Nepriklausomybės šventė – su didžiuliu pyragu, įspūdinga vėliava ir žinute Putinui

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėda 32-ąsias nepriklausomybės metines šiemet paminėjo tikrai išskirtinai.

Kelias dienas vykusius specialius renginius vainikavo 77 metrų ilgio Klaipėdos vėliavos nešimas nuo Lietuvininkų aikštės iki Teatro aikštės, kur susirinkusiesiems buvo išdalinta Klaipėdos turizmo mokyklos iškeptų 2000 tradicinio klaipėdietiško varškės pyrago porcijų ir koncertavo Sąjūdžio šauklio, architekto Algirdo Kaušpėdo su Viktoru Diawara sukurta grupė „KAnDIs“.   

2022-ieji metai paskelbti jaunimo metais, tad uostamiesčio gatvėmis specialiai miesto 770 metų jubiliejui pasiūtą Klaipėdos vėliavą nešė jaunoji klaipėdiečių karta, kurios priekyje muzikavo Klaipėdos ,,Vyturio“ progimnazijos būgnų orkestras.

Teatro aikštėje skambėjo ne tik Lietuvos, bet ir Ukrainos himnas.

Koncerto „Mes mylime“ metu klaipėdiečiai išgirdo ne tik prie porą metų grupės „KAnDIs“ sukurtus kūrinius, bet ir naujai suskambusias legendinės „Anties” dainas, kurios bus naujo grupės disko „ANTIS kaip KAnDIs“ dalimi. Viena iš jų – „Kažkas atsitiko (Ne tau, Martynai)” – penktadienį Teatro aikštėje iš A. Kaušpėdo lūpų skambėjo kitaip. Šioje dainoje prastesnės mergelės jau reikėjo ieškoti ne Martynui, o Putinui.

„Mūsų pasakos baigiasi laimingai”, – sakė A. Kaušpėdas, išreiškęs įsitikinimą, kad laisvę ginanti Ukraina būtinai laimės prieš ją užpuolusią Rusiją.

Erikos Kaigorodcevos, Andriaus Pelakausko ir Domo Rimeikos nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Kovo 11-oji - su didžiule vėliava

34-osioms nepriklausomybės atkūrimo metinėms skirtus renginius pirmadienį vainikavo klaipėdiečių eitynės nuo Lietuvininkų aikštės iki Teatro aikštės, nešant simbolinę miesto vėliavą. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Sportas

Kovo 11-ąją - šachmatų ir šaškių turnyras

Valstybines dienas galima švęsti ne tik kultūros ar kituose renginiuose, bet ir besivaržant prie šaškių ar šachmatų lentų. Tokią tradiciją ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This