Oficialu: Klaipėdoje atidarytas ukrainiečių registracijos centras (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Klaipėdos mero noras, kad ukrainiečių registracijos centras uostamiestyje veiklą pradėtų iki švenčių, kol kas išsipildė tik iš dalies.

Šeštadienį popiet ant Paryžius Komunos g. šoninių durų patalpų, kur buvo įsikūręs vakcinacijos centras, „Atviros Klaipėdos” žurnalistei pavyko aptikti priklijuotą popieriaus lapą, kuris ukrainiečių kalba skelbė, jog čia ir yra registracijos centras.

Palmiros Mart nuotr.

Įėjus į vidų paaiškėjo, jog jame kol kas budi tik Raudonojo Kryžiaus atstovai, kurie į centrą atvykstantiems ukrainiečiams dalina maisto ir vandens paketus.

Čia sutikta mergina sakė esą centras visu pajėgumu pradės dirbti jau pirmadienį, kai į jį atvyks Migracijos departamento atstovai. Šiuo metu, jos žiniomis, baigiami pajungti jų darbui reikalingi kompiuteriai, tvarkomi ryšiai.

Pasak Raudonojo Kryžiaus atstovės, kol kas į centrą pasiimti maisto atvyksta tik pavieniai karo pabėgėliai, masiško jų antplūdžio šeštadienį Klaipėdoje nebuvo.

Tuo įsitikino ir žurnalistė, lauke sutikusi vos vieną jaunuolių grupelę. Jie teigė esą iš Rytų Ukrainos, tačiau nei daugiau kalbėtis, nei fotografuotis nepanoro – sakė esą pavargę ir išalkę, tik pasidžiaugė, kad pagaliau turi kur nakvoti.

Savaitės pradžioje Klaipėdos savivaldybės išplatintame pranešime spaudai buvo teigiama, jog ukrainiečių registracijos centre planuojama laikinai įdarbinti apie 15-20 Migracijos departamentui pavaldžių darbuotojų, kurie vietoje registruos pabėgėlius, kad jiems nebereikėtų vykti į kitą miestą.

ATNAUJINTA. Pirmadienio ryte Vidaus reikalų ministerija pranešė, jog Klaipėdoje atidarytas ketvirtasis šalyje pabėgėlių iš Ukrainos registracijos centras, įsikūręs Klaipėdos futbolo sporto mokykloje (Paryžiaus Komunos g. 16A). Į Klaipėdą atvykusių ukrainiečių prašoma nuo šiol registruotis ne Migracijos departamento Klaipėdos skyriuje, o naujame registracijos centre.

Ukrainiečių registracijos procedūras Klaipėdos registracijos centre Migracijos departamentas vykdys kiekvieną dieną, įskaitant savaitgalius ir šventines dienas, nuo 8 iki 22 val. Čia dviem pamainomis dirbs apie 40 Migracijos departamento specialistų. Klaipėdos registracijos centro koordinatoriumi paskirtas Kretingos policijos Veiklos skyriaus viršininkas Tomas Mikelkevičius.

Bus siekiama, kad registracijos centre karo pabėgėliai gautų visus reikalingus atsakymus jų apgyvendinimo Lietuvoje klausimais.

Skelbiama, jog nuo vasario 24 d. Lietuvoje užregistruoti 12 039 karo pabėgėliai iš Ukrainos, iš jų 994 – Migracijos departamento Klaipėdos skyriuje.

Visuomeninės organizacijos „Stiprūs kartu” duomenimis, labiausiai apgyvendinimo vietų pabėgėliams trūksta Vilniuje ir Klaipėdoje. Pasiūlyti turimą laisvą plotą galima čia.

6 Comments

  1. Patriotas

    Lietuva Lietuviams . Uždrauskit rusu kalba nato valstybese ! . O ukraineciai tegu vaziuoja namo i rusija ko jiems cia reikia , rusai gime rusijoj ir turi but o ne Lietuvoj . Nera vietos cia ukrainieciams . Geriau Lietuviais rupinkites o ne babajais …

    Reply
    • Dzepiscese

      Susikisk du pirštus į popka,.patriotė ir susvilpk. Gal kas išgirs. Dzepis.

  2. Laikinai

    galime ir priimti, alebettačiau padaryti Klaipėdą ir jos kraštą vientisu pabėgėlių priėmimo punktu, tai jau perdaug. Čia sugalvojo PIŠė su konslibų k a le Byblotaite – jau seniai šiose teritorijoje esanti nerami bendruomenė jiems kaip kaulas skersai gerklės. Konservai Klaipėdoje ,,vos gyvi”, liberastai nuolat žiauriai ,,tarkuojami” ir taippat vos isilaiko valdžioj…Amžinai klaipėdiečiai visur kiša nosi,triukšmauja, aniems rūpi ir ekologija, ir miškai, ir miesto ar šalies valdymas ir etc. Tai dabar ne tik asimiliuos šią vietą dėkingais žmogais bet ir įdarbins nenuoramas dirbt valdžiai už dyką – Šimonytės pasiūlymu praeitame seime priimtas įstatymas kad nuo šiol NVO ir savanoriškos, nevyriausybinės organizacijos ĮPAREIGOJAMOS dirbt ukrainiečių pabėgėlių priėmimo veikloje.

    Reply
  3. vida

    Norisi padekoti Klaipedos merui ir kkaipedieciams savanoriams uz pasirupinima ukrainieciais.Kadangi mano zuves vyras is Charkovo tai giminaiciai ukrainieciai atvyke apsigyvena pas mane senjore o po to dukros apgyvendina bute.Siandien Zardininku 8-116 apsigyveno 4 moterys ir 2 mazameciai vaikai.Skaudu matant kaip vaikams atsiliepia si tragedija.9m berniukui 3dienas temperatura laikesi 39.6 tai gydytoja .mano kad tai nuo streso-berniukas netgi duonos riekute perlauzia per puse kad kita puse liktu kitai djenai mat kol jie pasieke Klaipeda neturejo valgyti,berniukas liudnas o nakti klausia juk tetis atvaziuos jo pasiimti…tai baisu padekim jiems uzsukite
    pas juos – pavaisins Jus ukrainietiskais barciais ukrainietes darbcios tvarkingos nori rasti darba.Ukrainoje sitos seimos normaliai gyvena berniukas buvo linksmas….kaip pakeicia karas.Siuo metu ukrainietems reikia ir maisto ir pavasariniu rubu ir darbo berniukui mokykla gal psichologo paslaugos…padekim jiems gal taip apsaugosim Klaipeda nuo karo baisybiu….Aciu Jums

    Reply
  4. Jurgita

    Šaunuoliai savanoriai ir pagalbos centras, įsikūręs Audros g. 17 Klaipėda ( Melnragė) Čia visi miestiečiai veža rūbus, daiktus, maistą, kurių pasiimti atvyksta ukrainiečiai. Pagarba komandai! Pagalbos grupės adresas Fb: http://www.facebook.com/groups/371063444546375

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d. Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį galės ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Už pagalbą judrėniškiams dėkinga ukrainietė gamina veganišką šokoladą

Natalija Charčenko iš Sumų srities, prieš dvejus metus apsigyvenusi Judrėnuose, čia tęsia savo veiklą, kuria užsiiminėjo ir Ukrainoje – gamina ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariama, kad per Lietuvą gali būti vežami grūdai iš okupuotų Ukrainos teritorijų

Žemės ūkio ministerija praneša, kad reaguodama į gautą informaciją apie galimai Rusijos per Baltijos jūros uostus realizuojamus iš okupuotų Ukrainos ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This