Bus tiesiama prieštaringai vertinama gatvė

Svarbu, Transportas

Nors ir prieš metus, ir šiemet kai kurie Klaipėdos politikai abejojo, ar iš tiesų verta skirti nemenkus pinigus dubliuojančios Liepojos gatvės tiesimui, šis, dabar jau apie 1,3 mln. eurų vertinamas projektas, jau visai priartėjo prie realybės.

Artūro Šulco nuotr.

„Atvira Klaipėda” dar 2021-ųjų sausį rašė, kad miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai siūlė tokios naujos gatvės netiesti, o pinigus skirti kitoms priemonėms, susijusioms su žvyruotų gatvių dangos asfaltavimu. Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai iš pradžių irgi lyg ir sutarė, jog dubliuojanti gatvė, tuomet vertinta 700 tūkst. eurų, yra per didelė prabanga, bet galiausiai nubalsavo už jos įtraukimą į planus.

Paskutinį kartą tokį projektą prieš mėnesį kritikavo opozicijoje esantis liberalas Saulius Budinas.

„Klaipėdos mieste šiuo metu yra per 20 kilometrų žvyruotų kelių, jiems asfaltuoti planus rengiantys politikai šiais metais yra numatę skirti tik 100 tūkst. eurų, kitąmet – 200 tūkst. eurų, o 2024 metais – 600 tūkst. eurų. Tuo pat metu Liepojos gatvę dubliuojančios gatvės tiesimui, kuri tikrai nėra prioritetinė ir nėra tokia skausminga problema kaip žvyrkeliai mieste, Strateginiame plane 2022–2023 metais numatyta skirti per 1 milijoną 300 tūkst. eurų”, – rašė jis.

Artūro Šulco nuotr.

Tačiau procesas nestoja – Savivaldybės administracija jau paskelbė konkursą šiam sumanymui, vadinamam „dubliuojanti Liepojos gatvė – privažiuojamasis kelias nuo Šiltnamių g. iki Klaipėdos gatvės” įgyvendinti per 19 mėnesių. Nors dviratininkai seniai prašė miesto valdžios čia nutiesti dviračių taką, tačiau projekte daugiausia erdvės skiriama automobiliams.

„Gatvė projektuojama siekiant sudaryti saugias eismo sąlygas gyventojams patekti į Liepojos gatvę. Esamoje situacijoje esami išvažiavimai iš gyvenamųjų namų kvartalo sklypų į Liepojos gatvę yra nesaugūs, jų yra daug ir jie įrengti chaotiškai”, – rašoma savivaldybės užsakytose projektuose.

Artūro Šulco nuotr.

Ten kur, labiausiai palei Liepos gatvę reikia dviračių ir pėsčiųjų tako, nuo Šiltnamių g. iki Girininkijos gatvės, jo tiesti šiame projekte iš vis nenumatoma – čia beveik nėra motorinio transporto eismo.

Šiuo metu šalia Liepojos gatvės, rytinėje pusėje, yra asfalto ir žvyro dangos pėsčiųjų takas, kuriuo naudojasi ir automobilių vairuotojai. Jo techninė būklė –  bloga: žvyro danga duobėta, vietomis yra ištrupėjusio asfalto.

Artūros Šulco nuotr.

Nors formaliai takas įvardijamas kaip pėsčiųjų ir dviračių, bet realiai yra kaip kaimo keliukas per laukus, iš abiejų pusių apsodintas krūmais ir medžiais.

Ši augmenija praktiškai nebus išsaugota – Klaipėdos savivaldybė čia planuoja nutiesti D2 kategorijos gatvę. Važiuojamosios dalies plotis sieks 5,5 metro, ilgis – 800 metrų, bus trys sankryžos, 2,75 m pločio šaligatvis.

Bus įrengiamos dvi eismo juostos skirtingomis kryptimis, kiekvienos eismo juostos plotis – 2,75 m. Čia numatomas leistinas 50 km/h greitis.

Artūro Šulco nuotr.

Vietoj sunaikintos augmenijos numatoma sodinti mažalapes liepas, sedulas ir juodąsias pušis.

11 Comments

  1. Anonimas

    nelabai suprantama kokia šios gatvės paskirtis? šalia magistralinės gatves dar viena tokia pačia kryptimi ? faktas kad neturim urbanistų..

    Reply
  2. Ųu

    Asilu komanda o kas stovi už nugaras ir laukiame kasniu!@!!

    Reply
  3. Vidas

    Amžiną atilsį šiai miesto daliai. Siūlau atiduoti rajonui, nes su miesto infrastruktūra nebeturės nieko bendra.

    Reply
  4. Jurga

    Labai reikalinga, bet tokia trumpa atkarpa problemos neišspręs. Turėtų Liepojos g. platinti iki pat Šiaurės pr. , kad bent kiek nuimtų krūvį nuo Kretingos g. , nes pastačius naująją mokyklą rytais bus iš viso nepravažiuojama nei Kretingos, nei Liepojos g.

    Reply
  5. ASAS

    kai viskas apie Ukrainą dabar tai musu isrinktieji patyliukais prastumia nereikalingus objektus ir darbus kaip šis ir kaip daugiaukštė aikštele Bangų gatveje

    Reply
  6. W

    Na ka as galiu pasakyti, manau kad zymiai pigiau ir graziau bugu is namu ivaziavimus sutvarkyti ir likuse dali kelio uzsodinti nes mes juk uz zalia Klaipeda. Tad kam toesti visa kelia plauti pinigus ?

    Reply
  7. Na

    Atvira Klaipėda galėtų pasidomėti kaip Klaipėdos valdžia rūpinasi vaikais ir neįgaliaisiais: jau senai žadą nutiesti naują kelią link Debreceno 48 esančių minėtų įstaigų. Dabar ten reikia brautis per pilnus automobilių kiemus. Kaip reiktų ten pravažiuoti gelbėtojams vakare? Per mažas lėšų „įsisavinimas” matyt.

    Reply
  8. Ne

    Ne pirmo būtinumo gatvė, ji gali palaukti, yra svarbesnių objektų, pvz. Švepelių gatvė Rimkuose,
    Švyturio gatvė prie Klasco vartų, kelias nuo Medelyno iki Girulių plento, Serviso gatvė
    ir dar daug kitų žvyruotų Klaipėdos miesto gatvių !

    Reply
    • Girinis

      Rubliausko bajeriai. Graudu.

  9. Anonimas

    idiotai…kam ten kelias? geriau kiemus užlopytu.

    Reply
    • Anonimas

      Jus gal apsigyvenkit cia ir pamatysit, kam cia kelias! Reikia normalaus kelio, taciau ne dvieju juostu greitkelio kaip kad cia planuoja. Kur pestieji vaikscios, idomu…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This