Prie Rusijos konsulato – dvi Ukrainos palaikymo akcijos, vyks paramos koncertas, dviejų dienų renginių ciklas

Miestas

Klaipėdoje trečiadienį bus rengiamos dar dvi pilietinės akcijos prie Rusijos Federacijos generalinio konsulato siekiant išreikšti palaikymą Putino karo apimtai Ukrainai ir jos žmonėms.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Vienos iš jų organizatorius klaipėdietis Vytautas Tenkutis teigia prašymą dėl renginio Klaipėdos miesto savivaldybei pateikęs dar vasario 23 dieną, likus lygiai dienai iki karo veiksmų pradžios.

„Norėjome pareikšti savo nepritarimą Kremliaus režimo vykdomai politikai, kurios esmė – įtvirtinti autoritarinį Putino valdymą, šiam tikslui pasitelkiant visas priemones – grasinant taikioms šalims, smaugiant opoziciją, žudant priešininkus ir neigiant bet kokias tarptautines teisės normas. Kol laukėme savivaldybės sprendimo, prasidėjo karas. Jis privertė praregėti net ir tuos, kurie nematė ar nenorėjo matyti, kur veda Kremliaus režimo veiksmai. Visi, kurie tarnauja Putino valdžiai, tapo jo vykdomos agresijos bendrininkais. Raginame juos priešintis ir visa širdimi palaikome savo brolius ukrainiečius“, – pranešime cituojamas V. Tenkutis.

Jo teigimu, svarbu, kad žmonės drąsiai reikštų savo pilietinę poziciją, nes viso pasaulio žmonių solidarumas prieš agresorių yra galinga jėga, galinti padėti greičiau sustabdyti karo veiksmus ir nekaltų žmonių žudynes.

Ši Ukrainos palaikymo akcija prie Rusijos Federacijos generalinio konsulato Klaipėdoje, Šermukšnių g. 4, vyks trečiadienį, kovo 2-ąją, nuo 15 iki 19 val.

16 val. čia vyks ir akcija „Kuo plausi kruvinas rankas, kremlini?“.

„Tyriausias pasaulio žiedas − vaikas, tampa kruvinų Putino rankų auka, − negalime tuo nesibaisėti ir nesišlykštėti šiuo asmeniu, kuris vis dar nenusišauna. Ukrainiečiai dalinasi vaizdo ištraukomis, kurie atskleidžia tragišką vaikų likimą. Matome, kaip dėl okupantų jie žūsta ligoninėse, darželiuose ar ant močiutės kelių, todėl kviečiame visus tėvus, vaikus ir senelius prisidėti prie akcijos, kad kruvinos rankos nieko neliestų”, – “, − sako viena iš šios akcijos organizatorių Rasa Petrauskienė.

Šios akcijos organizatoriai kviečia dėti savo laisvės rankas – geltonas ir mėlynas.

„Atsineškime vaikiškų žaisliukų, kuriais tegul žaidžia Kremliaus žvėrys. Juos paliksime šalia konsulato. Mėlyni ir geltoni dažai mūsų – rankos bus Jūsų!“ – rašoma kvietime į akciją.

Ketvirtadienį, 19 val., Žvejų rūmuose vyks paramos koncertas, kurio metu visos surinktos lėšos, taip pat ir už bilietus, bus paaukotos organizacijai „Blue/Yellow”, Ukrainą remiančiai nuo 2014 m.

Ukrainos žmones palaiko ir vakaro metu neatlygintinai koncertuos „Royce”, MAN-GO, „Pikaso”, „69 Danguje”, Steponas Januška ir grupė „Studija”, Deivis, Žilvinas Žvagulis, Ingaja, Clara Giambino, Karolis Rupkus, choras „Cantare”, Klaipėdos violončelių kvartetas kartu su Šeiko šokio teatru.

Po 20 eurų kainuojančius bilietus galima įsigyti čia. 

Kultūros fabrikas kartu su jame įsikūrusiais teatrais ir kino teatru organizuoja dviejų dienų meninę palaikymo akciją, kurios metu surinktos lėšos bus skirtos Klaipėdoje gyvenantiems Ukrainos studentams.

Kovos 4-ąją, 18 val., bus rodomas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studentų dviejų dalių muzikinis spektaklis. I spektaklio dalis – ,,Tabulas musica”. Pasirodymas susideda iš įvairaus žanro dainų ir ritminių kūrinių, kurie padeda atskleisti žmonių bendrystės temą. Jaunieji aktoriai kalba apie tai, kokie stiprūs ir galingi galime būti, kai pamirštame savo individualumą ir susivienijame. II spektaklio dalis – ,,Laiškai Mačerniui”. Jaunatviško entuziazmo ir jausmingumo persmelkusiame spektaklyje skamba autorinės aktorių dainos, kurioms jie akomponuoja gitaromis.

19 val. Kultūros fabriko languose (matoma iš Jono kalnelio pusės) vyks meninė palaikymo akcija, skirta Lietuvoje gyvenantiems ukrainiečiams. Pasirodymais ir dainomis akciją palydės Šeiko šokio teatras, Klaipėdos Jaunimo teatras, Taško teatras ir LMTA studentai. Kad nesušaltumėte, pasirodymo metu „Raketa“ visus žiūrovus vaišins kava, arbata ir sausainiais.

20 val. „Raketa“ kviečia Ukrainos studentus bendram pasibuvimui.

Kovo 5-ąją, 16 val., kino teatras „ArleKinas” rodys ukrainiečių ir lietuvių kurtą filmą „Mėlyna, kaip apelsinas žemė”. Režisierės Iryna Tsilyk savo filme pasakoja Donbase, Krasnogorovkoje, gyvenančios šeimos istoriją.

„Aštuntus metus mes gyvename kare, tačiau tai, kas vyksta šiomis dienomis, būtų sunku lyginti su 2014 metais. Tada kažkas kažkur šaudė, o šiandien matome, kokie būriai ginkluotos armijos yra sutraukti prie Ukrainos sienų. Ir mums tiesia, be jokių užuolankų kalba yra sakoma, kad Doneckas niekada nebebus mūsų. Neįsivaizduojame, kuo viskas baigsis, užtat lieka tik melstis“, – dar prieš premjerą sakė filmo herojė Anna Gladka.

1 Comment

  1. Julija

    !!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas

Kultūros fabrikas skelbia paieškų kampaniją

Kūrybinių industrijų inkubatorius „Kultūros fabrikas“ (KUFA) dešimtmečio proga skelbia kampaniją „(pa)ieškomas“. Pagrindinė Kultūros fabriko misija nuo pat jo įkūrimo pradžios ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This