„Klaipėdos identitetas“ nerado atramos jau antrame komitete

Politika, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės administracijos siekis sujungti dvi viešąsias įstaigas – „Klaipėda ID“ bei Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrą – ir įkurti VšĮ „Klaipėdos identitetas“ neranda pritarimo miesto Tarybos komitetuose. 

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas, kuriam šis klausimas buvo pateiktas svarstyti kaip papildomas, nutarė jį atidėti dviem savaitėms. O Kultūros, švietimo ir sporto komitetas jam nepritarė. Projektą palaikė tik trys komiteto nariai iš septynių, o komiteto pirmininkė  Laima Juknienė, priklausanti valdančiajai daugumai, susilaikė.

Nors klausimą pristačiusi Reda Švelniūtė, Savivaldybės administracijos Ekonominės plėtros grupės vadovė, labai išsamiai ir profesionaliai pristatė parengtą Tarybos sprendimo projektą, kantriai ir išsamiai atsakinėjo į klausimus, jautėsi išankstinis priešiškas daugumos komiteto narių nusiteikimas. Jie tikino, kad šiam klausimui nėra tinkamai pasirengta. R. Švelniūtė teigė atvirkščiai, tačiau tvirtino, kad kol nebus politinio sprendimo dėl įstaigų reorganizavimo, tolimesni veiksmai yra negalimi. Pasak jos, abi įstaigos dirba kaip ir dirbusios pagal joms iškeltus tikslus ir savivaldybės suformuotus lūkesčius.

Paklausta, ar jungiamos įstaigos tam pritaria, ji atsakė, jog „Klaipėda ID“ nuo pat pradžių buvo už tokį veiksmą, o Turizmo informacijos centras abejojo, gal yra net labiau nusiteikęs prieš.

Į tai reflektavo Nina Puteikienė, sakydama, kad jeigu būtų mačiusi, jog šis įstaigų  jungimas yra prasmingas, jautusi paramą, „Klaipėda ID“ vadovė Eglė Songailienė nebūtų pasitraukusi iš pareigų. Pati E. Songailienė šiame komiteto posėdyje nedalyvavo. 

INFORMACIJA

Parengtu Tarybos sprendimu siekiama koordinuoto turizmo ir verslo priemonių/ projektų, naujų turizmo ir verslo priemonių ir projektų įgyvendinimo. 

Planuojama, kad naujame darinyje dirbs tiek pat žmonių, kiek dabar dirba dviejose įstaigose – 26. Naująją įstaigą finansuotų savivaldybė, jai būtų skirta numatoma įvesti „Pagalvės mokesčio” rinkliava. Įstaiga gautų pajamų iš paslaugų/ prekių pardavimo ir, tikėtina, galėtų naudotis Europos Sąjungos ir kitų tarptautinių programų lėšomis.

Praėjusių metų spalį vykusiame posėdyje savivaldybės Kolegija nusprendė, kad reikia steigti Miesto rinkodaros ir komunikacijos skyrių. Šį kovą po kelias valandas vykusių nevaisingų diskusijų ji nesugebėjo priimti sprendimo. Vėliau Kolegijoje buvo sutarta, kad miesto strategiją turėtų koordinuoti sujungtos viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ ir  Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras. Tuomet tvirtinta kad „VšĮ „Klaipėdos šventės” ateityje taip pat gali būti įjungta į naująjį darinį.

3 Comments

  1. T

    Paskaitai ir pagalvoji, nieko šitai tarnybai nebereikia, kažkoks nusenusių veikėjų marazmas.

    Reply
    • Stebėtojas

      Savivaldybės jaunimėlis taip rodo darbą. Vėjai, o ne darbas. Griauna kas dar nesugriauta. O po manęs nors ir tvanas

  2. Vieta

    Ta Klaipėda ID neranda sau vietos po saule, tai dabar kai kas nori jai padėti prišliedamas prie turistų !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This