Klaipėdos rajonas Ukrainos reikmėms ruošiasi skirti 200 tūkst. eurų

Regionas

Klaipėdos rajone prieglobstį nuo Rusijos sukelto karo Ukrainoje rado jau daugiau nei pusė tūkstančio ukrainiečių, tad savivaldybės taryba spręs dėl finansinės paramos ukrainiečiams bei juos priėmusiems asmenims. Tam planuojama skirti 200 tūkst. eurų.

Viena iš pagalbos sričių – humanitarinė pagalba, kuri gali būti skiriama Ukrainos valstybei, miestams partneriams, tarptautinėms organizacijoms, dirbančioms su nuo karo bėgančiais ukrainiečiais ar teikiančioms pagalbą nuo karo nukentėjusiems pačioje Ukrainoje. Kam ir kokia humanitarinė pagalba bus teikiama spręs speciali komisija.

Savivaldybės tarybai siūloma kiekvienam nuo karo bėgančiam ukrainiečiui, apsistojusiam Klaipėdos rajone, skirti vienkartinę 267 eurų dydžio pašalpą. Tarybai taip pat siūloma Klaipėdos rajone atleisti nuo karo bėgančius ukrainiečius nuo mokesčio už jų vaikų maitinimą, ugdymą darželiuose, būrelių lankymą Savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto įstaigose. Planuojama, kad ši lengvata būtų taikoma iki šių metų pabaigos.

Valstybė jau pritarė tvarkai, kai asmenys, suteikę būstą ukrainiečiams, nuo antrojo mėnesio galės gauti išmokas, kurios ne tik padės dalinai padengti patirtas išlaidas, bet ir paskatins daugiau žmonių suteikti būstą karo pabėgėliams. Klaipėdos rajono savivaldybė, įvertinusi, kad išmokos nebus suteiktos už ukrainiečių apgyvendinimą pirmąjį karo mėnesį, planuoja skirti vienkartines 250 eurų išmokas už suteiktą būstą, tai padariusiems rajono gyventojams.

Dėl šių pasiūlymų Taryba apsispręs kovo 31 d. posėdyje.

1 Comment

  1. Edgaras

    Gal povelnių,skirtu tokią sumą gatvių valymui.neimanomą į miestą išeiti.šiūkšlės,duobės ir mėšlas.kai reikia ko miestui,ilgai svarsto ir visada trūksta lėšų.suprantu kąro pabėgėlius,bet čia lietuva,gyvena lietuviai.būtų malonu,kad ir savo tautiečiais kartais taip pasirūpintu valdžia.ypač krenta į akis nauji mersedesai,toyota landcruizer,ir BMW.galėtu atsikratyti,ir neblogai gyventu,be mūsų lėšų.nereikėtu aklai skirti ponigus visiems,yra ir turtingu atvykusiu.kuriems tas šimtas eurų nieko nereiškia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This