COVID-19: Klaipėda sugrįžo į blogiausią poziciją, renginiuose respiratoriai nebeprivalomi

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį šalyje patvirtina 5070 koronavirusinės infekcijos atvejų: antrą kartą užsikrėtė 418, trečią – penki žmonės. Klaipėdoje fiksuotas 251 atvejis.

Nuo kovo 8-osios renginių uždarose erdvėse žiūrovai, dalyviai ir aptarnaujantis personalas viso renginio metu gali dėvėti ne tik FFP2 lygio respiratorius, bet ir medicinines kaukes. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savaitės atvejų skaičius šalyje sumažėjo beveik 12 proc., Klaipėdoje – 20,3 proc.

Susirgimų per 14 dienų skaičius, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, šalyje sumažėjo nuo 2458,8 iki 2411,5 atvejo, o uostamiestyje – nuo 3396,7 iki 3329 atvejų. Pagal šį rodiklį Klaipėda vėl nukrito į paskutinę vietą tarp šalies savivaldybių. Geriausia padėtis šiuo metu – Kalvarijos savivaldybėje su 783,7 atvejo.

Per praėjusią parą į ligonines dėl SARS-CoV-2 ligos paguldyti 157 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1416 ligonių – 65 mažiau nei parą prieš tai. 71 iš jų gydomas reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 11 mažiau nei sekmadienį. 83 proc. reanimacinių ligonių yra nesiskiepiję arba nebaigė vakcinacijos kurso.

Klaipėdos universitetinė ligoninė skelbė, kad pirmadienį joje buvo gydomi 108 Covid-19 sergantys pacientai, iš kurių pasiskiepiję buvo 37. 13 pacientų gydomi reanimacijos skyriuje, visiems jiems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Per parą COVID-19 aukų sąrašas pasipildė 20 gyvybių (penkios mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Tarp 15 mirusiųjų praėjusią parą pasiskiepiję buvo trys, priklausę 70-89 metų amžiaus grupėms.

Šalyje aukų skaičius išaugo iki 8548, Klaipėdoje fiksuotos 395 netektys: čia praėjusią parą tokių mirčių nebuvo.

Šalyje šiuo metu dar serga 64 966 žmonės, pasveiko 853 276, tarp jų – 60 396 59 809 klaipėdiečiai: per parą išgijo 587 miestiečiai. Uostamiestyje dar serga 4 759 gyventojai.

Praėjusią parą šalyje vakcinuoti 654 gyventojai, iš kurių 77 skiepijosi pirmą kartą (tarp jų – keturi 5-11 metų amžiaus vaikai), 457 paskiepyti trečią kartą. Klaipėdoje skiepijosi 21 asmuo: du – pirmą kartą, 16 – trečią.

INFORMACIJA

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad nuo kovo 8-osios renginių uždarose erdvėse žiūrovai, dalyviai ir aptarnaujantis personalas viso renginio metu gali dėvėti ne tik FFP2 lygio respiratorius, bet ir medicinines kaukes.

FFP2 lygio respiratoriai arba medicininės kaukės yra privalomos kino teatruose, komerciniuose ir nekomerciniuose kultūros, pramogų, sporto renginiuose, šventėse, mugėse, festivaliuose ar kituose tam tikrą laiką trunkančiuose organizuotuose žmonių susibūrimuose viešosiose vietose iš anksto numatytu laiku (išskyrus asmenines šventes).

Respiratorių ir kaukių dėvėjimas neprivalomas neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės jų dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei. Šiems asmenims rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This