Ukrainiečių vaikų švietimas: „didelių problemų nėra”, bet įstaigos maksimaliai užpildytos ir žvalgomasi į rajoną

Švietimas

Pabėgėlių iš Ukrainos registracijos centre Klaipėdoje užsiregistravo jau beveik 5 tūkst. ukrainiečių. Didžioji dalis jų – moterys su vaikais. Į Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas priimta daugiau negu 500 užsieniečių mokinių. Dar beveik 150 vaikų priimta į Klaipėdos darželius.

Penktadienį Klaipėdoje lankiusis švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė šią situaciją už uždarų durų aptarinėjo su ukrainiečių vaikus priimančių įstaigų vadovais bei savivaldybės atstovais – žurnalistai iš pasitarimo buvo išprašyti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Po susitikimo savivaldybės paskelbtame pranešime teigiama, kad „ministrė prisipažino esanti maloniai nustebinta – didelių problemų Klaipėdos mokyklose, į kurias per trumpą laiką buvo priimti šimtai mokinių, nėra”.

Kartu savivaldybės pranešime tvirtinama, kad viena didžiausių problemų, su kuria susiduriama Klaipėdoje – beveik maksimaliai užpildytos mokyklos ir darželiai. Pasak pranešime cituojamos Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, darželiuose vietų trūksta ir mažiesiems klaipėdiečiams, todėl labai svarbu rasti sprendimą, kur ugdyti ukrainiečių mažylius, kad neatsirastų susipriešinimo. Teigiama, kad ministerija siekia, jog būtų supaprastinti reikalavimai taip vadinamiems šeimos darželiams, kuomet vaikų priežiūra rūpinasi pačios mamos.

„Problema bus sprendžiama nukreipiant atvykstančius ukrainiečius į mažesnius miestelius. Mažesniuose miestuose, tarkim, kad ir Klaipėdos rajone, yra daugiau laisvų vietų ir daugiau galimybių priimti ukrainiečių vaikus“, – cituojama J. Šiugždinienė.

Anot jos, kai kurios Ukrainos mokyklos dirba nuotoliniu būdu, tad raginama sudaryti ukrainiečiams visas sąlygas mokytis šiuo būdu. Tikimasi, kad netolimoje ateityje daugiau užsieniečių galės mokytis pasitelkę kitą, dar tobulinamą įrankį – Ukrainos švietimo portalą.

1 Comment

  1. Valerija

    Darželiai nėra perpildyti. Atidaryti ten klases.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This