Baltijos žiedinei sankryžai – 8,8 mln. eurų

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Seimo narys
2022-05-18

Komentarų: 7

Puikios naujienos Klaipėdai! Susisiekimo ministerijos teikimu Vyriausybėje trečiadienį buvo paskirstytas 16,1 mln. eurų fondas valstybei svarbiems vietinės reikšmės keliams.

Išties reikšminga suma – 8,8 mln. eurų – skirta rekonstruojamai Baltijos žiedinei sankryžai. Maža to, lėšų paskirstymo procesas vyko remiantis aiškiais, skaidriais kriterijais, skirtingai nei vyksiantį, bet dar net neprasidėjusį procesą bandė pavaizduoti kai kurie politiniai oponentai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Neabejoju, kad tinkamai buvo įvertinta šios sankryžos reikšmė valstybiniu mastu – tai ir automagistralės tęsinys, ir kelias į uostą, tuo pat metu ir pagrindinis įvažiavimas į Klaipėdą. Pats projekto įgyvendinimas yra įpusėjęs ir tiek klaipėdiečiams, tiek visiems lietuvaičiams, vykstantiems į pajūrį, tiek logistine prasme uostui ir susijusiems subjektams, keliantis reikšmingų iššūkių. Neabejoju, jog visos pusės yra suinteresuotos, kad tokios apimties ir tiek nepatogumų kelianti objekto rekonstrukcija būtų užbaigta kuo greičiau.

Džiaugiuosi Seime galėjęs prisidėti prie skaidresnio proceso ginant tokio pobūdžio fondo atsiradimo būtinybę, kuomet Susisiekimo ministerijos atstovai politikų ir žiniasklaidos atstovų buvo atakuojami ir bandomi „išversti iš balno” šiame nelengvame kelyje. Iečių sulaužyta išties nemažai, o štai pasaulis aplink mus tapo aiškesnis ir skaidresnis.

Ačiū Susisiekimo ministerijos atstovams – ministrui Mariui Skuodžiui, Mindaugui Tarnauskui ir kitiems – kad kelyje nepasidavė ir sėkmingai pasiekė finišo tiesiąją keičiant iki tol galiojusią itin neaiškią, tačiau, matyt, kai kuriems subjektams labai patogią sistemą!

7 Comments

  1. Anonimas

    Jeigu nebūtų Statoil toj vietoj, įsivaizduojat kiek būtų sutaupyta?! Viadukas (prisiminkit Laisvės prospekto viaduka Vilniuje) būtų statomas ant vienos kolonos, siauras ir gretai. Kodėl taip pasirinkta?

    Reply
  2. to anonimas

    kamsciai bus mazesni, nes paciame ziede srautas bus mazesnis kas vaziuoja tiesiai nuo Vilniaus link taikos pr.

    Reply
  3. >parasyk

    Zmogau, skubiai gydykis… virsu ima bepotyste ir neapykanta

    Reply
  4. Parašyk tiesiai šviesiai

    Valdžia provokuja kara. Kelias reikalingal karinei infrastruktūrai. Jau ruošia kelia tankams , uostui, karinėms tikslams.
    Žmonių Klaipėdoje ne daugėja , o sumažėjo nuo 1992 metu apie 100. 000 gyventojų. kai konservatoriai uždarė Lietuva karantinui, tyčia nutraukė ryšius su Baltarusija ir Rusija , tokiu keliu nereikia. Tik jei kara valdžia išpruovokuos…tada reikalingas

    Reply
    • Narašinėk nesamonių

      Gyventoju skaičius Klaipėdoje sumažėjo 56 000 nuo 208 000 iki 152 000, automobilių skaičius padidėjo kokius 10-20 kartų, o tankus daugiausia veža geležinkeliu, nes su vilkiku jų svoris siekia beveik 100 tonų, tikrai ne tokieks viadukams… rusų troliams reikėtų patylėti.

    • rusų pasauliui

      Tai gerai, kad ruošamasi duoti atkirtį rusų pasalio plėtrai į vakarus.

  5. Anonimas

    Klaipėdiečiaims tiek jakų tiek ši estakada neliko gero neduoda. Kaip stovėjo kamsciuose Šilutės plente taip ir stovės. Beto estakada labiau reikalinga uostui, tad jų lėšomis ir reikėjo statyti.ps furos miesto centre… originalu…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This