Rusijos konsulato darbuotojų Klaipėdoje nebeliks po Velykų

Politika, Svarbu

Pirmadienį Lietuvos užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui pranešus, jog Lietuvos vyriausybė nutarė pažeminti diplomatinį atstovavimą tarp Lietuvos ir Rusijos bei nurodė šios šalies ambasadoriui išvykti iš Lietuvos, kartu uždarant ir Rusijos konsulatą Klaipėdoje, pasidomėjome, kaip vyksta tokios procedūros ir per kiek laiko konsulato darbuotojai privalo palikti uostamiestį.

Rusijai užpuolus Ukrainą, klaipėdiečiai prie Rusijos konsulato surengė kelis piketus, protestuodami prieš karą ir palaikydami ukrainiečius. Martyno Vainoriaus nuotr.

Užsienio reikalų ministerijos Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamento teigimu, konsulatas uždaromas vadovaujantis Vienos konvencija dėl konsulinių santykių.

Užsienio reikalų ministras apie priimtus sprendimus dar pirmadienį informavo Rusijos Federacijos ambasadą Lietuvoje, įteikdamas notą Rusijos laikinajam reikalų patikėtiniui Lietuvoje.

Pagal minėtą Vienos konvenciją šalies diplomatai, tarp jų – ir visi konsulato Klaipėdoje darbuotojai, per 15 dienų nuo notos įteikimo privalo palikti šalį. Kitaip tariant, vėliausiai antrąją Velykų dieną, balandžio 18-ąją, penki Rusijos konsulato darbuotojai jau turės būti išvykę iš uostamiesčio.

Oficialiai skelbiamais duomenimis, šiuo metu konsulato pastate Šermukšnių g. reziduoja generalinis konsulas Jevgenijus Khorishko ir keturi darbuotojai – konsulė Elena Trofimova, vicekonsulas Sergey Pospeev, atašė German Fedorov ir atašė Maxim Stepanets.

Į klausimą, koks likimas laukia tuščio konsulato pastato, ministerija atsakė formaliai – kad jis priklauso Rusijos Federacijai.

Antradienį Rusijos konsulato tinklapyje atsirado tokio turinio įrašas: „Ryšium su Lietuvos valdžios sprendimu, konsulatas nutraukia gyventojų priėmimą. Pareiškėjai, kurių dokumentai šiuo metu yra konsulate, prašomi juos atsiimti iki šių metų balandžio 12 d.”

Rusijos konsulatas į klausimus neatsakė.

6 Comments

  1. Algis

    Tegu varo pas savo hitleri .Ir kuo greiciau nugriaut paminklus,o kam netinka tegu varo savo tevynen.Tenai gales sutikt zmogzudzius parvezamus slubus,karstuose is UKRAINOS

    Reply
  2. Siūlymas

    Pastatą areštuoti, tą jų trispalvį skudurą nuleisti ir įkurdinti ukrainiečių pabėgėlius.

    Reply
    • Anonimas

      Perdėtas patriotizmas? Kur buvote kai meniniais niekino Lietuvos vėliavą?

    • Anonimui

      Išverskite savo mintis į žmonių kalbą.

    • Anonimas

      super

    • Anonimas

      Kovotojai su paminklais, mini namo išgavo kaimą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Ką daryti su likusiais velykiniais kiaušiniais?

Po Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto, tai yra ir proga pigiau bei tvariau pasigaminti ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Verslas

Sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik kelios „Rimi“ parduotuvės

Iš didžiųjų prekybos tinklų paskelbtos informacijos matyti, kad Velykų sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik šešios budinčiomis vadinamos „Rimi“ parduotuvės. Šeštadienį ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

Konsultacijos, Svarbu

Etnologė: „Velykos - toli gražu ne tik kiaušinių ridenimas“

Išsekinti ilgų, šaltų ir tamsių dienų mūsų protėviai itin laukdavo pavasario atgaivos. Velykų šventė – tarsi slenkstis į džiugesnį šiltų ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This