Metų prokurorė – „Grigeo Klaipėda” bylos tyrėja Gina Skersinskytė

Veidai

Minint Prokuratūros dieną, paskelbti tradicinio konkurso „Metų prokuroras“ nugalėtojai. Šiemet išrinkti dviejų nominacijų laimėtojai – „Apygardų prokuratūrų metų prokuroras“ ir „Apylinkių prokuratūrų metų prokuroras“.

Portalo archyvo nuotr.

Pastaroji nominacija atiteko Klaipėdos apylinkės prokurorei Ginai Skersinskyte už kruopštų darbą vienoje garsiausių pastarųjų metų byloje – atskleidžiant galimai sistemingą AB „Grigeo Klaipėda“ neišvalytų nuotekų išleidimą į Kuršių marias.

Prokurorė ne tik vadovavo tyrimo grupei, bet ir pati atliko didžiąją dalį ikiteisminio tyrimo veiksmų.

„G. Skersinskytės lyderystė tyrime, jos asmeninės savybės lėmė, jog pavyko atskleisti AB „Grigeo Klaipėda“, įtariama, neteisėtą veiklą nuo 2012 iki 2020 m., nustatyti ir kiekvienais metais į aplinką išleistų teršalų kiekius, chemines sudėtis, apskaičiuoti gamtai padarytą žalą. Prokurorų nutarimais šiame ikiteisminiame tyrime buvo laikina apribota įtariamo juridinio asmens – AB „Grigeo Klaipėda“ bei 14 įtariamų fizinių asmenų nuosavybės teisės į daugiau nei 30 milijonų eurų turtą. 2019 m. spalio mėn. pradėjus ikiteisminį tyrimą, 2020 m. sausio pradžioje įmonė nutraukė nevalytų gamybinių teršalų išleidimą į aplinką, kuris prieš tai, manoma, sistemingai vyko apie 8 metus”, – rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Jame akcentuojama, jog prokurorė savo įžvalgomis ir patirtimi dalinosi su Aplinkos ministerijos specialistais, dalyvavo rengiant aplinkosaugos teisės aktų pakeitimus, kuriais buvo sugriežtinta įmonių kontrolė aplinkosaugos srityje.

„Grigeo Klaipėda” byla teismui perduota šių metų pradžioje, ją nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

1 Comment

  1. Rms

    Gal reikėjo palaukti bylos baigties?
    Nepanašu į taurės kėlimą į viršų dar prieš varžybas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Neskundžiamas verdiktas: aplinkosaugininkai tinkamai įvertino „Grigeo Klaipėda“ marioms padarytą žalą

Ir Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) konstatavo, kad Aplinkos apsaugos agentūrą (AAA) tinkamai įvertino AB „Grigeo Klaipėda“ nelegaliai leistomis nuotekomis ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

ELTA

„Grigeo Klaipėda“ vadovas: byloje prioritetas skiriamas ne Kuršių marių taršos mažinimui

Šių metų sausį skaičiuojame ketvirtus metus, kai prokuratūra pranešė apie didelio masto taršą Kuršių mariose ir vykdomus tyrimo veiksmus prieš ...
2024-01-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This