Surinko 50 vilkikų paramos Ukrainai

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Šalies gyventojai kviečiami aukoti Ukrainos žmonėms daiktus, reikalingus gelbstintis nuo karo, ieškant, kur prisiglausti ar pasislėpti. Reikalingos antklodės, pagalvės, patalynė, miegmaišiai, paklotai, rankšluosčiai, žiemos sezonui tinkami vyriški, moteriški ir vaikiški šilti rūbai ir batai.

Klaipėdos ukrainiečių kultūros ir švietimo centras „Rodyna” sekmadienį nuo 11.30 val. labai prašo vežti iškart supakuotus daiktus, vaistus ir negendantį maistą adresu Mainų g. 5 Klaipėdoje. Ant pakuočių prašoma užrašyti, kokie daiktai jose yra.

Raudonasis Kryžius šiltus rūbus, batus, antklodes, miegmaišius paklotus ir kt. Klaipėdoje renka Piliavietės aikštelė (Pilies g. 4) sekmadienį 12 – 20 val., pirmadienį ir antradienį 10 – 20 val. Per porą valandų sekmadienį čia jau buvo sunešta labdaros tiek, kad tikriausiai netilps ir į vilkiką. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Reikėtų higienos prekių, vaistų, negreit gendančių produktų, gal konservų, sausų pusryčių, maistelio vaikams, neperšlampamų drabužių, antklodžių ir panašiai. Jei yra galimybė apgyvendinti, prašytume palikti adresą, nurodant, kiek žmonių gali apgyvendinti”, – sakė akcijos koordinatorė Dina Mataitienė.

Ji akcentavo, jog daiktai minėtu adresu bus rankami tik sekmadienį. Vėliau žadama paskelbti ir banko sąskaitą.

Galinčius suteikti būstą, kviečia internetu registruotis „Stiprūs Kartu”. Registruotis Klaipėdoje galima ir čia.

Tuo metu Raudonasis Kryžius šiltus rūbus, batus, antklodes, miegmaišius paklotus ir kt. Klaipėdoje renka Piliavietės aikštelė (Pilies g. 4) sekmadienį 12 – 20 val.. Per porą valandų sekmadienį čia jau buvo sunešta labdaros tiek, kad tikriausiai netilps ir į vilkiką.

Sekmadienio vakarą Raudonasis Kryžius pranešė, kad per dieną visoje Lietuvoje surinko 50 vilkikų paramos.

„Daugiau paramos išvežti nebegalėsime! Labai prašome savo paruoštą paramą dar palaikyti, galimai rinkimą atnaujinsime, sekite informaciją”, – rašė organizacija, informuodama, kad pirmadienį ir antradienį nebevykdys planuotų paramos rinkimo akcijų.

5 Comments

  1. Rasa

    Ryt nuvešiu oati, bet trys dešimtmečiai būdama svanorė labdaros organizacijoje noriu paprašyti: negalima taip visko krauti, kas papuola į maišus- maišelius, netvarkingai , juk galima gauti auto kartoninių dėžučių ir užrašuti, kas yra viduje…Pagarbos ir prifesionalumo, o ne atsikratymo senais, nereikalingais daiktais. Savanoriaudama su daug negerų dalykų susidutiu.

    Reply
  2. Rima

    Niekad negalvok,kas kiek paaukos ar padarys…
    Daryk už save!
    Mylėk savo artimą,kaip pats save…
    Nežinosi,kada tau gali taip prireikt…

    Reply
  3. ?

    O kiek porošenka paaukos savo milijardų nukentėjusiems Ukrainos žmonėms ?

    Reply
    • Tamstai : ? (IP: 78.61.100.125)

      O Tu tai esi tikrai niekšelis, galimai esi Putino draugelis?

    • Gražina

      Aiškiai nematei reportažo, kur Porošenka gauna į rankas šautuvą ir stoja į kovotojų gretas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Uosto krovos lyderis toliau auga

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) per pirmąjį šių metų ketvirtį krovos apimtis augino 16,5 proc. – iki 1,67 mln. tonų. Pernai ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This