Vėl prašo daugiau skrydžių iš Palangos oro uosto

Transportas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) trečiadienį kreipėsi į susisiekimo ministrą Marių Skuodį ir VĮ Lietuvos oro uostai generalinį direktorių Marių Gelžinį dėl riboto susisiekimo iš Palangos oro uosto.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pagal naujausius tarptautinius standartus atnaujintame Palangos oro uoste užtikrinama oro uosto operacijų sauga bei greitesnis orlaivių aptarnavimas, tačiau nei esamos skrydžių kryptys iš Palangos, nei kainos netenkina Vakarų Lietuvos verslo, esamų ir potencialių investuotojų, jos nėra palankios turistų srautams. Balandžio 19-21 d. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai surengė verslo misiją Vakarų Lietuvos turizmo verslo atstovams itin svarbiose Šiaurės Vokietijos žemėse – Šlėzvige – Holšteine ir Hamburge. Jau kelionės organizavimo pradžioje išryškėjo Vakarų Lietuvos pasiekiamumo problemos. Laiko atžvilgiu labiausiai iš šiuo metu esamų priimtinas SAS oro linijų skrydis iš Palangos per Kopenhagą į Hamburgą pasirodė neįkandamas kainos prasme. Bilieto į abi puses kaina – nuo 540 eurų asmeniui. Teko rinktis alternatyvą ir skristi iš Vilniaus per Kopenhagą į Hamburgą su tomis pačiomis SAS oro linijomis, už skrydį sumokant apie 200 eurų mažiau, tačiau kelionėje sugaištant visą dieną. Nors ši verslo kelionė buvo sėkminga, tačiau tikimybė pritraukti turistų srautus išliekant sudėtingam Vakarų Lietuvos regiono pasiekiamumui yra itin menka”, – rašoma KPPAR pranešime.

Rūmai akcentuoja, kad iš Palangos oro uosto nėra nė vieno tiesioginio skrydžio į Vokietiją, nors tai yra svarbiausia verslo, ypač jūrinio bei turizmo rinka.

Susisiekimo ministro ir VĮ Lietuvos oro uostai gen. direktoriaus prašoma spręsti ne vienerius metus egzistuojančią Vakarų Lietuvos pasiekiamumo problemą ir atkreipti dėmesį į verslo interesus bei, atsižvelgiant į tai, remti verslui, esamiems ir būsimiems investuotojams, turistų srautą generuojančių patogių naujų krypčių iš/į Palangos oro uostą atsiradimą.

Su tokiu prašymu KPPAR į susisiekimo ministrą ir Lietuvos oro uostų direktorių buvo kreipęsi ir prieš metus.

Šiuo metu iš Palangos skraidina SAS į Kopenhagą, „airBaltic” į Rygą, „Wizzair” ir „Ryanair” į Londoną, „Norwegian Air Shuttle” į Oslą ir „Ryanair” į Dubliną.

KPPAR yra didžiausia verslo savivaldos organizacija Vakarų Lietuvoje, siekianti verslo plėtros Klaipėdos ir Tauragės apskrityse, šiuo metu vienijanti 250 narių, tarp kurių – didžiausios regiono įmonės bei vidutinio ir smulkaus verslo atstovai.

2 Comments

  1. Mindaugas

    Sena melodija. Neįsivaizduoju, kada tokie kaip Gelžinis atgniauš Vilniaus letenas. Sakyčiau, gal jam iš viso nereikėtų lankytis pajūryje?

    Reply
  2. as

    Kada gris skrydis Bergenas -Palanga?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Ministras: skrydis į Amsterdamą lems, ar bus naujų krypčių iš Palangos

Su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) nariais ketvirtadienio popietę susitikęs susisiekimo ministras Marius Skuodis tikina, kad daugiau pastangų ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This