Rūsius ir slėptuves tebeskaičiuoja

Miestas, Svarbu

Paaiškėjus, jog uostamiestyje karo atveju gyventojams nebūtų kur saugiai pasislėpti nei nuo bombardavimų, nei juo labiau nuo radiacijos, Klaipėdos politikai kovo 10 d. vykusiame neeiliniame miesto Tarybos posėdyje protokoliniu sprendimu įpareigojo savivaldybės administraciją iki balandžio 1 d. išanalizuoti civilinės saugos slėptuvių situaciją Klaipėdos mieste.

„Vėlesniu etapu bus svarstomas klausimas dėl daugiabučiuose namuose esančių rūsių panaudojimo slėptuvėms galimybių” , – teigė M. Poimanskis. Palmiros Mart nuotr.

„Atvirai Klaipėdai” pasidomėjus, kaip sekasi vykdyti šį įpareigojimą, paaiškėjo, jog slėptuvių ir rūsių inventorizacijos terminas pratęstas iki gegužės 1 d.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Mariaus Poimanskio, vykdant minėtą protokolinį pavedimą yra sudaryta darbo grupė, kuri iki gegužės 1 d. įpareigota išanalizuoti buvusių civilinės saugos slėptuvių situaciją Klaipėdos mieste – sudaryti sąrašą bei įvertinti dabartinę jų būklę.

„Gavus darbo grupės išvadas, bus svarstomas klausimas dėl galimybių jas tvarkyti”, – į ryte žurnalistės pateiktus klausimus antroje dienos pusėje raštu atsakė jis.

Atsakyme taip pat teigiama esą atsižvelgiant į esamą situaciją bei koordinuojant procesus su Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdyba, buvo apžiūrėti ir įvertinti Kolektyvinės apsaugos statiniai (KAS) mieste, taip pat yra renkami duomenys apie papildomus KAS ir jų rūsius, priedangas, buvusias apleistas slėptuves.

„Vėlesniu etapu bus svarstomas klausimas dėl daugiabučiuose namuose esančių rūsių panaudojimo slėptuvėms galimybių”, – patikino savivaldybės atstovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Karo atveju gyventojai raginami patys rūpintis priedangomis bei slėptuvėmis

Nors nuo karo Ukrainoje pradžios praėjo jau daugiau nei dveji metai, Lietuvoje didelių naujovių saugumo srityje, kaip ir kur reiktų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Kaštonų gatvės ir kitų užgrobtų žemių košmarai

„Pasakojate kaip iš fantastinių filmų scenarijų, sunku net patikėti, kad tokie dalykai Klaipėdoje vyksta”, – stebėjosi savivaldybės Kontrolės komiteto pirmininkas Ugnius ...
2023-09-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This