Dėl košės galvose stringa „Klaipėdos identiteto“ kūrimas

Politika, Svarbu

„Mano galvoje – košė”, – konstatavo Vidmantas Dambrauskas miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu išklausęs pranešimą apie parengtą sprendimo projektą reorganizuoti viešąsias įstaigas „Klaipėda ID“ bei Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrą. Ir pareikalavo pakartoti pristatymą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Reda Švelniūtė, savivaldybės administracijos Ekonominės plėtros grupės vadovė, kantriai dar kartą pristatė projektą, tačiau komiteto nariams aiškumo nepadaugėjo.

„Sukergsit dvi įstaigas ir tikitės rezultato”, – ironizavo Alina Velykienė, irgi konstatavusi, kad nieko nesuprato.

Ir nors tiek R. Švelniūtė, tiek Elida Mantulova, tiek kiti jos kolegos komitete aiškino, kad visa sprendimo projekto medžiaga kelis kartus buvo svarstyta savivaldybės kolegijos posėdžiuose, svarstyti įvairūs variantai, visai tai pridėta prie sprendimo projekto, skeptikų šie argumentai neįtikimo.

„Su dideliu aparatu nebūsim lankstūs”, – taip savo apsisprendimą pagrindė A. Velykienė.

Kartu su ja prieš minėtų įstaigų sujungimą balsavo V. Dambrauskas ir komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė. Vidmantas Plečkaitis susilaikė. Už balsavo tik E. Matulova ir Andrius Petraitis.

Praėjusią savaitę sprendimo projektui nepritarė ir Kultūros, švietimo ir sporto komitetas.

INFORMACIJA

Planuojama, kad naujame darinyje dirbtų tiek pat žmonių, kiek dabar dirba dviejose įstaigose – 26. Naująją įstaigą finansuotų savivaldybė, jai būtų skirta numatoma įvesti „Pagalvės mokesčio” rinkliava. Įstaiga gautų pajamų iš paslaugų/ prekių pardavimo ir, tikėtina, galėtų naudotis Europos Sąjungos ir kitų tarptautinių programų lėšomis.

Praėjusių metų spalį vykusiame posėdyje savivaldybės Kolegija nusprendė, kad reikia steigti Miesto rinkodaros ir komunikacijos skyrių. Šį kovą po kelias valandas vykusių nevaisingų diskusijų ji nesugebėjo priimti sprendimo. Vėliau Kolegijoje buvo sutarta, kad miesto strategiją turėtų koordinuoti sujungtos viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ ir  Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras. Tuomet tvirtinta kad VšĮ „Klaipėdos šventės” gali ateityje taip pat gali būti įjungta į naująjį darinį.

5 Comments

  1. Simona

    Kam jungti, jei ir taip viskas puikiai funkcionuoja. Duos daugiau pinigų, padarys daugiau darbų. Ar ne taip Artūrai?

    Reply
    • Anonimas

      Tokius darbus, kuriuos dirba „Klaipėdos ID”, reikia pirkti rinkoje, o ne pinigus dalinti.

  2. Audra

    Racionalus pasiūlymas – nesidubliuotų funkcijos ir pagaliau atsirastų natūrali vieninga išorinė miesto įvaizdžio komunikacija. Racionalu prijungti ir tas šventes, kaip miesto komunikacinės sistemos dalį, o ne palikti jas formuotis kaip atskirą sistemą. Taip vis tiek bus padaryta kada nors – suvokimo, laiko ir lėšų klausimas. Sėkmės visiems!

    Reply
  3. Anonimas

    Kaune ir Vilniuje šios funkcijos sujungtos (Go Vilnius ir Kainas In) ir puikiai veikia. Mūsų Tarybos nariams va košė galvoje, bet ir tos košės nepakanka, kad suvokti siūlomo sprendimo naudingumą

    Reply
  4. T

    Paskaitai ir supranti kokios ten košės sėdi.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Sporto bazių valdymo centro darbuotojai negauna algų*

Nors pinigų yra, bet nėra nėra kaip tų algų išmokėti. Nes policinė Klaipėdos valdžiai išmobingavo šios kontoros direktorių, o laikinai ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: laukiama lemiamo savivaldybės sprendimo 

Beveik metus su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir naująja Klaipėdos valdžia dėl užtvertosios Giruliuose esančios Skautų gatvės likimo Gyvenamųjų namų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This