Dėl Skulptūrų parko tvarkybos – ir kitokia nuomonė

Miestas

Du priežiūros grupės Skulptūrų parko sutvarkymo projekto sprendinių įgyvendinimo klausimams nagrinėti ir pasiūlymams teikti nariai gegužės 6 dieną savivaldybės administracijai pareiškė atskirąją nuomonę. Jie prašo nevykdyti kai kurių projekte numatytų darbų ir kartu tikina, kad kiti jo elementai yra prasmingi.

Artūro Šulco nuotr.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, užregistravusi prašymą gegužės 9 d., laikosi nuomonės, kad toks jau vykdomo Skulptūrų parko projekto „torpedavimas” jį sustabdytų keletui metų.

Atskirosios nuomonės pareiškėjai surašė 10 prašymų. Jais viešai jau pasidalino Arvydas Vaitkus. Prašymą taip pat pasirašė Liudvika Kuzminčiūtė, Dangės bendruomenės asociacijos pirmininkė.

9 Comments

  1. Žaliasis (nebe uosto) A. Vaitkus

    A. Vaitkus kažkaip neįtikėtinai greit pamiršo ir savo specialybę, ir ilgametę taršios uosto krovos viduryje plėtojimo bei propagavimo veiklą.
    Daug lengviau A. Vaitkui yra rypauti apie savaiminių buvusių miesto kapinių želdynių šalinimą ir „abejotinas” buvusių miesto kapinių architektūrines koncepcijas. Čia A. Vaitkus yra rimtas specialistas.
    Apie dabartinę kenksmingą ir taršią uosto (Klasco, Kaminera, Bega, Grigeo…) veiklą pakalbėkit ir parašykit, p. A. Vaitkau.
    Miestą nuodija ne neprižiūrimi kapinių želdiniai, o metų metais vykdoma tarši uosto veika viduryje miesto.

    Reply
    • Pasvarstymai

      Jaučiu tamstos asmenišką neapykantą Vaitkui.
      Primenu, kad aplinkos apsauga privalo rūpintis Aplinkos ministerijos atitinkamos institucijos ir, kiek tai leidžia kompetencija, savivaldybės aplinkos skyrius.
      Ponas Vaitkus neturėjo įstatyminių galių (kaip ir kiti uosto vadovai) uždrausti kokių nors krovinių krovą uoste.
      O štai Grubliauskas galėjo veikti per savivaldybės administracijos aplinkos skyrių, galėjo kreiptis į Aplinkos apsaugos departamentą, Aplinkos ministeriją, bet to nedarė, nes KLASCO buvo (ir turbūt tebėra) didžiausias Grubliauskienės įmonės, organizuojančios džiazo festivalius, rėmėjas.
      O štai ponas Vaitkus vienas iš nedaugelio aktyvių savivaldybės tarybos narių ir turėtume džiaugtis, kad bent kas rūpinasi miesto žaliųjų plotų, tame tarpe, Skulptūrų parko želdinių, niokojimu.
      Ir dar: ar dabar kritikuojantys teikiančius pasiūlymus asmenis patys nors kas susipažino su parko rekonstrukcijos projektu? Abejoju.
      O štai aš susipažinau ir man tikrai nesuprantama, kodėl jame numatyta, pavyzdžiui, kirsti medžius tam, kad būtų galima įrengti „komercijos ir renginių aikštelę”, tarsi alaus gėryklų ir visokių lauko kavinių trūkų Mažvydo alėjoje ir aplinkinėse teritorijose.
      Skulptūrų parkas – vienintelė dar nekomercializuota vieta mieste ir tą norima sugadinti.

  2. Savivaldybė projekta neviešino

    Susitiko keli iš savivaldybės šaikos ir nutarė kaip iškirsti 600 medžių. Paviešinkit pristatymo protokolą.Ar buvo toks?
    Manau savu sueiga neprotokolavo.

    Reply
    • Tikrai neviešino

      Nesivargino savivaldybė nei viešinti nei atsižvelgti į siūlymus, o juk ne pirmas kartas…..ir sprendžiant iš to kaip apsitvėrė tvorom , iguldys didžiają dalį gražiausių medžių, ir vardan ko. ……naujų takelių ar dar kažinko,… įdomu, kai nebus į ką įsisukti su tais kirtimais tai šutvei mieste, įkibs manau į Smiltynę.

  3. Savivaldybė torpeduoja projekta

    Savivaldybė, Neniškis , Kubilienė , Dobranskis spjauna visuomenei į akys ir torpeduoja projekta. Svarbu ES pinigus isisavinti…….
    Apskritai į pasiūlymus jiems nusispjauti.
    Lauk Meras, Neniškis ,Kubilenė, Dobranskis…..jus mūsų miestui nekompetetingi ir negalite dirbti tokio darbo, mano nuomonė

    Reply
  4. Anonimas

    kai per svarstymus teikiami pasiūlymai tai KMSA tyčiojasi ir išsiviepę šaiposi. Kai dėl nereagavimo ir jau pradėjus statybos darbus iš nevilties dar bandoma ir pateikiamas rašytinis PRAŠYMAS, tai pavadinama -TORPEDAVIMU. Tai ar reikia ateiti ir daužyti langus? O kur iš viešų pinigų vykdomų statybos objektų viešas objekto monitoringas, visi viešinami pasiūlymai, kaip į juos buvo atsakyta? Kaip įvertinta? O kur pats galutinis projektas , o ne paspalvinta vizulkė? Bet taip patogiau slėpti savo klaidas nuolat branginant statybą? Taip buvo ir su miesto BP, su vasaros estrada, su Bastionų tiltų, su vis statoma mokykla, varkės su verslu ir gatve per pačią mokyklą, su Atgimimo aikšte, su Dangės skveru, su Sąjūdžio skveru, net su buvusia miesto pilimi ir dabar jau su pilies bokštu. Viskas slepiama, viešų atvirų architektūrinių konkursų nėra ( beje taip norėjo visa ankstesnė „liberalioji” tarybos dauguma, o kas trukdo dabar tai pakeisti). Nesilaikoma AĮ ir Architektų Rūmų regioninei ekspertų tarybai šie miesto objektai, nors ir finansuojami iš valstybės lėšų , profesionalam vertinimui darbai neteikiami, į pastabas ir nuomonę nusispjaut, sprendimus priiminėja buduliai budinai ir šoferiai, o dabar, kaip putinas apie jį puolančius vakarus, dar patys kniaukia apie kažkokį torpedavimą. Atsibuskite, nomeklatūrininkai.

    Reply
    • Saulė

      Puikiai anonimas sudėliojo.

  5. Anonimas

    Galima suprasti , kad tokio 10 punktų siūlymo pareiškėjai taiko į parko projekto bendraautorystę . Norėčiau sužinoti ką apie tai galvoja tikrasis Projekto autorių kolektyvas M. Ramanauskienė, K. Mickevičius , R. Bušmaitė, D. Elertas ir V. Vaivada.
    Nes tuojau gausis tai , kad kas paskutinis tas ir tėvas. Autotių kolektyvas iš dviejų susirūpinusiųjų .

    Reply
    • Oho

      K. Mickevičius , R. Bušmaitė, D. Elertas ir V. Vaivada jau ėmėsi projektavimo. Kažin, o kaip jiems su atestatais tokiai veiklai?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This