Ukrainietis Danyil: „Jei dar esate rusų tauta, parodykite, kad nenorite karo!”

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Po vienos dienos pertraukos klaipėdiečiai trečiadienį antroje dienos pusėje vėl rinkosi prie Rusijos konsulato palaikyti Ukrainos žmonių bei išsakyti savo pozicijos Rusijos agresijos ir Putino režimo atžvilgiu.

Čia vienu metu vyko dvi akcijos, nukreiptos prieš nusikalstamus Rusijos veiksmus kaimyninėje šalyje.

„Jei jūs dar esate rusų tauta, išeikite į gatves, parodykite, kad nenorite karo”, – kalbėjo Klaipėdos muzikinio teatro šokėjas ukrainietis Danyil Butenko. Palmiros Mart nuotr.

Kartu su klaipėdiečiais pareikšti protesto prieš jo šalyje Kremliaus vykdomą karą atėjo ir nuo 2019 metų Klaipėdos muzikiniame teatre šokantis jaunas vaikinas, ukrainietis Danyil Butenko.

Jo gimtajame mieste – Ukrainos pietuose esančiame Krivoj Roge liko tėvai bei giminės. Kol kas, pasak Danyil, šio miesto rusų armija dar nepuola, tačiau, kaip pranešė artimieji, jau antra diena mieste skelbiamas oro pavojus, kaukia sirenos. Kartu yra apšaudomas netoliese esantis Baštankos miestas, iš kurio į Krivoj Rogo ligonines vežami sužeisti žmonės.

„To, kas dabar vyksta Ukrainoje, aš negaliu suvokti. Dėl palyginimo žiūriu ir rusiškas žinias ir kraupstu: tai visiška uždanga [rus. zanaves] rusų tautai. Aš ne kartą lankiausi Rusijoje, ten gyvena ir mano giminės ir jie net nesupranta, kad Ukrainoje vyksta karas, kad bombarduojami miestai, žūsta vaikai, motinos. Jie yra visiškai paveikti Putino propagandos”, – sakė Danyil.

Jis teigė raginantis savo pažįstamus Rusijoje priešintis karui, eiti į gatves, kaip tai darė ukrainiečiai 2014-ais metais, bet jie esą atsako, jog bijo, nes juos iškart suima ir muša.

„Prašau rusų tautos, jei jūs dar esate rusų tauta, išeikite į gatves, parodykite savo charakterį, netylėkite ir nebijokite tų lazdų, nes atskriejančios bombos yra kur kas skaudesnės už lazdų smūgius. Jūs turite susivienyti ir parodyti, kad nenorite karo”, – emocingai kalbėjo baleto šokėjas.

Palmiros Mart nuotr.

Paramos koncertas ir palaikymo akcijos Kultūros fabrike

Ketvirtadienį, 19 val., Žvejų rūmuose vyks paramos koncertas, kurio metu visos surinktos lėšos, taip pat ir už bilietus, bus paaukotos organizacijai „Blue/Yellow”, Ukrainą remiančiai nuo 2014 m.

Ukrainos žmones palaiko ir vakaro metu neatlygintinai koncertuos „Royce”, MAN-GO, „Pikaso”, „69 Danguje”, Steponas Januška ir grupė „Studija”, Deivis, Žilvinas Žvagulis, Ingaja, Clara Giambino, Karolis Rupkus, choras „Cantare”, Klaipėdos violončelių kvartetas kartu su Šeiko šokio teatru.

Po 20 eurų kainuojančius bilietus galima įsigyti čia. 

Kultūros fabrikas kartu su jame įsikūrusiais teatrais ir kino teatru organizuoja dviejų dienų meninę palaikymo akciją, kurios metu surinktos lėšos bus skirtos Klaipėdoje gyvenantiems Ukrainos studentams.

Penktadienį, kovo 4-ąją, 18 val., bus rodomas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studentų dviejų dalių muzikinis spektaklis.

19 val. Kultūros fabriko languose (matoma iš Jono kalnelio pusės) vyks meninė palaikymo akcija, skirta Lietuvoje gyvenantiems ukrainiečiams. Pasirodymais ir dainomis akciją palydės Šeiko šokio teatras, Klaipėdos Jaunimo teatras, Taško teatras ir LMTA studentai. Pasirodymo metu „Raketa“ visus žiūrovus vaišins kava, arbata ir sausainiais.

20 val. „Raketa“ kviečia Ukrainos studentus bendram pasibuvimui.

Kovo 5-ąją, šeštadienį, 16 val., kino teatras „ArleKinas” rodys ukrainiečių ir lietuvių kurtą filmą „Mėlyna, kaip apelsinas žemė”. Režisierės Iryna Tsilyk savo filme pasakoja Donbase, Krasnogorovkoje, gyvenančios šeimos istoriją.

2 Comments

  1. Bevardo

    Patys nemoka draugiškai gyventi dar kitus mokina ka veikt

    Reply
    • nu

      Kur tu lendi,kvaili.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d. Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį galės ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Už pagalbą judrėniškiams dėkinga ukrainietė gamina veganišką šokoladą

Natalija Charčenko iš Sumų srities, prieš dvejus metus apsigyvenusi Judrėnuose, čia tęsia savo veiklą, kuria užsiiminėjo ir Ukrainoje – gamina ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariama, kad per Lietuvą gali būti vežami grūdai iš okupuotų Ukrainos teritorijų

Žemės ūkio ministerija praneša, kad reaguodama į gautą informaciją apie galimai Rusijos per Baltijos jūros uostus realizuojamus iš okupuotų Ukrainos ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This