Iš Skuodo kilęs klarnetininkas koncertuos su Klaipėdos brass kvintetu

Veidai

Pirmasis pavasario koncertas Klaipėdos koncertų salėje vyks trečiadienį, kovo 2 d., 18.30 val., kuriame kartu muzikuos Klaipėdos brass kvintetas ir meistriškai klarnetą valdantis solistas Rimvydas Savickas. Programa klausytojams padovanos retai Koncertų salėje girdimą klarneto ir varinių pučiamųjų derinį.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Nustebau gerąją prasme išgirdęs pasiūlymą groti tokiame ansamblyje. Man pačiam yra be galo įdomu repetuoti ir atliekant pajusti, kaip ši programa atsiskleidžia ir kokios įmanomos jos galimybės. Mūsų atliekami kūriniai turės didelį emocinį užtaisą. Manau, kad publikai jie turėtų sužadinti labai didelį smalsumą“, – pranešime pažymi R. Savickas.

Koncerte R. Savickas gros net trijų rūšių klarnetais.

Žiūrovai turės galimybę pažinti bosinį bei piccolo klarnetą, kuris atsiskleis specialiai šiam instrumentui solo parašytoje kompozicijoje. Programoje skambės originalaus W. A. Mozarto kvinteto klarnetui ir styginiams bei daugelis šiai netipiškai sudėčiai aranžuotų kūrinių. Tarp jų – aistringa G. Bizet „Karmen“ ir lyriška C. Saint-Saëns‘o „Gulbė“.

INFORMACIJA

Klarnetininkas R. Savickas į muziką nėrė vaikystės mieste Skuode. Vėliau pakviestas prof. Algirdo Budrio mokslus tęsė Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Magistro laipsnį atlikėjas įgijo Kalifornijos valstijos Fulertono universitete (JAV). R. Savickas yra laimėjęs keletą tarptautinių konkursų ir stipendijų, dažnai kaip solistas koncertuoja su orkestrais Lietuvoje, JAV ir kitose šalyse. Be muzikavimo jis taip pat dėsto sostinės mokyklose, kuriose pats anksčiau mokėsi.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į Klaipėdos brass kvinteto koncertą

Rugpjūčio 22 d., antradienį, 18 val. Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje klaipėdiečių ir miesto svečių laukia baigiamasis vasaros programos ...
2023-08-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Ir Bachas, ir katinėlis su gaideliu

Antrosios kovo repertuaro pusės Klaipėdos koncertų salėje favoritės – programos visai šeimai. Viena iš jų jau spėjo pelnyti publikos simpatijas, ...
2021-03-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This