Dangės skvere šiukšlių krūvos – dėl valdininkų nesusikalbėjimo? (papildyta komentaru)

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Atvira Klaipėda” jau rašė, jog šeštadienį, kai miestiečiai gausiai lankė dar iki oficialaus atidarymo atvertą rekonstruotą Dangės skverą, daugelyje vietų buvo matyti, jog nepasivarginta sušluoti medžių šakų ir įvairių jų atplaišų.

Jau ir pirmąją dieną buvo matyti, jog prieš jį atveriant lankytojams nepasivarginta nušluoti medžių šakų ir įvairių jų atplaišų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Po savaitgalio miestiečiai pastebėjo skvere dar didesnę netvarką – perpildytas šiukšliadėžes ir šalia jų besimėtančias šiukšlių krūvas.

Klaipėdietė Karolina stebisi, kodėl skvero niekas netvarko.

„Vežioju kūdikį naujai sutvarkyta Dangės krantine ir jau nebe pirmą kartą matau baisų šiukšlyną, visa krantinė nešluota jau neaišku, nuo kurios audros, šiukšlių dėžės visos sklidinos, ant pievos mėtosi buteliai”, – „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame laiške parašė Karolina.

Moteris pridėjo ir jos žodžius patvirtinančias nuotraukas.

„Tikrai labai prastai atrodo, nežinau, kam čia paskirta prižiūrėti, bet tokia puiki nauja erdvė, taip gražu, aišku, tiek pinigų išleista, o kažkaip eini ir stebiesi tokiu aplaidumu”, – nusivylimo dėl netvarkomo skvero neslėpė klaipėdietė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sutvarkys artimiausiomis dienomis?

Antradienį nuo 10 iki 13 val. „Atviros Klaipėdos” žurnalistei nepavyko susisiekti su Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakaliene: valdininkė darbo metu nekėlė nei laidinio, nei mobilaus telefono, o skyriaus patarėja atostogauja.

Pagaliau po 13 val. atėjo atsakymas raštu, jog situaciją turėtų komentuoti Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Pastarojo teigimu, „įvyko vidiniai administraciniai nesusikalbėjimai”.

„Nėra informuoti tie rangovai, kurie šiukšles išveža. Ne laiku informavom, tad informacijos jie neturėjo. Miesto tvarkymo skyrius turi sutartis, kas yra atsakingas už tai”, – sakė jis.

V. Švedas patikino, jog „tuoj susikomunikuosim” ir problema bus išspręsta – šiukšlės esą bus išvežtos artimiausiu metu.

Kartu jis priminė, jog oficialus skvero atidarymas numatytas tik antroje kovo pusėje.

Gintaras Dovidaitis, savivaldybės administracijos direktoriaus vyriausiasis patarėjas:

Rekonstruotą Danės skverą lankytojams buvo planuota atverti kovo mėnesio gale, atlikus visas statybos užbaigimo procedūras.

Kol statybos užbaigimo procedūros neatliktos, savivaldybės prašymu rangovas buvo palikęs apsaugines tvoras. Tačiau paaiškėjo, kad apsauginės tvoros nuo pačių nekantriausių piliečių neapsaugo. Tvoros buvo nuolat išstumdomos ir skvere nuolat atsirasdavo vaikštinėjančių žmonių. Tuo tarpu kiti, labiau supratingi piliečiai nuolat stebėjosi, kodėl kažkas sutvarkytu skveru jau gali naudotis, nors šis dar lyg ir aptvertas. Esant tokioms aplinkybėms, toliau laikyti skvero teritoriją aptvertą nebebuvo prasmės, todėl praėjusios savaitės pabaigoje rangovas tvoras nuėmė.

Dėl nurodytų aplinkybių nebuvo spėta teritorijos perduoti tvarką palaikančioms tarnyboms. Tą planuojama padaryti pačiu artimiausiu metu.

INFORMACIJA

Pagal Klaipėdos savivaldybės pasirašytą sutartį su darbus atlikusia bendrove „Plungės lagūna“ pradžioje buvo numatyta skvero ir Dangės krantinių rekonstrukciją baigti iki 2021 metų liepos, tačiau sutartis buvo pratęsta iki šių metų sausio pabaigos. Pradinėje stadijoje buvo numatyta rekonstrukcijai skirti 5,8 mln. eurų, tačiau mažiausią kainą konkurse pasiūlęs rangovas – „Plungės lagūna” – nurodė darbus galėsianti atlikti už beveik du kartus didesnę sumą – daugiau kaip 10,7 mln. eurų.

Anksčiau skelbta, jog projektas bene labiausiai pabrango dėl to, kad buvo nuspręsta skverą iškloti ne skaldyto granito, kaip pirminiame projekte, o pjaustyto ir šiurkštaus granito, t.y. gerokai kokybiškesnėmis plokštėmis. Darbus pabrangino ir sprendimas iš senosios vietos „patraukti“ fontaną, jį perkeliant arčiau krantinių – šie darbai pridėjo dar apie 230 tūkst. eurų. Be to, daugiau nei 542 tūkst. eurų pabrango mažoji architektūra, 507 tūkst. eurų – parko įrenginiai, t. y. suolai, vaikų žaidimų aikštelės, treniruokliai ir kt.

7 Comments

  1. Viską menantis

    Ko stebitės? Klaipėdos savivaldybėje viskas po senovei.Po senovei valdžiažmogiai nežino kas ką turi daryti, po senovei riejasi tarpusavyje dėl gardesnio kąsnio, po senovei rodo pirštu vienas į kitą, na ir po senovei miesto valdžios kabinetuose tie patys feisai ir tie patys skandalai

    Reply
  2. A.V

    Kaip visą laiką bardakas savivaldybėje. Nežino kas ką turi daryti.

    Reply
  3. Anonimas

    Klaipėdos.administeacijos požiūris į miesto tvarką akivaizdus…

    Reply
  4. Ko čia stebėtis

    Pirma reikėtų išsivalyti šiukšles savivaldybės administracijoje, o jau tada galėtumėm kalbėti kas yra skveras ir kaip jis kuriamas. Jei kaip gyvuliams sudėliojo eilę suolų su šiukšline tarpe kožnam suolui tai tai ir turime. Elementarus 3ias Niutono arba , jei mieliau, Karmos dėsnis- veiksmas lygus atoveiksmiui.

    Reply
  5. C7

    Tai gana rimtas atsakomybės klausimas. Naktį teritorija neapšviesta, pašalus nebarstoma. Tikrai pavojina. Kas bus atsakingas, jei miestiečiai susižeis?

    Reply
  6. V ir Gis

    Negražu burnotis, bet viskam yra ribos.
    Valdelis teigia,,nelaiku informavimo, tai informacijos jie neturėjo „. Valdeli, įsikalk į galvą, ,,nelaiku” galimi TIK du variantai,,(per)anksti”arba. ,,(per) vėlai”,o jei,, informacijos neturėjo ” logiškai mąstant jos niekas nesuteikė.
    Susidaro įspūdis, kad administracijos direktorius turi pavaduotoją pasakom sekti,nes,,nekantrūs piliečiai tvoras išstumdo ”
    Manyčiau, jei pardavinėtume valdininkų (tiesą sakant tarnų) malamą šudą gautume padorų pelną ir dirbtume tam, kad nemirt iš nuobodulio,nes Šakaliene malūną sąžiningai prižiūri, nėra laiko atsiliepti į skambučius…

    Reply
  7. St. Darbų vadovas

    Nors viena nuotaiką kelianti žinutė…..savivaldybė ,,kalasi,, su statybininkais kas turi susirinkti butelius….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Miestas

Dingo Sąjūdžio laikus menantis simbolis

Klaipėdoje, Ąžuolyno giraitėje, pasigesta tautinio simbolio – priverpstės, lietuviškos trispalvės juosta pritvirtintos prie ąžuolo.  Apie šį įvykį pranešė „Atviros Klaipėdos” ...
2024-03-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This