Miesto Tarybos nariui teismas skyrė baudą

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos narys Vytis Radvila užsidribo 200 eurų baudą už tai, kad nemokumo administratoriui laiku neperdavė bendrovės, kuriai vadovavo iki bankroto, dokumentų.

Politikas aiškina, jog taip nutiko dėl buhalterio paieškos, o visi dokumentai jau turi būti pasiekę bankroto administratorių, tad dar bandys prašyti teismo, kad bauda būtų panaikinta arba sumažinta.

Vytis Radvila. Martyno Vainoriaus nuotr.

Bendrovės „Koralis LT“, kuriai nuo 2013 m. spalio vadovavo V. Radvila, nemokumo administratorius Gediminas Imbrasas buvo pateikęs Klaipėdos apygardos teismui prašymą, kad V. Radvilai būtų skirta bauda, nes jis nevyko dar pernai gruodžio 28 d. priimtos nutarties perduoti bankrutuojančios bendrovės turtą ir dokumentus. Administratorius prašė skirti iki vienos minimalios mėnesio algos dydžio baudą už kiekvieną pareigos nevykdymo dieną, pusę jos sumokant į UAB „Koralis LT“ sąskaitą.

V. Radvila nuomonės dėl tokio prašymo nepateikė, nors atitinkamas teismo pranešimas jam buvo įteiktas asmeniškai.

Teismo nutartyje rašoma, kad vykdydamas reikalavimą V. Radvila vasario 8 d. nemokumo administratoriui perdavė areštuotą 12 metų senumo automobilį VW PASSAT CC, du kompiuterius bei dokumentus, kuriuos nemokumo administratorius vertina kaip neaktualius. Nebuvo perduoti įmonės finansiniai bei kiti svarbūs su įmonės veikla susijusią dokumentai, kad būtų galima nustatyti tikrą įmonės finansinę padėtį ir kurių pagrindu būtų galima vykdyti bankroto procedūras. Pateisinamų objektyvių priežasčių, kodėl tokie dokumentai nebuvo pateikti, V. Radvila esą nenurodė.

Prašymą išnagrinėjusi teisėja Milda Skersienė konstatavo, kad jis yra tenkintinas, nes pagrįstas pateiktais rašytiniais įrodymais.

„Įmonės vadovas nepateikdamas visų duomenų ir turto administratoriui vilkina bankroto procedūras. <…> Atsižvelgiant į tai, kad dalis
bankrutavusios įmonės dokumentų ir turto administratoriui perduoti, įvertinus įpareigojimų nevykdymo laikotarpį ir apimtį, įmonės vadovui skirtina 200 Eur bauda”, – rašoma neskundžiamojo nutartyje, kurioje pabrėžiama, jog tai neatleidžia nuo pareigos įvykdyti visus reikalavimus.

Nors nutartis yra neskundžiama, V. Radvila dar gali prašyti teismo ją panaikinti ar sumažinti pateikdamas motyvuotą ir rašytiniais įrodymais pagrįstą prašymą.

V. Radvila „Atvirai Klaipėdai” aiškino, kad tokia situacija susiklostė dėl to, kad užtruko buhalterio, kuris galėtų atlikti tokius formalumus, paieška.

„Mano žiniomis, visi dokumentai jau yra perduoti bankroto administratoriui. Pasitikslinsiu, ar jis iš tiesų jau viską turi. Jeigu taip yra, prašysiu teismo, kad sumažintų ar panaikintų baudą”, – sakė politikas.

3 Comments

  1. V ir Gis

    Pavėlavo! O tai labai jau užsiėmęs?

    Reply
  2. :)

    Kokio politinio būrelio dabar narys yra šis ponas ? Vardan Lietuvos ? 🙂 Nesugeba valdyti įmonės , todėl bandys ” valdyti” Lietuvą ?

    Reply
    • Asd

      Įmonės bankrotas yra normali procedūra, nieko čia tokio. Pavėlavo dokumentus paduoti – so what?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Savivaldybė galės tęsti Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkursą

Klaipėdos apygardos teismas atmetė ir dar vienos statybos bendrovės ieškinį dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkurso. Prieš porą savaičių šis teismas ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl Atgimimo aikštės konkurso - dar viena byla

Klaipėdos savivaldybė, trečią kartą paskelbusi Atgimimo aikštės rekonstrukcijos įrengiant ir požeminio parkingo aikštelę rangos konkursą, sulaukė dar vieno ieškinio dėl ...
2024-01-09
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Teismas nuskausmino „Grigeo Klaipėda” rimčiau (atnaujinta komentaru)

Apeliacinės instancijos teismas sugriežtino baudą bendrovei „Grigeo Klaipėda” už Kuršių marių teršimą gamybinėmis nuotekomis. „Atvira Klaipėda“ rašė, kad Lietuvos Aukščiausiasis ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This