Jaunieji klaipėdiečiai filologai – tarp respublikos stipriausių

Švietimas

Lilija Bručkienė
2022-04-18

Komentarų: 0

Balandžio 14 d. devyni klaipėdiečiai iš progimnazijų ir gimnazijų buvo išvykę į Vilnių, į 54-ojo Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurso baigiamąjį etapą. Iš viso mūsų miestui atstovavo du prozininkai iš „Ąžuolyno“ gimnazijos ir Prano Mašioto progimnazijos, trys kalbos sekcijos tyrėjos iš Licėjaus, „Žemynos“ gimnazijos ir „Versmės“ progimnazijos ir keturi vertėjai iš anglų kalbos, visi besimokantys Vydūno gimnazijoje.

Pratęsdami dar 1965 m. prasidėjusią tradiciją (idėjos autorius – Justinas Marcinkevičius), į sostinę iš visos Lietuvos sugužėjo 112 mokinių, kurie septyniose skirtingose sekcijose dirbo kartu su profesionaliais rašytojais, kritikais, mokslininkais, vertėjais. Ir nors tai jau didžiulis laimėjimas ir pripažinimas (mokiniai įveikė etapus savo mokyklose, miestuose ir regionuose, jų darbai buvo įvertinti respublikoje, nes ne visi pakviesti į paskutinį etapą), su nekantrumu buvo laukiama kitos dienos ir rezultatų apibendrinimo.

Džiugu, kad skelbiant nugalėtojus 5 kartus paminėtas uostamiesčio vardas. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos II laipsnio diplomu už labai gerą prozą apdovanotas Kasparas Razmas, Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijos 7 klasės mokinys (mokytoja Vilieta Juškienė).

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos II laipsnio diplomu už labai gerą literatūrinį vertimą iš anglų kalbos apdovanotas Ervinas Naujokas, Klaipėdos Vydūno gimnazijos I gimn. klasės mokinys (mokytojos Lina Krutkevičienė, Lilija Bručkienė).

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos III laipsnio diplomu už gerą prozą apdovanotas Kristupas Linas Bernotas, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos IV gimn. klasės mokinys (mokytoja Rita Babraitienė).

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos III laipsnio diplomu už gerą literatūrinį vertimą iš anglų kalbos apdovanotas Jonas Tomkevičius, Klaipėdos Vydūno gimnazijos II gimn. klasės mokinys (mokytojos Lina Krutkevičienė, Lilija Bručkienė).

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pagyrimo raštu už kalbos darbą apdovanota Mija Bendoraitytė, Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos 7 klasės mokinė (mokytoja Vaida Jokšienė).

Džiugu, kad grįždami iš konkurso jaunieji filologai jau planavo kitų metų darbus, dalijosi idėjomis, kurios galėtų būti sėkmingai realizuotos. Uostamiestyje auga puiki kūrėjų karta.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Pamokos Klaipėdos universitete kaip iššūkis ir galimybės

Gruodžio 13 d. Klaipėdos Vydūno gimnazijos III klasės mokiniai keliavo mokytis į netradicines erdves. Tai tęstinė tos klasės septintus metus ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

Mums rašo

Klaipėdoje suskambo oratorija „Magiškas sanskrito ratas“

Birželio 20 d. vakarą LMTA Klaipėdos fakulteto Šokio katedroje buvo parodytas Klaipėdos Vydūno gimnazijos 10md mokinių baigiamasis darbas – Broniaus ...
2023-06-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kukuliškių baterijoje – gimnazistų dailės darbų paroda

Birželio pradžioje ,,Memel Nord” baterijoje Kukuliškiuose vyko Klaipėdos Vydūno gimnazijos dešimtokų dailės baigiamųjų darbų pristatymai. ,,Karas mumyse ir aplink mus” ...
2023-06-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This