Būsimas viešbutis melnragiškius ir neramina, ir džiugina

Svarbu, Verslas

Pirmadienio pavakarę antrą kartą visuomenei pristatant naujo pakoreguoto poilsio paskirties pastato Melnragėje, Vėtros g.6 A, projektinius pasiūlymus, be kitų klausimų dalintasi ir nuogąstavimais dėl dabartinės geopolitinės situacijos, mat būsimo pastato kaimynystėje yra įsikūręs karinis dalinys.

Pristatyme dalyvavęs Klaipėdoje išrinktas Seimo narys Arvydas Pocius projektuotojams teigė norintis geranoriškai patarti dėl to pasikonsultuoti su kariškiais, kad neatsitiktų taip, jog, jo teigimu, „ateity gali būti kažkokių karinių dalinių plėtos atvejų, o valstybė, esant būtinybei, gali savo teritorijas išplėsti”.

Tuo metu nors Melnragės seniūnaitė Marija Kalendė ir I Melnragės bendruomenės pirmininkas Andrius Dumbauskas dar prieš pristatymą projektuotojams ir statytojui atsiųstose pastabose buvo pareiškę nemažai kritinių pastabų, po pristatymo dėkojo už „daug žadantį projektą”.

Trunka jau 10 metų

Atsakydama Seimo nariui dėl esą besikeičiančios geopolitinės situacijos, UAB „Progresyvūs projektai“ atstovė ir pranešėja Danutė Zubavičienė sakė, jog privačioje nuosavybėje vykstančių statybų nėra būtinybės derinti su kariškiais. Juoba kad bandymai šioje vietoje pradėti investicijas dėl įvairių biurokratinių trukdžių esą trunka jau 10 metų, o „žmogaus gyvenimas yra ribotas”.

Prieš pradėdama pristatymą, ji informavo, jog iki susirinkimo buvo gauti trys pasiūlymai – iš Melnragės seniūnaitės, kelių fizinių asmenų bei neįgaliųjų atstovų ir sakė, jog jiems bus raštu atsakyta per 5 dienas.

Pasak pranešėjos, sklypas, kuriame bus statomas viešbutis, yra šalia šiaurinio molo, jo dalis patenka į „Klaipėdos naftos” sanitarinę apsaugos zoną. Bendras sklypo plotas užima 39 arus, 48 proc. jo bus užstatyta. Sklypas yra privatus, priklauso viešbučio statytojui – UAB „Senamiesčio investicijos”, sklype nėra servitutų.

Projektuotojų vizualizacija

Projektuojamas pastatas savo forma, pasak pranešėjos, primena aitvarą, nes „tai yra vėjo gairinama vieta”, todėl siekiama sukurti „lengvos formos pastatą”.

Pradžioje planuotas trijų aukštų pastatas, atsižvelgus į gyventojų pastabas, sumažintas iki dviejų, tiesa, dar turės ir cokolinį (požeminį) aukštą. Jame bus įrengta per 40 vietų automobiliams, įvažiavimas į parkingą numatytas iš vakarinės pusės. Iš cokolinio aukšto bus patenkama į pirmą pastato aukštą. Iš viso pastate suprojektuota 30 kambarių, kurių plotas sieks nuo 35 ir 60 kv. m.

Viešbučio prieigos, pasak D. Zubavičienės, bus gausiai apželdintos, kad „atsiskirtų nuo Vėtros gatvės”.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodyta, jog želdiniai projektuojamoje sklypo dalyje sudarys 40 proc., čia žadama išsaugoti 14 medžių, bet du teks pašalinti. Jų praradimą turėtų kompensuoti 4 naujai pasodinti.

Projektinius pasiūlymus rasite čia.

Ir kritikavo, ir dėkojo
Projektuotojų vizulizacija

Atsakydama į Melnragės seniūnaitės pateiktas pastabas, jog esą dėl naujojo pastato pablogės sąlygos čia gyvenantiems pėstiesiems ir ratuotiesiems, kuriems bus sunkiau privažiuoti prie savo namų, pranešėja teigė, jog tai, kad Kopų ir Vėtros gatvės neturi šaligatvių bei kitos infrastruktūros, yra ne sklypo savininko, o Klaipėdos savivaldybės problema.

Panašiai ji atsakė ir į Kopų g. gyventojo pageidavimą, kad naujajam viešbučiui tiesiant būtinas vandentiekio ir kanalizacijos komunikacijas, jos esą galėtų būti pratęstos ir iki šių tinklų neturinčių gyventojų namų.

„Aš suprantu, kad visi žmonės mano, kad privatus investuotojas turi pinigų maišą, didesnį už valstybės ar savivaldybės biudžetą. Svajoti niekam nedraudžiama (…). Darant savo objektą, norisi pagerinti tą aplinką, bet tam gerinimui ribos kažkokios turi būti. Jeigu pinigai daugintųsi ir būtų išlošiami milijonai ar kažkaip, tai Kopų gatvė jau būtų pastatyta su visais pėsčiųjų takeliais, su apšvietimu ir poilsio zonomis”, – sakė D. Zubavičienė.

Tuo metu M. Kalendė teigė tik norinti geranoriškai išspręsti visus gyventojams kylančius klausimus, kartu pripažinusi, jog daugelis jų pirmiausia turėtų būti skirti miesto savivaldybei.

„Tokių projektuotojų dėka, kaip jūs, iš tikrųjų mūsų gyvenvietė, mūsų mikrorajonas po truputį tvarkosi, nes jis eilę metų buvo pamirštas, dėkui jums”, – pristatymo pabaigoje kalbėjo seniūnaitė.

12 Comments

  1. Gyventojas priešais statomą viešbutį

    Karinė bazė tik viena iš problemų. Nepamirškite kad dar ir meteorologinė stotelė čia stovi. Dėl to rišys čia yra katastrofiškas. Sezono metu, vėtros gatvės viena pusė buna visiškai užstatyta. Įdomių vaizdų gali prisižiūrėti:). Be to besislaistantys girti viešbučio svečiai, bus puikus pasipelnimo šaltinis. Policija čia pravažiuoja kokius tris kartus per parą. Matociklu ir begalviu drago mėgėjų čia apstu. Savo stebuklus demonstruojabiki 3 val. nakties. Taip kad gero jum poilsio:)

    Reply
  2. melnragė

    Tegu tik stato,gal dar koki kampeli sutvarkys,apgailėtinai atrodančios Melnragės….

    Reply
  3. As

    Lietuviškas pavydas……

    Reply
  4. Bendruomenė

    Projektuojamas pastatas yra priskiriamas prie visuomenei svarbių statinių sąrašo, bet Melnragės bendruomenei nebuvo tinkamai pranešta apie projekto viešinimą: 
    Informacinis stendas sklype buvo puikiai paslėptas. Pastatytas sunkiai matomoje vietoje – duobėje, toli nuo gatvės. Jis buvo mažos apimties, todėl nešienaujamoje pievoje praktiškai nesimatė. Savivaldybė pora kartų prašoma laiku pasidalinti šio projekto viešinimu to nepadarė.

    Reply
    • Architekte

      Negražu klaidinti visuomene. Architektai asmeniskai besikreipiantiems , tame tarpe ir Melnrages seniūnaitei, siuntė tiek projektinius pasiūlymus , tiek nuorodas. Susirinkime dalyvavo nemažai dalyvių , kai kituose pristatymuose is viso nebūna. Taigi visa informacija buvo pakankamai gerai pateikta, tą liudija pristatyme dalyvavusieji.

  5. Bendruomenė

    Nėra parengto šio sklypo detalojio plano, o kvartalo tarp Molo, Vėtros, Smilgų ir Kopų gatvių Melnragėje, Klaipėdos detalusis planas parengtas 2016-04-11 m, kuris yra morališkai pasenęs, I Melnragės bendruomenė pirma siūlo parengti sklypo detalųjį planą, atsižvelgiant į šiandieninę sutuaciją.

    Reply
    • Anonimas

      Detalus planas nėra privalomas, nes gatves suformuotos, inžineriniai tinklai-greta sklypo. Detalus planas nieko daugiau neišspręs, tam rengiami projektiniai pasiūlymai.

  6. Pasigailėsit

    Manau, kad būsimi viešbučio valdytojai dar pasigailės sprendimo statyti viešbutį šioje vietoje. Vėtros gatvė sezono metu yra be galo triukšminga (vakarais ir naktimis), nes aikštelė it medus traukia visokius maniakus su sproginėjančiomis dusliarkomis ir motociklais. Gyventojų atstovai nuolat kreipiasi į savivaldybę dėl šios problemos, bet rezultatas visada tas pats – nusimuilina, kad reikia padaryti garso tyrimus, įsivertinti ir panašiai, bet realiai jokio pokyčio neįvyko, ir, bijau, neįvyks. Nebent kažkas žus arba pasikars eidami iš proto dėl psichologinę ir fizinę būklę žalojančio triukšmo.

    Jei būčiau poilsiautojas ir papulčiau į tokį viešbutį, prakeikčiau atostogas. Mažų mažiausiai.

    Reply
    • Išsekinti

      Pritariu. Nebent poilsiautojo poilsio motyvai būtų lygiai tokie patys, kaip daugumos molo aikštelės lankytojų. Melnragės gyventojai vis dar kaukia savivaldybės viešo konkurso ekspertų transporto srautų suvaldymui rezultatų. Bet yra morališkai ir fiziškai išsekinti nuolatinio triukšmo.

    • Anonimas

      Rizikuojant ne jūs, o investuotojas.

  7. Na

    Karinis objektas gyvenamų namų kvartale nėra gerai, parodė Ukrainos karas !
    Žemė ir namai šiame kvartale turėtų labai atpigti…

    Reply
    • Anonimas

      Visada reikia rūpintis savo reikalais.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

ELTA

Arvydas Pocius palaiko iniciatyvą, kad gynybai būtų skiriama 4 proc. nuo BVP

Naujasis Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas, Klaipėdoje išrinktas konservatorius Arvydas Pocius sveikina verslo iniciatyvą šalies gynybai skirti 4 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Arvydas Pocius vadovaus Seimo komitetui

Seimas antradienį apsisprendė buvusį kariuomenės vadą, Klaipėdoje išrinktą konservatorių Arvydą Pocių skirti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku. Už ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This