o gal žinote jų konkrečius darbus miestui ?

  9. Blinda

    Kiek dar tas monstras stovės Klaipedos centre,kodel iki šiol ta gamykla veikia ???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This