Lietuvos Raudonajam Kryžiui talkina beveik 200 klaipėdiečių

Miestas

Prieš metus savo veiklą su keliomis dešimtimis savanorių atnaujinęs Lietuvos Raudonojo Kryžiaus (LRK) Klaipėdos skyrius šiuo metu jau yra subūręs beveik 200 asmenų komandą. Ji aktyviai dalyvauja LRK programose ir padeda tiek klaipėdiečiams, tiek į regioną atvykusiems užsieniečiams.

Šiandien apie 40 LRK Klaipėdos skyriaus savanorių pluša pabėgėlių registravimo centre, atidarytame simbolinę kovo 11-ąją dieną. Pagal Alytaus registracijos centro modelį veikiančioje įstaigoje priimami nuo karo Ukrainoje bėgantys žmonės, jiems suteikiama svarbiausia informacija ir pagalba. Siekiant padėti į šalį atvykusiems karo pabėgėliams, Klaipėdos skyriuje yra įkurtas higienos reikmenų punktas. Jame visi norintys miestiečiai gali palikti įvairių priemonių, kurios vėliau bus perduotos į registracijos centrą atvykusiems ukrainiečiams.

„Nors aukojimo tempai, lyginant su punkto atidarymu, šiek tiek atslūgo, džiaugiamės gavę šimtus įvairiausių higienos priemonių: dantų šepetėlių, šampūnų, dušo želė. Žmonių parama ir gerumas šiuo sunkiu laikotarpiu ypatingai svarbus. Tiesa ta, jog be pilietiškų žmonių fizinės bei finansinės paramos reikalingais daiktais ar piniginėmis aukomis, mes niekaip negalėtume padėti tokiam gausiam kiekiui ukrainiečių. Todėl esame dėkingi kiekvienam prisidėjusiam“, – teigia LRK Klaipėdos skyriaus vadovė Alina Birbalaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos meras prašo šalies vadovų užtarimo

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerę Ingridą Šimonytę dėl to, kad šiame kurorte gyvenantiems ukrainiečiams ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Regionas

Padėkojo už savanorystę

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus (LRK) Klaipėdos regiono skyriaus savanoriai buvo pakviesti į padėkos vakarą. Jų pasveikinti atvyko svečiai iš Klaipėdos miesto ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This