Klaipėdoje padidėjo vienas COVID-19 rodiklis (atnaujinta)

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį šalyje patvirtinti 5445 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – net 3207 daugiau nei prieš parą. 831 susirgo antrą kartą, 6 – trečią. Klaipėdoje fiksuoti 373 nauji atvejai – 187 daugiau nei sekmadienį.

Savaitės atvejų skaičius šalyje sumažėjo 20,1 proc., Klaipėdoje – 17,6 proc.

Tuo metu susirgimų per 14 dienų skaičius, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, šalyje sumažėjo nuo 2932,5 atvejų iki 2883,1, o uostamiestyje jis nežymiai padidėjo – nuo 4057,5 iki 4090,4 atvejo.

Pagal šį rodiklį Klaipėda išlieka antroje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių. Blogiausia situacija ir toliau yra Palangoje, kur šis rodiklis per parą sumažėjo nuo 4899,9 iki 4601,6 atvejo.

Per praėjusią parą į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos paguldyti 128 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1697 ligoniai – 68 mažiau nei parą prieš tai. 96 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – vienu daugiau nei sekmadienį.

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 13 žmonių, iš kurių pasiskiepiję buvo 3, priklausę 70-89 metų amžiaus grupėms. Mirusiųjų skaičius jau šalyje siekia 8397, Klaipėdoje – 387: čia per parą mirė vienas žmogus.

Šalyje šiuo metu dar serga 68 696, pasveiko 818 242, tarp jų – 57 617 klaipėdiečiai: per parą išgijo 695 miestiečiai. Uostamiestyje dar serga 5341 gyventojas.

Per praėjusią parą šalyje vakcinuota 660 žmonių, iš jų 431 – trečią kartą.

INFORMACIJA

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pagrindines Lietuvos gydymo įstaigas netrukus pasieks naujas vaistinis preparatas, skirtas COVID-19 liga sergantiems pacientams gydyti – „Xevudy“ (veiklioji medžiaga – sotrovimabas). Dalyvaudama bendrame pirkime kartu su kitomis Europos Sąjungos (ES) šalimis, Lietuva įsigijo šio vaisto kiekį, kurio užteks 1008 pacientų gydymui.

Farmacijos kompanijų „GlaxoSmithKline“ ir „Vir Biotechlogogy, Inc“ sukurtas vaistinis preparatas „Xevudy“ buvo užregistruotas visoje ES 2021 m. gruodžio 17 d. Jis gali būti skiriamas COVID-19 liga sergantiems suaugusiesiems ir paaugliams (12 metų ir vyresniems, sveriantiems ne mažiau kaip 40 kg), kuriems nereikia taikyti papildomos deguonies terapijos ir kuriems kyla didesnė rizika susirgti sunkios formos COVID-19 liga.

COVID-19 pacientų gydymui ligoninėse taip pat yra naudojami vaistai „Veklury“ (veiklioji medžiaga – remdesiviras), „Ronapreve“ (veikliųjų medžiagų kasirivimabo ir imdevimabo derinys) ir „Regkirona“ (veiklioji medžiaga – regdanvimabas). Taip pat Europos Komisijos sprendimu, sergančiuosius COVID-19 liga galima gydyti ,,RoActemra“ (veiklioji medžiaga – tocilizumabas) ir ,,Kineret“ (veiklioji medžiaga – anakinra) bei deksametazonu. Šie vaistai yra tiekiami Lietuvos Respublikos rinkai.

Šiuo metu Lietuvoje prienami vaistai nuo COVID-19 ligos gali būti naudojami tik pacientų gydymui ligoninėse. Vartojimui namuose ES yra užregistruotas tik vienas vaistinis preparatas – „Paxlovid“, kurį gamina farmacijos kompanija „Pfizer“. Galimybės įsigyti šio vaisto Lietuvoje šiuo metu nėra, Europos Komisija tęsia derybas su gamintoju dėl šio preparato pirkimo ES šalims.

2 Comments

  1. Rolis

    Ar dar nepabodo skalyti? Ar dar neatidirbot už bakes,fuflasklaidininkai?

    Reply
  2. Lauris

    Baikite muilo burbulą pūsti su visokiais covid 19 ce yra tik gripo forma

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This