Rūsius ir slėptuves tebeskaičiuoja

Miestas, Svarbu
Avatar photoPalmira Martinkienė
2022-04-01

Paaiškėjus, jog uostamiestyje karo atveju gyventojams nebūtų kur saugiai pasislėpti nei nuo bombardavimų, nei juo labiau nuo radiacijos, Klaipėdos politikai kovo 10 d. vykusiame neeiliniame miesto Tarybos posėdyje protokoliniu sprendimu įpareigojo savivaldybės administraciją iki balandžio 1 d. išanalizuoti civilinės saugos slėptuvių situaciją Klaipėdos mieste.

„Vėlesniu etapu bus svarstomas klausimas dėl daugiabučiuose namuose esančių rūsių panaudojimo slėptuvėms galimybių” , – teigė M. Poimanskis. Palmiros Mart nuotr.

„Atvirai Klaipėdai” pasidomėjus, kaip sekasi vykdyti šį įpareigojimą, paaiškėjo, jog slėptuvių ir rūsių inventorizacijos terminas pratęstas iki gegužės 1 d.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Mariaus Poimanskio, vykdant minėtą protokolinį pavedimą yra sudaryta darbo grupė, kuri iki gegužės 1 d. įpareigota išanalizuoti buvusių civilinės saugos slėptuvių situaciją Klaipėdos mieste – sudaryti sąrašą bei įvertinti dabartinę jų būklę.

„Gavus darbo grupės išvadas, bus svarstomas klausimas dėl galimybių jas tvarkyti”, – į ryte žurnalistės pateiktus klausimus antroje dienos pusėje raštu atsakė jis.

Atsakyme taip pat teigiama esą atsižvelgiant į esamą situaciją bei koordinuojant procesus su Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdyba, buvo apžiūrėti ir įvertinti Kolektyvinės apsaugos statiniai (KAS) mieste, taip pat yra renkami duomenys apie papildomus KAS ir jų rūsius, priedangas, buvusias apleistas slėptuves.

„Vėlesniu etapu bus svarstomas klausimas dėl daugiabučiuose namuose esančių rūsių panaudojimo slėptuvėms galimybių”, – patikino savivaldybės atstovas.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos centre „su virimu ir kepimu nieko nebus”?

Pasiūlymą uždrausti dyzelinius ir benzininius generatorius naudoti per muges bei ruošti maistą arčiau nei 25 m nuo gyvenamųjų namų uostamiesčio politikai sutiko ...
2024-07-17
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Patvirtinta nauja Klaipėdos savivaldybės administracijos struktūra

„Informuojame, kad naujoji Savivaldybės administracijos struktūra (pridedama) yra patvirtinta ir įsigalios nuo šių metų rugsėjo 3 d. Visi administracijos darbuotojai ...
2024-06-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This