Etikos sargai: Šventosios seniūnė pažeidimo nepadarė

Regionas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė nutraukti tyrimą dėl Šventosios seniūnės Veronikos Skeberdytės elgesio.

Veronika Skeberdytė. Nuotrauka iš „Facebook”

VTEK aiškinosi, ar ji nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (VPIDĮ) ribojimo atstovauti. Šis teisės aktas draudžia valstybinėje tarnyboje dirbančiam asmeniui atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims ir ginti jų interesus institucijoje ar įstaigoje, kurioje jis dirba, o jei įstaiga, kurioje jis dirba, priklauso įstaigų sistemai, – bet kurioje tos įstaigų sistemos įstaigoje.

Tirtos aplinkybės, kai 2020 m. spalį V. Skeberdytė galbūt atstovavo fiziniam asmeniui Palangos savivaldybės administracijoje ir parengė rašytinį pasiūlymą dėl teritorijų planavimo dokumento „Palangos miesto transporto organizavimo ir gatvių raudonųjų linijų specialusis planas“ bei jį tą pačią dieną pateikė Palangos miesto savivaldybės administracijai viešojo svarstymo metu.

VTEK vertinimu, pagal tuo metu galiojusias Teritorijų planavimo įstatymo nuostatas V. Skeberdytės veiksmai yra vertintini kaip „šio teisės akto laiduojamos teisės visuomenės atstovams dalyvauti viešame teritorijų planavimo procese realizavimas”.

„Be to, VTEK negali daryti vienareikšmiškos išvados, kad V. Skeberdytės pasiūlyme nurodytos aplinkybės buvo susijusios išskirtinai su fizinio asmens interesais. Pasiūlyme ji nurodo ir jai pačiai nuosavybės teise priklausantį nekilnojamojo turto objektą, o savo interesų gynimas bendrąja prasme nelaikytinas atstovavimu. Taip pat pažymėtina, kad savivaldybė pasiūlymų dėl specialiojo plano pati nevertino, o savivaldybės administracija paslaugos tiekimo sutartį bei specialiojo plano rengimo procedūras nutraukė. Be to, savivaldybė nurodė negalinti VTEK pateikti minėtojo specialiojo plano sprendinių svarstymo dokumentų – visuomenės dalyvavimo ataskaitos bei dalyvių sąrašo”, – rašoma VTEK pranešime.

VTEK konstatavo, kad nepakanka duomenų V. Skeberdytės veikas vertinti kaip pažeidimą, todėl tyrimas buvo nutrauktas.

2 Comments

  1. V ir Gis

    Straipsnio pavadinime įsivėlė klaida , turėtų būti,, … šventoji seniūnė..”

    Reply
  2. Nerijus

    Tai išeina,kad „biurokratas”,kuris gali prieiti prie dokumentų,info,būtų paėmęs „solidų”visuomenės turto
    dalį( nors ir tėvų žemė,bet ten jau yra pastatai-sanatorija),ir taip toliau Mūsų „Marijos žemėje”vsio „zakonno”-niekas prie”Lovio”nesikeičia!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Galutinis verdiktas: ekskandidatas į merus supainiojo interesus

Kretingos rajono mero posto siekusiam, bet tik vieta Taryboje turėjusiam pasitenkinti buvusiam šios savivaldybės administracijos direktoriui, socdemui Egidijui Viskontui teismuose ...
2023-09-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This