Vietoj Morės degino blogį

Fotoreportažai, Miestas
Avatar photoPalmira Martinkienė
2022-02-26

Įvykiai Ukrainoje pakoregavo ir tradicines Užgavėnių švenčių linksmybes. Kaip išvakarėse skelbė organizatoriai – Klaipėdos etnokultūros centro atstovai – į vieną iš senamiesčio kiemelių šeštadienio pavakarę susirinkusius klaipėdiečius pasitiko sustingę scenoje įsitaisę Užgavėnių personažai.

Šių metų tvari Morė, sukurta ir ekologiškų medžiagų, renginio pabaigoje šį kartą buvo ne tradiciškai sudeginta, o išrinkta į atskiras dalis, kad kitąmet ji ir vėl atgytų. Palmiros Mart nuotr.

Į kiemelio centre esantį laužą kiekvienas atvykęs buvo raginamas mesti popieriaus lapelį, jame užrašęs blogį, kurį norėtų sudeginti. Tuo metu iš šalia esančio kito krepšelio buvo galima pasiimti įvairių žalumynų, t.y. gėrio sėklų.

Tradicines Užgavėnių linksmybes pakeitė „Kuršių ainių” ir „Alkos” atliekamos dainos bei santūrus susirinkusiųjų bendravimas.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė įžvelgiantis paralelių tarp Užgavėnių tradicijų ir to, kas dabar vyksta Ukrainoje.

„Tai laikas, kad tarsi išvarome žiemą, pasitikdami pavasarį. Ten yra didžiulis tikslas ne tik ukrainiečiams, bet ir visam pasauliui išvaryti blogį, kad ateitų pavasaris, pavasaris laisvei, demokratijai, galimybei pasirinkti. Ir tas pavasaris turėtų nuplėšti tas kaukes, kuriomis dar daug kas dangstosi Kremliuje”, – metaforiškai kalbėjo meras.

Šių metų tvari Morė, sukurta ir ekologiškų medžiagų, renginio pabaigoje šį kartą buvo ne tradiciškai sudeginta, o išrinkta į atskiras dalis, kad kitąmet ji ir vėl atgytų.

Palmiros Mart nuotr.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Putino gerbėjai ES kelia galvas. O ką Lietuva?

Rusijos diktatoriaus gerbėjai Vengrijoje ir Slovakijoje rodo savo dantukus. Oficialūs dviejų Europos Sąjungos (ES) ir NATO šalių pareigūnai viešai pažadėjo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Universiteto ligoninė: kaltieji ieško kaltųjų

Įstūmę į dideles bėdas dvi Klaipėdos ligonines miesto politikai vaidina šventuosius ir bando savo kaltes suversti tiems, kurie statė ir ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Politika

Socdemai užpildė atsiradusią skylę

Po to, kai į Klaipėdos miesto tarybą su Socialdemokratų partijos sąrašu išrinktas Kretingos ligoninei vadovaujantis Romaldas Sakalauskas, ketinęs Seimą šturmuoti ...
2024-07-23
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This