Vietoj Morės degino blogį

Fotoreportažai, Miestas

Įvykiai Ukrainoje pakoregavo ir tradicines Užgavėnių švenčių linksmybes. Kaip išvakarėse skelbė organizatoriai – Klaipėdos etnokultūros centro atstovai – į vieną iš senamiesčio kiemelių šeštadienio pavakarę susirinkusius klaipėdiečius pasitiko sustingę scenoje įsitaisę Užgavėnių personažai.

Šių metų tvari Morė, sukurta ir ekologiškų medžiagų, renginio pabaigoje šį kartą buvo ne tradiciškai sudeginta, o išrinkta į atskiras dalis, kad kitąmet ji ir vėl atgytų. Palmiros Mart nuotr.

Į kiemelio centre esantį laužą kiekvienas atvykęs buvo raginamas mesti popieriaus lapelį, jame užrašęs blogį, kurį norėtų sudeginti. Tuo metu iš šalia esančio kito krepšelio buvo galima pasiimti įvairių žalumynų, t.y. gėrio sėklų.

Tradicines Užgavėnių linksmybes pakeitė „Kuršių ainių” ir „Alkos” atliekamos dainos bei santūrus susirinkusiųjų bendravimas.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė įžvelgiantis paralelių tarp Užgavėnių tradicijų ir to, kas dabar vyksta Ukrainoje.

„Tai laikas, kad tarsi išvarome žiemą, pasitikdami pavasarį. Ten yra didžiulis tikslas ne tik ukrainiečiams, bet ir visam pasauliui išvaryti blogį, kad ateitų pavasaris, pavasaris laisvei, demokratijai, galimybei pasirinkti. Ir tas pavasaris turėtų nuplėšti tas kaukes, kuriomis dar daug kas dangstosi Kremliuje”, – metaforiškai kalbėjo meras.

Šių metų tvari Morė, sukurta ir ekologiškų medžiagų, renginio pabaigoje šį kartą buvo ne tradiciškai sudeginta, o išrinkta į atskiras dalis, kad kitąmet ji ir vėl atgytų.

Palmiros Mart nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This