Palangoje jau apsigyveno beveik 200 karo pabėgėlių iš Ukrainos

Regionas

Trečiadienio ryto duomenimis, Palangoje jau apsigyveno beveik 200 pabėgėlių iš Ukrainos. Visus reikiamus formalumus susitvarkė ir savo gyvenimą Palangoje jau legalizavo 118 Ukrainos piliečių.

Palangos miesto savivaldybėje įkurta ir veikia speciali pagalbos pabėgėliams grupė, jos sudėtyje – per dešimt Savivaldybės darbuotojų. Visa pabėgėliams aktuali informacija darbo dienomis teikiama specialiuoju Palangos savivaldybės pagalbos pabėgėliams ir informacijos telefono numeriu 8 659 49283. Juo galima skambinti i ir savaitgaliais bei švenčių dienomis.

Savivaldybės darbuotojai – specialios informacijos ir pagalbos grupės nariai – padeda tvarkyti su migracija susijusius klausimus, organizuoja pabėgėlių pavežėjimą į antrojo bei trečiojo lygio gydymo įstaigas, bet ir nukreipia pas kitus specialistus, kur sprendžiama dėl maisto davinių, vaikų ugdymo ikimokyklinėse ugdymo įstaigose bei kurorto mokyklose, sveikatos priežiūros, įdarbinimo ir kiti klausimai.

Grupei talkina ir Palangos turizmo informacijos centro darbuotojai, kurie padeda pabėgėliams užpildyti specialias elektronines Migracijos departamento anketas, reikalingas besikreipiant į Klaipėdos pabėgėlių centrą dėl gyvenimo Lietuvoje legalizavimo.

Trečiadienio ryto duomenimis, į Palangos vaikų darželius jau nukreipti ir juos lanko 15 mažųjų ukrainiečių, dauguma jų – keturmečiai bei penkiamečiai, į Palangą atvykę su mamomis bei močiutėmis.

Bendrojo ugdymo mokyklose į klases atėjo 35 mokyklinio amžiaus vaikai, dauguma jų – pradinukai bei pagrindinių klasių moksleiviai. Šio ryto duomenimis, daugiausia tokių mokinių yra „Baltijos“ pagrindinėje mokykloje – 17. Kitose ugdymo įstaigose: Vlado Jurgučio progimnazijoje – 15, Senojoje gimnazijoje – du, Šventosios pagrindinėje mokykloje – vienas. Kol kas šie mokiniai integruojami į jau esančias klases, vėliau planuojama steigti išlyginamąsias klases, kuriose mokyklinio amžiaus karo pabėgėliai mokysis lietuvių kalbos ir kitų mokomųjų dalykų.

Mokyklose nuo karo nukentėjusiems vaikams yra skirtas nemokamas maitinimas, kiti jų šeimų nariai aprūpinti maisto daviniais.

Palangos šeimos gydytojų centrai jau priėmė ir pirmuosius pacientus, patyrusius karo baisumus Ukrainoje. Į VšĮ Palangos asmens sveikatos priežiūros centro gydytojus kreiptasi dėl šešių vaikų, į S. Kulikauskienės bendrosios praktikos gydytojo centrą – dėl trijų mažamečių. Medikų konsultacijų prireikė ir dėl vaikų sveikatos būklės, ir dėl sveikatos pažymų, norint lankyti mokyklas.

1 Comment

  1. Bravo

    &aunuolė Palangos valdž Pagarba.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This