Pas sulaikytus keturis uostamiesčio medicinos darbuotojus rasta per 60 tūkst. eurų

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos kriminalistai atlieka didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl medicinos srityje dirbančių asmenų įtariamo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2021 m. gruodžio mėn., bendradarbiaujant su Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdyba ir gavus informacijos apie medicininių dokumentų klastojimą dėl asmenims neva atlikto COVID-19 PGR tyrimo ar vakcinavimo nuo COVID-19 ligos vienoje iš Klaipėdos gydymo įstaigų.

Kovo mėn. surengtos operacijos metu pareigūnai uostamiestyje sulaikė vienoje iš Klaipėdos poliklinikų dirbančius keturis, įvairias pareigas užimančius, anksčiau neteistus, uždarosios akcinės bendrovės darbuotojus – 54 m., 36 m. bei 30 m. moteris ir 28 m. vyriškį.

Tą pačią dieną policijos pareigūnai atliko kratas šių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose, kurių metu buvo rasta tyrimui reikšmingų daiktų ir dokumentų, daugiau kaip 60 000 eurų grynais bei, įtariama, dopingo medžiagų.

Įtariama, kad minėti asmenys 2021 m. pabaigoje – 2022 m. pradžioje, piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi ir siekdami turtinės ar kitokios asmeninės naudos, organizavo, tarpininkavo bei vykdė medicininių dokumentų ir įrašų dėl asmenims neva atlikto COVID-19 PGR tyrimo ar vakcinavimo nuo COVID-19 klastojimą, kurių pagrindu asmenys neteisėtai galėjo įgyti galimybių pasą ar ES skaitmeninį COVID pažymėjimą ir jais naudotis.

Tęsdami tyrimo veiksmus, policijos pareigūnai apklausė du vyriškius – 59 m. ir 38 m., kurių prašymu įtariama buvo klastojami jų medicininiai dokumentai, bei galimai šiems veiksmams tarpininkavusią 33 m. moterį. Pastarieji asmenys taip pat anksčiau neteisti ir teisėsaugai nebuvo žinomi.

Šiuo metu įtarimai padarius nusikalstamas veikas iš viso pareikšti aštuoniems asmenims, tačiau neatmetama, kad įtariamųjų skaičius ateityje dar gali didėti. Dar dvi minėtos bendrovės darbuotojos – 30 m. ir 24 m. moterys apklaustos specialiosiomis liudytojomis.

Trys asmenys buvo sulaikyti ir uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, vėliau jiems ir kitiems įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti .

Policijos pranešime teigiama, jog bus tiriama ir kratų metu paimtų piniginių lėšų kilmė bei įgijimo aplinkybės.

BNS duomenimis, kalba eina apie vadinamosios Uosto poliklinikos (Baltic Medics) darbuotojus.            

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This