Subliuško Eligijaus Masiulio byla (papildyta)

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Praėjus beveik ketverius metus trukusiam teisminio nagrinėjimo procesui antradienį popiet paskelbtas nuosprendis vadinamojoje „MG Baltic“ (dabar – „MG grupė“) politinės korupcijos byloje.

Ją išnagrinėjusi Vilniaus apygardos teismo kolegija, kurią sudarė teisėjai Nijolė Žimkienė, Jurgita Kolyčienė ir Ugnius Trumpulis, paskelbė, kad išteisinami visi kaltinamieji – Raimondas Kurlianskis, Eligijus Masiulis, Šarūnas Gustainis, Gintaras Steponavičius bei Vytautas Gapšys.

E. Masiulis pripažino, jog teismo procesas jam kainavo „dešimtis tūkstančių eurų”. Martyno Vainoriaus nuotr.

Išteisinti ir kaltinimų sulaukę juridiniai asmenys – Darbo partija, Liberalų sąjūdis bei koncernas „MG Baltic“.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Justas Laucius teismo buvo prašęs E. Masiulį įkaltinti 7 metams, o liberalams skirti pusės milijono eurų baudą.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

E. Masiulis: „Kai kurie teisėsaugininkai taip pasidaro sau karjerą”

Po sprendimo paskelbimo E. Masiulis žurnalistams pripažino, jog ši byla jam kainavo daug moralinių jėgų, tačiau teigė, jog jam didžiausias atpildas yra teisingas teismo sprendimas.

„Džiaugiuosi, kad teismas, atmesdamas labai didelį spaudimą iš išorės, nagrinėdamas tik tai, kas yra byloje, pateiktus faktus (…) priėmė tokį sprendimą, kokį ir turėjo priimti. Anksčiau ar vėliau teisinėje valstybėje teisybė laimi”, – sakė jis.

Kartu E. Masiulis teigė neabejojantis, jog prokuroras šį sprendimą skųs.

„O tokiems prokurorams norėčiau pasakyti, kad Lietuvoje klostosi nelabai gera situacija, kada kai kurie teisėsaugos pareigūnai per tokias rezonansines bylas, kurias jie patys sukelia, pasidaro sau karjerą, būtent šitaip atsitiko su šiuo prokuroru”, – sakė išteisintasis buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Jo teigimu, esą kai kas karjerą daro „per kitų žmonių galvas, laužant kitų žmonių likimus, sudaužant jų reputaciją, stumiant juos iš politikos”.

E. Masiulis pripažino, jog teismo procesas jam kainavo „dešimtis tūkstančių eurų”.

Prokuratūra dėl apeliacinio skundo pateikimo šioje byloje žada apsispręsti per 20 dienų.

INFORMACIJA

Vadinamoji kyšio byla buvo pradėta beveik prieš 6 metus, kai 2016 m. gegužės 12 d. su 106 tūkst. eurų suma Vilniuje buvo sulaikytas E. Masiulis, tuometinis Seimo narys. Jo namuose per kratas iš viso buvo rasta 260 tūkst. grynųjų. Tuoj po įvykio E. Masiulis sustabdė narystę partijoje, o po poros dienų pats atsisakė Seimo nario mandato. Jam buvo pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo stambiu mastu ir kitų nusikalstamų veikų, tačiau pats politikas teigė, jog aptikti grynieji pinigai – tai paskola iš R. Kurlianskio nekilnojamajam turtui Neringoje įsigyti. Jis nuo pat pradžių savo kaltės nepripažino.

14 Comments

  1. Mano atvejis

    Pasakiau apie darytas vagystes iš įmonės. Turėjau įrodymus. Parašė pareiškimą ant manęs dėl” šmeižto”. Žmogus pasakė kad įmonė „kontroliuoja tyrimą”. Nuteisė kaip „šmeižiką”, nors pasakiau teisybę apue vagystes, pateikiau įrodymus. Teismas nunulino įrodymus, net pačio žmogaus pripažinimą kad vogė. O įmonė siekė užčiaupti mane kad nekalbėčiau apie vagystes. Bet pagalvokite kokio lygio mūsų teismai- užsakymas yra, atvirai ir įžūliai, nunulinant įrodšmus, ir paskui dar ciniškai melagūngas straipsnis spaudoje. Tai pagalvokite kuo užsiima toj pelkėj sėdėdami tie varliagyviai. Tai man primena putlerio korumpuotą aplinką. Nes kur korupcija- ten neteisybė, melas, ir žmonių žlugdymas (kurie atsiduria netinkamoj vietoj). Tokia teisinė sistema, tokia ir valstybė. Nei juoktis, nei verkt. ČIA MANO NUOMONĖ!

    Reply
  2. Mano nuomone

    Ten korupciniai klanai. Apie teisingumą net kalbos negali būti. Teismai jeigu nunulina ( kaip putinas kadencijas) faktus, įrodymus, arba nevertina, ar ” kritiškai vertina”. Tai atsakymas jums, nežiūrint faktų ir įrodimų jie daro ką nori. Čia mano nuomonė. Tikiuosi tie cinikai bylos neiškels..

    Reply
  3. Viktoras

    Čia juk visiems aišku, kad teismai tą bylą pavertė nieku. Jeigu nevertina faktų, įrodymų, arba priima neadekvatų sprendimą pateiktiems įrodymams, tai ir pagalvokite ko verti mūsų teismai. Jie ten iš esmės dato ką nori. Ne veltui viešų asmenų kalbama apie Prokuratūros ir teismų klanus. Ir dar sugebėjo viešumoj apvarsti viską aukštyn kojom- neva teismas turėjo drąsos. Čia ciniškumas dėl nebaudžiamumo ( putlerio atvejis), kai jautiesi nebaidžiamas, manai galys daryti ką nori. Nėra LT normalių teismų. Iki teisingumo- toli. Tai mano nuomonė.

    Reply
  4. Lauris

    Tokį kaip Masiuli reike sodinti į kaleima ce ką daro teisėsauga ir teismai yra nesamonė

    Reply
  5. Viola da Gamba

    Įsivaizduokit situaciją. Žmogus nori paskolinti tūkstančius – kelis ar kelioliką, ar šimtus – nesvarbu, tai eina gatve ir nešasi tuos pinigus šnapso dėžutėje – tyliai perduoda, jokio raštelio, jokio notaro!!! NIEKO. Patiklus žmogus? Kvailas? Naivus? Ne – VERSLININKAS. O dabar pažiūrėkim kam perduoda. POLITIKUI. Nu, tai kokiu tikslu? Sofą nusipirkti? Jahtą, lėktuvą – tikrai ne. Politiniams sprendimams įtakoti. Puiki vadovėlinė istorija. Galėsime į 9 klasės istorijos vadovėlį įtraukti – Ir skyrių pavadinti – Politiniai žaidimai ir jų įvertinimas 21 amžiaus Lietuvoje. Nu, įdomus įvykis.

    Reply
  6. čia man seniai buvo aišku

    kad tai ko gero politinė byla, nes juk beveik visi politinių partijų atstovai turėjo reikalų su MB, bet buvo susidorota su tuo metu populiariausiu politiku ir partija.

    Reply
  7. Įžvelgiu

    Čia tik trumpalaikis momentas, kuris nuotaiką vieniems pakėlė , kitiems sugadino, viskas priešakyje !

    Reply
  8. Anonimas

    Krikštolinės sąžinės politikas iš oligarchinės įmonės atstovo skolinosi stiklainyje įsuktus tūkstančius eurų. Tikra pasakėčia.

    Reply
  9. Šventi kompromisai

    Temidė pamiršo dėl ko rinkosi prieš 6 metus, o Eligijus savo skambius pažadus sudrebinti Valstybės pamatus.

    Reply
    • Usas

      Vot juokas, Masiulis gi nekaltas ir mg nedarė jokio spaudimo. Tai kas gi kaltas, prokuroras Laucius? Ar aplinka?

  10. Anonimas

    Tikėkimės bus apeliacinis.

    Reply
  11. iš vienos pusės

    atrodo, kad tai blogas teismo sprendimas, bet iš kitos pusės tai juk buvo vienos iš populiariausių partijų sunaikinimas, kuriam apkaltinimų įrodymų pasirodo nėra.

    Reply
  12. Ingutė

    Kur balius? ?

    Reply
    • O politikai

      Už tai ir nejudina teismų sostemos, nenori nieko keisti, nes kai papuola patys- lengvai susitvarko reikalus. Kol nebus prisiekusių teismų kaip JAV, tol bus bardakas, armija nekaltai nuteistų žmonių, su galutinai sužlugdytais žmonių pasitikėjimais ir gyvenimais.Tai mano nuomonė

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: ilgas teisminis procesas jau savaime žmogui yra bausmė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį toliau nagrinėjo nuteistųjų vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kasacinius skundus. Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas atvertė „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti kasacinius skundus vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. LAT pradėjus posėdį, vienas iš ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This