„Tavo idėja”: laimėtojai bus paskelbti per kovą

Regionas

Visą mėnesį trukęs balsavimas už Klaipėdos rajono gyventojų iniciatyvas baigėsi. Šių metų „Tavo idėjos“ projekto finaliniame etape dalyvavo 20 idėjų, kuriomis jų autoriai siūlė rajone kurti įvairiausias sporto, laisvalaikio ir pramogų erdves. Žmonės balsavo aktyviai, savo balsą atidavė 5867 Klaipėdos rajono gyventojai. Visi balsai tiksliai bus suskaičiuoti per artimiausias dvi savaites. Tuomet ir paaiškės, kurie projektai šiais metais tapo „Tavo idėjos“ laimėtojais.

300 tūkstančių eurų – tiek šiais metais Klaipėdos rajono savivaldybė yra numačiusi skirti gyventojų idėjoms įgyvendinti. O jų nemažai – 11 didelės ir 9 mažos vertės projektai. Gyventojų idėjos atkeliavo iš viso rajono. Žmonės projektus, kurie, jų manymu, reikalingiausi bendruomenei, seniūnijai ar net rajonui, siūlė beveik visose seniūnijose.

„Suma, kurią skyrė Taryba šiam projektui – didžiausia Lietuvoje. Ji mums leidžia finansuoti tikrai nemažai projektų. Pavyzdžiui, pernai tokių laimėtojų buvo net 10. Kaip matome iš šiemetinio finalinio etapo – balsavimo, dominuoja didieji projektai, kurių vertė yra iki 100 tūkstančių eurų. Tai rodo, kad šiemet mūsų gyventojai „Tavo idėjai“ pasiruošė dar geriau, išsikėlė dar didesnius tikslus ir, be abejonės, tai duos dar didesnės naudos rajonui. Tiesa, gaila, kad mažųjų projektų kategorijoje šiemet nesulaukėme nė vieno Gargždų mieste. Bet tikėkimės, kad kitąmet situacija pasikeis“, – pranešime pažymi Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Balsavimas už gyventojų idėjas truko visą mėnesį ir baigėsi trečiadienį. Didžioji dalis savo balsą šiemet atidavė elektroniniu būdu, popierinių biuletenių sulaukta 635, o iš viso balsų – 5867.

„Dabar mūsų specialistai, atsakingi už balsų skaičiavimą, imsis milžiniško darbo – ne tik tiksliai suskaičiuoti, bet ir sutikrinti šiuos balsus. Kaip jau žinote, balsuoti galėjo tik Klaipėdos rajone gyvenamąją vietą deklaravę asmenys, taip pat balsuotojas negalėjo būti jaunesnis nei 16 metų, todėl būtina įsitikinti, kad kiekvienas balsas yra galiojantis. Ši procedūra gali trukti iki poros savaičių, o po to iš karto skelbsime projektus nugalėtojus ir, be abejonės, pradėsime ruoštis jų įgyvendinimui“, – įsitikinęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Justas Ruškys.

Iš praėjusiais metais laimėjusių 10 projektų 6 jau įgyvendinti, likusius planuojama baigti šiemet.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This