Ligoninėse žymiai sumažėjo sergančiųjų COVID-19

Koronavirusas, Svarbu

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 580 COVID-19 atvejų: 74 žmonės užsikrėtė antrą kartą, du – trečią, skelbia Statistikos departamentas. Klaipėdoje fiksuoti 23 šios ligos atvejai.

Patikslintais duomenimis, ketvirtadienį tokia diagnozė buvo patvirtina 43, trečiadienį – 25, antradienį – 53, pirmadienį – 28 klaipėdiečiams.

Per savaitę naujų atvejų šalyje sumažėjo 26,8 proc., o Klaipėdoje – 12,5 proc.

Pagal ligos atvejų skaičių, per 14 dienų tenkantį 100 tūkst. gyventojų, Klaipėda nukrito dar viena pozicija ir dabar yra 17-oje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių. Šis rodiklis uostamiestyje sumažėjo nuo 312,6 iki 297,2 atvejo, šalyje – nuo 361 iki 338,5 atvejo. Blogiausioje situacijoje tebėra Druskininkai, o geriausiai toliau laikosi Rietavo savivaldybė.

Per praėjusią parą į ligonines dėl SARS-CoV-2 ligos paguldyti 43 žmonės. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 428 tokie pacientai – 75 mažiau nei parą prieš tai. 35 iš jų gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – vienu daugiau nei ketvirtadienį. 66 proc. reanimacinių ligonių yra nesiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso.

Šalyje mirčių statistiką papildė keturiomis gyvybėmis (dvi mirtys įtrauktos gavus vėlavusius duomenis). Abu mirusieji praėjusią parą buvo nepasiskiepiję. Jie priklausė 80-89 metų amžiaus grupei.

Iš viso šalyje aukų skaičius jau siekia 9094. Klaipėdoje iš viso nuo COVID-19 iki šiol yra mirę 409 klaipėdiečiai – po netrumpos pertraukos viena iš mirčių vėl fiksuota uostamiestyje.

Šiuo metu šalyje dar serga 10 953 žmonės, pasveikusiųjų jau yra 1 023 749, iš jų Klaipėdoje – 71 311: per parą pasveiko 52 klaipėdiečiai. Uostamiestyje sergančiųjų sumažėjo iki 527.

Praėjusią parą šalyje vakcinuotas 561 gyventojas, iš jų pirmą kartą 91, antrą – 106, trečią – 364. Klaipėdoje paskiepyta 30 asmenų: po du  pirmą ir antrą kartą, 26 – trečią.

INFORMACIJA

Nuo gegužės 1 d., sekmadienio, šalyje atšaukiama ekstremalioji situacija. Tai reiškia, kad šiuo metu dar privalomos kaukės ar respiratoriai viešajame transporte, gydymo, slaugos ir globos įstaigose taps tik rekomenduojamos. Tačiau stacionarinėse gydymo įstaigose pacientus lankyti bus galima tik dėvint nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Jų galės nedėvėti tik negalią turintys asmenys, kurie negali to daryti ar kaukių dėvėjimas galėtų pakenkti jų sveikatos būklei.

Net ir gavus teigiamą koronaviruso testą izoliacija nebebus privaloma, o dėl gydymo plano spręs šeimos gydytojas.

Testavimas bus atliekamas asmens sveikatos priežiūros įstaigose, dėl to spręs šeimos gydytojai, testuojami bus simptominiai asmenys.

Vakcinacijai bus galima registruotis per e.sveikatą, koronastop tinklapį.

Sveikatos apsaugos ministerija pažymi, kad 81,36 proc. Lietuvos gyventojų jau yra persirgę arba pasiskiepiję nuo COVID-19.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This