Dangės skveras – nesąmonių muziejus?*

Spyglys

Spyglys
2022-03-21

Komentarų: 9

Spyglys iš savo bičiulių sulaukia įvairiausių pastebėjimų dėl 10,7 milijono eurų atsiėjusios Dangės skvero rekonstrukcijos.

Apie du kartus čia palaidotą Nepriklausomybę jau nebeverta ir kalbėti. Bičiuliai stebisi, kad geriamojo vandens stotelių čia pristatyta tikriausiai tam, kad būtų įmanoma kuo daugiau pinigų išplauti. Lygiai tas pat ir su neaiškios paskirties mediniais „padėklais” ties suoliukais, ant kurių standartinio ūgio žmogus, o ne ilgšis jaučiasi tikrai nelabi patogiai. Ką jau bekalbėti apie tuos neaiškius prištampuotus juodus granito gabalus…

O Spyglio bičiulis Tomas pastebėjo dar vieną kliurką, kuri, anot jo, parodo bendrą rangovo „Plungės lagūna” požiūrį į objektą.

„Nesutampa datos, bet fuck it – montuojam. Kokia grandinė žmonių susimovė: dizaineris, jo vadovas, staklių operatorius, jo vadovas, montuotojai, projekto vadovas ir t.t. Visa grandinė. Kosmosas :)” – pastebi Tomas.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

9 Comments

  1. mh

    Nesuprantama kodėl kapu antraštes tik Lietuviu ir anglių kalbomis? O kodėl nėra ukrainiečiu ar italu ar pavyzdžiui kiniečiu???? Kuo tos kalbos blogesnės už lietuviu ar anglu??? O šiaip prie sovietu, komunistu partijos veikėjai reikalavo rašyti… ir rusu kalba, ten kur rašėsi lietuviu, jie sakydavo : negalima rašyti tik lietuviu kalba, nes tada jus esate nacionalistai, nacionalistai sušaudyti, nejau jus norit kad jus i kalėjimą pasodintu. Tai gal dabartiniai miesto politikai tai pat kuria nauja internacionalizmą ???? Įdomu pagal ką?? Marksą ir Engelsą ar pagal Leniną? O gal pagal Prancūzijos revoliuciją???? O gal savo nauja lietuviška provincialo supratimą – mes paslaugus iki seilės nuvalymo visiems – kuri bet kuris svečias atvažiavęs i Klaipėda kai perskaito tai pamatęs ir pamasto.

    Reply
  2. Jelena

    Tak tas parkas geras būva. Būtū nytvarkys būtū nypavagta 10 mylyonas. As vysas namas rayonas pastatyty za pūsė mylyonas. Geras namas. A ca 10 mylyonas y nėra ka žūrėty. Y dar sū klaidas padara. Tak pavagė pynygas y tak tadėl nygalėja gyrai padaryta. Raiky dyrėktarys atlajsty ys darbas za karūpcyjū. Yr dar vysas plytas kraivas sūdėja. Nū tak skandalas.

    Reply
  3. Lai visi žino

    Prie tokių vietų kaip ši, kaip Jakų žiedas reikia padėti stendą su palaiminančiųjų juos pavardėmis. Lai visi žino kas už tai atsakingi.

    Reply
  4. Anonimas

    Nespėjo priduoti jau tiek problemų.. ir jų. Mėtyti tik daugės..

    Reply
  5. Kas autorius?

    Visi tekstai turi autorius, tad gal verta Spygliui arba Šulcui pasidomėti, kas sukūrė šiuos tekstus?

    Reply
    • dfbdfb

      Aha, būtų labai įdomu išgirsti priežastį, kaip galėjo tokia klaida įsivelti.

    • R

      Jeigu nesąmonių muziejus po atviru dangumi, gal reikėjo palikti apsivėlusį sovietmečiu įrengtą skverą, ar patiktų?

    • asdasd

      Ne ta esmė, kad palikti sovietinį skverą. Esmė tame, kad sukišta virš 10 milijonų eurų į vieną pagrindinių miesto skverų ir darbai atlikti taip atmestinai. Būtent dėl to SOVIETINIO mąstymo tokie dalykai ir vyksta. Man asmeniškai atrodo, kad kol neišmirs sovietmečiu augusi karta su savom vertybėm, tol ir bus toks rangovų/savivaldybės požiūris į miesto plėtrą ir investicijas.

  6. Joris

    Ir būtina priversti tą lagūną iš Plungės grindinį vietomis išlyginti, kaip ir kitą broką. Kaip ten bebuvę visgi beveik 11 mln pasiėmė. Nes prisiminkim Jono kalnelio prieigų sutvarkymą, dar iki praeitų metų liepos 6-osios žadėjo išdažytą ir per pusmetį išsitrynusius dažus perdažyti paminklą Betonui, taip iki šiol turbūt dar nieko nepadaryta. Žinom, kad Klaipėdoj neturim valdžios, tai reikalaukim, kad ir tokiu būdu, nevykėlius klaidas, brangiai pirktas, ištaisyti, nes garantinis greit baigsis. Na bet kokiems atsilupėliams architektams reikia būti, kad datas maišyti, apie idėjų realizavimą nekalbu…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Bėgdamas nuo kontrolierių Andrius Žukas peržengė kritinę ribą*

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas dreba iš baimės ir kviečiamas vengia ateiti į Kontrolės komitetą pasiaiškinti apie mobinguojamiems savivaldybės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This