Sutapimas: didelė sąskaita atėjo nusprendus atsisakyti administratoriaus

Miestas, Svarbu

Daugiabučio bendriją sugalvoję įkurti Danės g. 21 namo gyventojai tikina, jog iš administratoriaus UAB „Mano būstas Baltija” sulaukė galimai nepagrįstos beveik 20 tūkst. eurų sąskaitos.

Tuo metu bendrovės atstovai aiškina, kad sąskaita anksčiau nebuvo pateikta, nes buvo badoma užginčyti gyventojams nepalankų sprendimą.

Dangės g. 21 namas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Į Klaipėdos savivaldybę ir žiniasklaidą besikreipę minėtojo namo gyventojai teigia, kad nusprendė atsisakyti „Mano būstas Baltija” paslaugų ir įkurti bendriją. Pernai gruodžio 21 d. įvyko bendrijos steigiamasis susirinkimas, kuriame buvo patvirtinti įstatai, išrinkti bendrijos valdymo organai. Šiuos metu esą steigimo dokumentus tikrina notaras.

„Nusprendus įsteigti bendriją prasidėjo savotiškas „žaidimas”. 2022 m. vasario mėnesį (mokestinis mėnuo sausis) Danės g. 21 namo gyventojai gavo sąskaitą, kurioje įtraukta „Daugiabučio gyvenamojo namo techninio darbo projekto parengimas“, bendra suma 19404,54 Eur (su PVM, tarifas 21 %). Suma proporcingai paskirstyta visiems namo gyventojams pagal bendrą namo plotą, gavosi po 4,0959 Eur be PVM už 1 m2. <…> Sprendimas įtraukti šią sumą būtent šiuo metu buvo priimtas vienašališkai namo administratoriaus be gyventojų pritarimo. Susirinkimų šiuo klausimų nebuvo nei 2020, nei 2021, nei 2022 metais, o tikslios informacijos, apie neva prieš 4-5 metus patvirtintą techninį projektą, nėra pateikta. Nemaža dalis gyventojų kreipėsi asmeniškai per bendruosius namo administratoriaus kontaktus, raštu, bet šiai dienai raštiško atsakymo nesame gavę, o telefonu būna pateiktos įvairios versijos – nuo nesusipratimo iki versijos, kad parašai techniniam projektui buvo surinkti prieš 4 metus ir dabar, kadangi atsisakome namo administratoriaus paslaugų, ši suma įtraukta į sąskaitą”, – rašo gyventojai, prašydami, kad Savivaldybės administracija nurodytų namo administratoriui pateikti konkrečius dokumentus ir įpareigotų neskaičiuoti delspinigių.

Gavus ir susipažinus su pateikta informacija namo gyventojai žada spręsti dėl tolimesnių veiksmų.

„Mano būstas Baltija” „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame komentare teigiama, jog šio namo butų savininkų dauguma dar 2014 m. lapkritį buvo priėmusi sprendimą dalyvauti daugiabučio modernizavimo programoje.

„Iškart po to buvo užsakytas renovacijos techninis projektas, kuris vėliau buvo pristatytas gyventojams. Tačiau 2015 metų liepą namo savininkų dauguma netikėtai nusprendė trauktis iš renovacijos programos. Už techninio projekto parengimą buvo gauta Valstybės kompensacija, tad gyventojams už jo parengimą mokėti nereikėjo. Deja, bet 2019 metų sausį BETA informavo, kad namas išbraukiamas iš modernizacijos sąrašo, o parama už techninį darbo projektą turi būti grąžinta valstybei. Netrukus po šio sprendimo apskundėme tokį BETOS nutarimą Vyriausiajai administracinių ginčų komisijai, prašydami panaikinti sprendimą, tačiau komisija skundo netenkino. Dar kurį laiką laukėme, jog sprendimas bus peržiūrėtas gyventojų naudai, tačiau jis nepasikeitė ir butų savininkams liko prievolė susimokėti už techninio projekto parengimą”, – aiškina bendrovė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

„Mano BŪSTAS“ fiksuoja kokybinius lūžio metus

Per vienerius metus ženkliai išaugęs klientų pasitenkinimas ir žymiai geresnė teikiamų paslaugų kokybė – tokius klientų įvertinimus teigia fiksuojanti Klaipėdoje ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Miestas

Avarijų daugiabučių nuotekų tinkluose - perpus mažiau

Daugiabučius administruojanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ skelbia, kad pasitelkusi inovatyvius sprendimus ir atlikusi išsamią analizę rado efektyvų būdą, padedantį apsaugoti gyventojus ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This