Išskirtinė byla: tarnautojas į teismą padavė politikę

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teisme atsidūrė išskirtinė byla, kurią inicijavo uostamiesčio savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus. Jis prašo, kad teismas pripažintų, jog miesto Tarybos narė liberalė Alina Velykienė pažemino jo garbę ir orumą bei priteistų simbolinę vieno euro dydžio neturtinę žalą.

Rimantas Mockus ir Alina Velykienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Teismą pasiekusi istorija prasidėjo dar pernai balandį vykusio miesto Tarybos posėdžio metu, kai politikai sprendė dėl parkavimo rinkliavos didinimo ir apmokestinamų zonų išplėtimo. R. Mockus su ieškiniu į teismą kreipėsi dėl šio posėdžio metu A. Velykienės pasakytos frazės: „Transporto skyriaus vedėjui palinkėčiau kompetencijos, išsilaikyti egzaminus, kurie yra reikalingi, suvokti kas yra transporto sistema, galų gale vairuotojo teises išsilaikyti, nes Jūs net nesuprantate kaip reikia važiuoti, kaip reikia tvarkytis mieste…“.

Į ieškinį atgulė ir dar vienas A. Velykienės pasisakymas po mėnesio vykusio kito miesto Tarybos posėdžio metu, kai buvo svarstomas sprendimo projektas dėl viešojo transporto lengvatų suteikimo renginių metu.

„O transporto skyriaus vedėjui dar kartą Jūs nukreipsite į keleivinio transporto direktoriaus jums adresuotus klausimus, aš nežinau, ką jums padarysiu, viešai kalbėsiu ant kiekvieno stulpo, kad Jūs neturite absoliučiai jokios kompetencijos, trūksta žodžių, pradėkite galvoti apie vaikus, o ne apie savo škurmą interesą“, – tada rėžė A. Velykienė.

R. Mockaus įsitikinu, tokie politikės teiginiai žemina jo garbę ir orumą. Teismui patvirtinus šį faktą, jis prašo priteisti iš A. Velykienės vieną euro dydžio neturtinės žalos atlyginimą.

Pirmadienį teisme buvo surengtas pirmasis parengiamasis šios bylos posėdis. Jame nei R. Mockus, nei A. Velykienė nedalyvavo.

Bylą nagrinėjančiai teisėjai Linai Giedrei pasiteiravus, ar šalys negali šio ginčo baigti taikiai, R. Mockaus advokatas Darius Kurpavičius teigė, jog ieškovas nebūtų prieš mediaciją.

Tuo metu A. Velykienės advokatė Julija Viktorija Flis teigė, jog dėl to turėtų dar pasitarti su kliente. Ji taip pat prašė teismo pripažinti, jog R. Mockaus dalyvavimas posėdžiuose būtų privalomas.

Teisėja informavo, kad, jos sprendimu, posėdžiuose, jei nesusitars dėl taikaus ginčo sprendimo, privalės dalyvauti ir A. Velykienė, ir R. Mockus. Ji taip pat ragino abi šalis „aktyviai dalyvauti taikos procese”, nes abu yra visuomenėje žinomi žmonės.

„Tiek valstybės tarnyba, tiek politinė veikla. Nežinau, ar reikia gilinti tarp žmonių pyktį ir eskaluoti ypač tokiam fone. Gal reikėtų susitarti tarp šalių”, – sakė teisėja.

Kitas parengiamasis posėdis byloje numatytas tik gegužės pradžioje.

24 Comments

  1. Anonimas

    Dabar aišku kodėl Klaipėdoje tiek daug šviesoforų ir daug nelabai aiškių sprendimų gatvių išbraižyme. Tie kas priima spre sūnus nwvairuoja.. tyneturi supratimo apie darbą kurį dirba ir koks bus poveikis..

    Reply
  2. Algis

    Velykiene ka nuveikei gero Klaipedai.Tu moki tik intrigas sudaryt.Geda

    Reply
  3. Stasys

    Mockau, paduok mane i teisma. Visiskai nezinai ka dirbi. As dar galiu surengti protesto akcija pries tokius savivaldybes statytinius

    Reply
  4. Anonimas

    Mockaus garbė ir orumas kainuoja tik 1 EUR.

    Reply
    • Anonimas

      Garbė 50 ct ir orumas 50 ct 🙂 matyt taip, po lygiai…

  5. Viskas iš dyko buvimo

    Labai panašu į anekdotą… Kaip supratau, tai tas darbuotojas neturi vairuotojo teisių, tai galimai dėl vairuotojų realybės nesuvokimo buvo masiškai ir mūsų mieste nukabinėjamos žalios rodyklės sankryžose, paskui kai kur vėl pakabino. Berots Vilniaus „inteligentai” tada aiškino, kad čia yra ES direktyva. Pasirodė, kad jokios direktyvos nėra ir nebuvo. Ar tokių rodyklių nukabinimas neįžeidė vairuotojų garbės ir orumo, juos mulkino direktyva, kurios nebuvo? Manau, kad tas vairuotojo pažymėjimo klausimas jokio orumo ir garbės nežeidžia, tik sukelia juoką. Aš neturiu javų kūlimo kombainininko teisių, , man jų nereikia, nes neturiu kombaino. Kombaino neturiu todėl, neauginu javų. Yra žymiai anekdotiškesnių situacijų. Sirgaliai, pagerbdami vieną pasaulio plaukimo čempioną, jį ir jo trenerį įmetė į baseiną ir paaiškėjo, kad to pasaulio čempiono treneris nemokėjo plaukti. O jei rimtai, tai manau, kad tokių bylų kurpimas rodo nepagarbą teismams.

    Reply
  6. Šaunuolis Mockus

    Teisingai padarė Mockus, kad padavė į teismą, jam 10 balų, o tai „alia didžiosios politikės” leidžia sau kalbėti kas šauna į jų galveles, ir jaučiasi visada teisios….Matyt jau save mato Mero poste….

    Reply
    • Vargo vakarienė

      Nu tikrai, kad „šaunuolis” 🙂 matyt jo nepažįstate…anekdotas kažkoks ir tiek…

    • Konservatorius

      Audrone, čia tu? Balus bus laikas skaičiuoti pasibaigus teisminiam procesui arba Transporto skyriaus vadui išsilaikius teises ☺

    • Simona

      Pats R.Mockus turbūt sau komentarą parašė. O vairuotojo pažymėjimas, tokias pareigas užimant , reikalingas. Save gerbiantis žmogus seniai tai būtų padaręs

    • Stasys

      Tai ko varda bijai parasyti mockau tu

    • Mockaus teisės

      Na. jei valdininkas šiais laikas neturui vairuotojo pažymėjimo, nėra išsilaikęs vairacimo teorijos ir praktikos egzaminų- kažkaip jau nesveikai atrodo… Manau, Velykienė yra visiškai teisi. Iškalbingas faktas, kad vairavimo schemas, sankryžas Klaipėdoje reguliuoja Žmogus, bijantis autoobilio kaip maro…

  7. Klaipėdietė

    Esu dirbusi su Mockumi,jis gi buhalteris,na kiek pamenu ne labai pavyko būti buhalteriu,tai į savivaldybę per partiją įsidarbino. O kad eurą ar ten centą įsivertino,tai tikrai žinių ir kompetencijos pas poną nerasta.

    Reply
    • Anonimas

      o tai kuris ten kitoks? Visi ten tokie kuriems niekur kitur nieko nepavyko, o čia įsitrinti pavyko. Pradžioj atidirbinėja priėmusiam viršesniam ir dar durnesniam, o vėliau -būsi protingesnis, nedirbsi. Miesto tarybai ir koalicinei daugumai tai labai tinka.

  8. V ir Gis

    Gal PONAS mockus galėtų konkrečiai – už garbę tiek, už orumą šitiek,nes suplakė viską į vieną.Nu nieks neaišku.

    Reply
  9. Euras

    Tai gal prasidės padavimai į teismus, kad vieną centą priteistų neva tai už kažkokį „orumo” (kurį dar reikia turėti!) įžeidimą?… Atrodo, suaugę žmonės, bet elgiasi kaip maži vaikai. Vaikų darželis, gėda!

    Reply
  10. Moze

    Protingi žmonės valdiškam darbe nešėsi, šitas kitokio darbo ne nematęs tikriausiai. Jei turi garbės ir orumo nusišalino nuo užimamų pareigų!

    Reply
  11. r

    Tą nekompetetingą statytinį-pastumdėlį patį reik po teismus patasyti , dėl jo priveltų nesamonių. Ir išvis , turėtu būt teismų praktikoje įvesta , kad tokie savo orumo gynėjai , pralaimėje teisme turi į valstybės biudžetą sumokėti kokią 100000 eur. gal baigtusi tie cirkinimaisi.

    Reply
  12. Taikdarys

    Vaikučiai, gyvenkite draugiškai, priedo abu liberalai !

    Reply
  13. Gyventojas

    Nesuprantu kaip Mockus gali būti transporto skyriaus vedėjas. Mieste ištisos nesąmonės daromos eisme + naujas projektas BRT kuris vėl naikins parkingo vietas atrodo apgailėtinai. Turėtų jį nušalinti nuo šių pareigų, kaip ir Neniškį ir Samuilovą.

    Reply
  14. algirdas

    kvailumas įsivertinti euru…vargšas ir kvailas

    Reply
  15. Artiomas

    Ar teiginys, kad esi nekompetentingas yra šmeižtas?. Dėl to pažeminta buvo jo garbė ir orumas. Jei tai nėra šmeižtas, tai nėra jokios garbės pažeminimo

    Reply
  16. T

    Juokingas tas Mockus, ypač po savo planų paversti miestą pajuokos objektu.

    Reply
  17. Cha

    Kaip pigiai įsivertino tas ponas savo garbę ir orumą, negi tiek ir verti šie dalykai 🙂 O šiaip tai atrodo
    absurdiška, negi tie valstybės tarnautojai ko veikt neturi, tik užkraut ir taip perkrautus teismus garbės ir orumo beprasmėmis paieškomis?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This