Būsimas vėjo jėgainių parkas Baltijoje pristatytas lenkų bendrovei

Uostas ir jūra

Ketvirtadienį Klaipėdos uoste lankėsi ir jūrinio vėjo plėtra Baltijos jūroje domėjosi Rytų ir Centrinės Europos naftos perdirbimo sektoriaus lyderio — Lenkijos naftos koncerno „PKN Orlen S.A.“ atstovai.

Uosto direkcijos nuotr.

Jie buvo supažindinti su vieninteliu Lietuvos jūrų uostu, jame vykdomomis veiklomis ir teikiamomis paslaugomis. Daugiausiai dėmesio skirta atviroje jūroje šalia Klaipėdos numatytam vėjo jėgainių parko projektui aptarti, taip pat pristatytos potencialios teritorijos šio verslo plėtrai Klaipėdos uoste.

„Esame atviri visiems potencialiems investuotojams. Šiandien išgirdome, kad koncerno „PKN Orlen S. A.“ planai dėl vėjo jėgainių labai rimti. Tikimės, kad įmonės, svarstančios apie galimybę investuoti viename iš Baltijos šalių uostų, pasirinks būtent Klaipėdą, nes čia ras palankiausias sąlygas verslui plėtoti“, – pranešime cituojamas Uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

Vizito metu svečiams surengta ekskursija po uosto akvatoriją, taip pat aplankytos uoste veikiančios įmonės.

Baltijos jūros vėjo jėgainių investuotojai bus atrinkti konkurso būdu. Pasirengimo etapas 700 MW vėjo jėgainių parko statybai Baltijos jūroje jau yra prasidėjęs. Maždaug 30 kilometrų nuo kranto nutolusių vėjo jėgainių parką ketinama pastatyti iki 2030 m.

INFORMACIJA

„PKN Orlen S. A.“ produktai parduodami daugiau nei 90-yje šalių 6 žemynuose. Energiją ir degalus įmonė tiekia daugiau nei 100-ui milijonų europiečių. Lenkijos naftos koncernas siekia stiprinti regiono lyderio pozicijas diegiant tvarias technologijas, taip pat vystant energijos gamybą iš nulinės emisijos šaltinių. Tokius įmonės veiksmus skatina ir jų strateginiai tikslai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Politika

Ministerija žada atnaujinti sąlygas antrajam jūrinių vėjo jėgainių parkui

Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai (VERT) pirmadienį paskelbus, kad antrasis konkursas dėl galimybės vystyti vėjo parką Baltijos jūroje neįvyko, Energetikos ministerija ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Antrasis konkursas dėl vėjo parko Baltijos jūroje neįvyko

Antrasis konkursas dėl 700 megavatų (MW) galios vėjo parko Baltijos jūroje neįvyko, pranešė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT). „Turėjome tik ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This