Pagalbos ranką studentams iš Ukrainos tiesia ir žmonės, ir įstaigos

Švietimas

Klaipėdos universitete (KU) besimokantiems 40 ukrainiečių sulaukia įvairios pagalbos.

Universiteto administracija gavo prašymų dėl nemokamo gyvenimo bendrabučiuose, maitinimo, jie – patenkinti: 17 studentų iš Ukrainos trims mėnesiams atleisti nuo mokesčio už gyvenimą bendrabučiuose, besikreipusiems dėl nemokamo maitinimo jis paskirtas, darbo dienomis jaunuoliai galės nemokamai papietauti KU miestelyje esančioje UAB „Jogundė“ kavinėje. Tam lėšas kooperavo ir universitetas, ir kavinės šeimininkai.

Viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ pranešė KU studentams iš Ukrainos suteiksianti metinius bilietus visuomeniniam transportui. Laikinai šios įstaigos direktoriaus pareigas einančio Andriaus Samuilovo komentaras buvo lakoniškas: „Slava Ukraini!“.

Į specialiai atidarytą sąskaitą, skirtą Universitete besimokantiems studentams iš Ukrainos ir, esant poreikiui, jų šeimų nariams remti, jau pervesta daugiau nei 1000 eurų. Norintiems paaukoti, skelbiame sąskaitos numerį: LT687300010129229701 (AB Swedbank), gavėjas – Klaipėdos universitetas, mokėjimo paskirtyje įrašyti „Parama ukrainiečiams“.

Antradienį KU Botanikos sode vyko Užgavėnių renginys – visos už bilietus į jį surinktos lėšos bus nukreiptos į šią sąskaitą.

Palaikymo pareiškimą kovojančiai Ukrainai šiandien išplatino KU Baltijos istorijos ir archeologijos instituto taryba. Dokumente, pasirašytame tarybos pirmininkės dr. Silvos Pocytės, rašoma: „Vis dar tęsiasi Rusijos agresija prieš Ukraina, kurios metus žūsta taikūs gyventojai, yra apšaudomi ir bombarduojami civiliniai objektai. Tragediją Ukrainoje išgyvename asmeniškai dar ir todėl, kad Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institute studijuoja studentai iš Ukrainos, su mumis dirba kolega istorikas dr. Artiom Petryk, kuris kaip ir keli studentai šiuo metu yra Rusijos kariuomenės apsuptame bei atakuojamame Chersono mieste pietų Ukrainoje. Instituto kolektyvas palaiko Ukrainos tautą kovoje prieš užpuoliką bei smerkia Rusiją dėl jos vykdomos karinės agresijos. Kviečiame visus ne tik moraliai, bet ir materialiai paremti kovojančią Ukrainą. Mes, Instituto istorikai ir archeologai, suprantame bei akcentuojame šio beprasmio ir neišprovokuoto karo ilgalaikes pasekmes, tiek Ukrainai ir jos žmonėms, tiek visam pasauliui bei Lietuvai. Šlovė Ukrainai!“.

Instituto bendruomenė iš Chersone likusio studento laiškų stebi padėtį šiame mieste. Šio ryto laiške pasakojama: „Mūsų padėtis vis sunkėja. Ir bendrai, ir materialiai. Naktį prasidėjo Chersono šturmas, pradėjo bombarduoti gyvenamuosius namus. Okupantai jau yra mieste. Meras nurodė žmonėms neiti iš namų. Miestas apsuptas. Įvažiuoti į jį ar išvažiuoti negalima. Nuolat girdime šūvius ir sprogimus“. Su KU vadovu ir
kolegomis kartais susisiekia instituto istorikas dr. Artiom Petryk. Jo žinia: „Dar gyvas“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d. Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį galės ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This