Klaipėdos identitetą sulipdys iš dviejų įstaigų?

Miestas

Parengtas Klaipėdos miesto tarybos sprendimo projektas dėl dviejų viešųjų įstaigų – „Klaipėda ID“ bei Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro – reorganizavimo procedūros, siekiant sujungti jas į naują juridinį asmenį – VšĮ „Klaipėdos identitetas“.

Artūro Šulco nuotr.

Reorganizavimo sąlygų aprašą turės parengti pačių reorganizuojamų įstaigų vadovai iki šių metų liepos 1 dienos. Kitus reorganizavimui reikalingus dokumentus parengs Savivaldybės administracija.

„Reorganizacijos tikslas – optimizuoti ir efektyvinti viešųjų įstaigų, kurių savininkė yra Klaipėdos miesto savivaldybė, veiklą, užtikrinti efektyvų ir racionalų savivaldybės turto naudojimą, apjungti besidubliuojančias, panašias funkcijas, išplėsti Savivaldybės viešųjų įstaigų paslaugų spektrą siekiant visuomeninės naudos”, – rašoma projekto aiškinamajame rašte.

Vietoje dviejų įstaigų įkuriant vieną – „Klaipėdos identitetas“ – siekiama koordinuoto turizmo ir verslo priemonių/ projektų, naujų turizmo ir verslo priemonių ir projektų įgyvendinimo. Taip pat norima sukurti projektą „International House Klaipėda”, plėtoti konferencinį turizmą, didinti Klaipėdos pasiekiamumą, formuoti miesto įvaizdį aktualiose tarptautinėse rinkose ir panašiai.

Be to, tikimasi „greitesnio sprendimų priėmimo ir procesų įgyvendinimo, išlaikyti žmogiškųjų išteklių potencialą, plėsti ir didinti darbuotojų kompetencijas, kurti aplinką, konkurencingą darbo rinkoje”. Norima greičiau, pigiau ir darniau įgyvendinti verslo ir turizmo skatinimo projektus, organizacinės struktūros bei turto valdymo optimizavimo, kaštų mažinimo, esamų paslaugų gerinimo bei jų plėtros.

Įkūrus naują VšĮ „Klaipėdos identitetas” bus suformuota jos valdyba. Planuojama, kad naujame darinyje dirbs tiek pat žmonių, kiek dabar dirba dviejose įstaigose – 26. Naująją įstaigą finansuotų savivaldybė, jai būtų skirta numatoma įvesti „Pagalvės mokesčio” rinkliava. Įstaiga gautų pajamų iš paslaugų/ prekių pardavimo ir, tikėtina, galėtų naudotis Europos Sąjungos ir kitų tarptautinių programų lėšomis.

Miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas, kuriam šis klausimas buvo pateiktas svarstyti kaip papildomas, nutarė jį atidėti dviem savaitėms. Komitetui pristatydama savo vadovaujamos įstaigos „Klaipėda ID“ metinę ataskaitą jos vadovė Eglė Songailienė dar kartą patvirtino pasitraukianti iš šių pareigų. Ir davė suprasti, kad siekti iškeltų didelių tikslų šiai įstaigai trukdė nesusikalbėjimas.

Praėjusių metų spalį vykusiame posėdyje savivaldybės Kolegija nusprendė, kad reikia steigti Miesto rinkodaros ir komunikacijos skyrių. Šį kovą po kelias valandas vykusių nevaisingų diskusijų ji nesugebėjo priimti sprendimo. Vėliau Kolegijoje buvo sutarta, kad miesto strategiją turėtų koordinuoti sujungtos viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ ir  Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras. Tuomet tvirtinta kad „VšĮ „Klaipėdos šventės” gali ateityje taip pat gali būti įjungta į naująjį darinį.

2 Comments

  1. Pastebėjimas

    Ta pati mergelė, tik kita suknelė !

    Reply
  2. IŠKALBINGA FOTO

    išsiklaipę šaligatviai, byrančios nuo pagrindinės miesto aikštės atraminės sienutės plokštės, kažkokia idiotiška balta linija ant plytelių ir dar kvailesnis transparantas ir visa tai miesto rotušės, mero ir Kolegijos kasdieninėje panosėje. Ar gali būti dar geresnis miesto identitetas? Tokiems apžlibusiems ir arogantiškiems tauškaliams jau nepadės nei VšĮ sujungimai nei atjungimai, nei kitokie pasakų sekėjai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This