Greitieji autobusai: būti ar nebūti

Svarbu, Transportas

„Sprendiniai yra radikalūs. Reikia apsispręsti – darom, ar nedarom?” – beveik ultimatyviai politikų apie greitųjų autobusų (BRT) projektą ketvirtadienį klausė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu jis kartu priminė, kad politikai patys priėmė sprendimus, kuriais remiantis dabar ir siekiama įgyvendinti tokį projektą. Tačiau komiteto nariai aiškino nepamenantys patvirtintų galimybių studijos, darnaus judumo plano ir kitų strateginių dokumentų bei piktinosi, kad Savivaldybės administracija jų nepateikė. Taip elgėsi ir tie, kurie tikrai dalyvavo patvirtinant tuos dokumentus praėjusios kadencijos metu.

„Pustuščiai autobusai važiuos nekliudomai, o vargšai automobilių vairuotojai kentės”, – karščiavosi politikai ir sakė, kad BRT projektu yra suplanuotas chaosas Klaipėdos gatvėse. Apie autobusų keleivius, kuriems skirtas BRT, beveik neužsiminta.

Nors Andrius Samuilovas, laikinasis VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovas, aiškino, kad viešajam transportui, jo keleiviams svarbi kiekviena sutaupyta minutė, kad sutaupytas laikas didina žmonių, norinčių juo naudotis, skaičių, politikų tokie argumentai neįtikino.

G. Neniškis savo ruožtu sakė, kad BRT – tai tramvajus, tik ne ant bėgių. Projekto tikslas – ekologija, siekis, kad daugiau žmonių mieste važiuotų viešuoju transportu, dviračiais, vaikščiotų pėsčiomis. Infrastruktūriniai sprendimai, siekiant šių tikslų, esą yra privalomi.

„Galime BRT projekto ir neįgyvendinti, bet tada ir išsikeltų tikslų nepasieksime, – tiesiai kalbėjo direktorius. – Jums, politikams, spręsti”.

Tačiau Arūnas Tuma piktinosi, kad reikia „šokti pagal dūdelę” – anksčiau priimtus dokumentus, pagal praeitos kadencijos miesto Tarybos narių „susvajotus bajerius”.

Išgirdę, kad įgyvendinus BRT projekto sprendinius bus apribotas eismas individualiam transportui centrinėse miesto gatvėse, o senamiestyje – ir uždraustas, politikai tikino, kad tai – blogi sprendimai.

„Negi tie, kurie už Palangos plento gyvena, dviračiais važiuos”, – teigė jie ir aiškino, kad kuriamas „nesuprantamas chaosas”.

Po beveik dviejų valandų diskusijų komiteto nariai jokio sprendimo nepriėmė, tačiau sutarė, kad per kitą posėdį jau diskutuos gyvai, ne nuotoliniu būdu, gavę atspausdintus projekto brėžinius.

22 Comments

  1. Pensininkas

    Dabar Klaipėdoje važinėja 8E ir dar 6su raidėmis tai dažnai matau laukdamas autobuso kaip jie lekia nesusrodami įsimetę pora keleiviu per visą miestą vietoj to kad paimti keleivius ir papildyti miesto biudžeta matyt turi planą kuo daugiau sunaudoti kuro važinėjant tuštiems.

    Reply
  2. Mantas

    Klaipėdai labai tiktų tramvajus pagal 8-o maršruto autobuso trasą, per visą pagrindinę Klaipėdos ašį – Taikos prospektą 🙂 Tiesus ir ramus eismas tramvajui būtų ir efektyvus miestui.

    Reply
    • Juokaujate ?

      Dabar ” centras ” aimanuoja dėl autobusų triukšmo , o dar jūs ir tramvajaus norite ? 🙂

  3. Sutaupys jie 3 minutes ....:-) :-)

    Tai važiuokit kas veluojat su TAKSI tada,dar metro statykit !!!

    Reply
  4. Anonimas

    Neniški, radikaliai gali žmona tau duoti į tarpuragį. Kam leisti milijonus ir daryti chaosą dėl 2-3, piko metu max. 5 sutaupytų minučių. Tereikia keliose vietose nubraižyti A juostas ir H.Manto gatvėje centre leisti važiuoti tik viešajam transportui, elektrai ir dviratininkams. Didžioji dalis miestiečių būtų patenkinti tokių kompromisiniu variantu,

    Reply
    • memel

      Vien prie Vėtrungės būtų sutaupoma 10 min.

    • Taigi

      Jau senai jos subraižytos.

    • To memel

      Prie Vėtrungės yra A juosta. autobusams? Apie kokias 10 min. rašote?

  5. Vytas

    Tik tramvajus yra klaipėdos proveržis.atsibuskime

    Reply
  6. Algirdas

    Brt projektas eilinė miesto administracijos nekompetencija.

    Reply
  7. Kadencija

    Padarykime, bus kuo pasigirti prieš Kauną, Vilnių ❗Vien taupydami miesto neišvystysime, miestui reikia veiklos tęstinumo, nes kiekviena kadencija, dirbdama atskirai nieko nenuveiks, per trumpas laiko tarpas ❗

    Reply
    • Anonimas

      Kad jau senai zmoniu skaicius didesnis kaip minejo Slengiuose. Jus paziutekite kaip diena vienas Po kito traukinuju vaziuoja tusti autobusai. Apie kiki vystyma eina kalba?

  8. Anonimas

    Is slengiu ir giruliu padarykit savo greitaji , miestas kaip syk atlaisves 🙂

    Reply
  9. T

    Juokingos idėjos, visiškas briedas, aš važiuoju tik viešuoju transportu,ir galiu pasakyti,kad tai visiškų nevykėlių sumanymas. Vien autobusų užimtumas,jie pustuščiai, daugelis važinėja tik centrinę gatve, per Baltijos pr. neina nei vienas, į žvejybos uosto rajoną paskutinis iš centro šeštadienį išvyksta 21,40. Galima vardinti begales trūkumų, aišku tik viena, situacija niekada nepasikeis,nes ten sėdintys veikėjai tik imituoja darbą, o dabar dar ir savo kvailas fantazijas rodo.

    Reply
    • Memelender

      Tai pala pala, tu sakai kad situacija prasta, bet tuo pačiu prieštarauji pokyčiams?

    • Anonimas

      Kokie pokyciams Kai isdarkomas Taikos prospektas?

    • Ir

      dar savo reikaliukus tvarko, nes ko kito jie eitų į tą miesto tarybą

  10. Apgailetini.

    Vat kas buna kai valdžia daug metu užsisedi vienoj vietoj.

    Reply
    • Valdžia

      Sakote, šiai valdžiai ir keturių metų bus per daug?

  11. Memelender

    Faktas. Darome. Bus ir pigiau ir pastatymo trukmė tumpesnė ir nereikės darykit maršrutų tinklo.

    Reply
    • Anonimas

      Nedarome nes miesto transporto ir sankryzu usdarkymas sis projektas. Maciau. Suprantu kas nubrezta.nauda nuline net sakyciau stabdis.

  12. Anonimas

    Faktas. Nedarome..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This