Pabėgėliams padėkite atsakingai: su vaikais apgyvendino nešildomame sodo namelyje

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė kreipiasi į gyventojus, ragindama juos nuo karo bėgantiems ukrainiečiams padėti atsakingai ir pateikia pora netinkamos pagalbos pavyzdžių.

Praėjusį šeštadienį gautas skambutis, kad Gargžduose atvežta ir tiesiog gatvėje palikta ukrainiečių šeima. Be jokio paaiškinimo, tolimesnės pagalbos, patarimų, kur kreiptis ir ką daryti.

„Įsivaizduokite situaciją, kad Jūs bėgate nuo karo ir staiga liekate visiškai vieni svetimoje šalyje su mažais vaikais ant rankų. Nežinote, kur eiti, kreiptis pagalbos, nes jus atvežęs žmogus išlaipino iš mašinos ir tiesiog nuvažiavo”, – rašoma savivaldybės pranešime.

Jame pateikiama ir kita situacija. Sulaukta pranešimo apie dar vieną ukrainiečių šeimą, kuri apgyvendinta sodo namelyje, o jis net nešildomas, be jokių patogumų.

„Žmogus norėjo padėti ir pasiūlė šį būstą. Tačiau ar tikrai tai tinkama pagalba? Ar tikrai šeimą su vaikais reikia apgyvendinti patalpose, kur nėra šildymo, nors už lango dar minusinė temperatūra?”- į gyventojus kreipiasi savivaldybė. Pranešama, jog šiomis šeimomis buvo tinkamai pasirūpinta – joms suteiktos savivaldybės turimos patalpos.

Kartu primenama, jog visi karo pabėgėliai, neturintys būsto pas artimuosius ar giminaičius, privalo vykti į registracijos centrus Alytuje, Marijampolėje ar Vilniuje (po kelių dienų toks centras atsiras ir Klaipėdoje). Ukrainiečių, norinčių vykti į Lietuvą, jau prie Lenkijos sienos laukia autobusai, su kuriais jie vežami tiesiai į registracijos centrus.

Juose karo pabėgėliai užregistruojami Migracijos departamente, o per „Stiprūs kartu“ platformą jiems paskiriami būstai. Registracija reikalinga tam, kad ukrainiečiai vėliau galėtų gauti visas socialines garantijas.   

Į registracijos centrus gali nevykti tik tie ukrainiečiai, kurie turi gyvenamąją vietą pas gimines, artimuosius, draugus. Tačiau jie vis tiek privalo artimiausiu metu kartu su vaikais turi nuvykti į artimiausią Migracijos departamento skyrių Klaipėdos regione, kuris yra Klaipėdoje, Kauno g. 6, ir ten užsiregistruoti.  

Norintiems padėti patariama naudotis jau veikiančia sistema: turintys laisvą butą, namą ar kambarį, galintys pavėžėti ukrainiečius turi užpildyti anketą tinklapyje „Stiprūs kartu” čia.

Priimant ir apgyvendinant suaugusiųjų nelydimus vaikus, reikia kontaktuotis su Vaiko teisių apsaugos tarnyba, kontaktinis telefonas visą parą +37052368530.   

Daugiau informacijos dėl pagalbos ukrainiečiams Klaipėdos rajone – čia. arba telefono numeriu +370 684 33 344 (nuo 9 iki 21 val. kasdien), el. paštu paramaukrainai@klaipedos-r.lt.

1 Comment

  1. Performansas

    O aš siūlau iš visokių pijokų, lakūdrų ir valkatų atimti jiems dykai suteiktus ir apleistus socialinius būstus ir, kosmetiškai paremontavus, apgyvendinti tuos atbėgusius vargstančius žmones.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Uosto krovos lyderis toliau auga

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) per pirmąjį šių metų ketvirtį krovos apimtis augino 16,5 proc. – iki 1,67 mln. tonų. Pernai ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This