Klaipėdos uostas galimybių ieško ir kruizinės laivybos konferencijoje

Uostas ir jūra

Škotijos sostinėje Edinburge šią savaitę vyksta tarptautinė asociacijos „Cruise Europe“ kruizinės laivybos konferencija, kurioje dalyvauja ir Klaipėdos uosto direkcijos atstovai.

„Važiuojame, skrendame, deramės ir dalyvaujame visur, kur tik galime pristatyti Klaipėdos uostą ir į jį pritraukti laivų. Nesvarbu, ar tai sausakrūvis, tanklaivis, konteinerinis ar kruizinis laivas. Šiandien bent vienas naujas laivas Klaipėdos uoste yra laimėjimas, kuris metų pabaigoje virs suma, leidžiančia kompensuoti, o galbūt per keletą metų ir panaikinti praradimus, susijusius su sankcijomis ir kitais įvykiais“, – pranešime cituojamas Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Konferencijoje diskutuojama apie tai, kaip kruizinės laivybos linijos gali keisti savo maršrutus Europoje po pandemijos, kokią įtaką tam gali padaryti vykstantis karas, kylančios energetikos kainos, kaip kovojant su krizinėmis situacijomis dirbama strateginiais (aplinkos apsaugos ir tvarumo) klausimais ir kitomis temomis.

Šiemet – tai didžiausias renginys per visą istoriją. Jame dalyvauja daugiau kaip 20 kruizinių kompanijų vadovų, 150 kruizinių uostų atstovų, 8 specializuotos kruizinės medijos kompanijos.

Siekdama pritraukti daugiau kruizinių laivų ir keleivių į Europos uostus, asociacija „Cruise Europe“ nuo 1991 metų kuria ir įgyvendina bendrą Europos regiono kruizinių uostų reklamos ir propagavimo strategiją. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šios asociacijos narė yra nuo 2001 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Per pirmus du mėnesius - 8 proc. daugiau krovinių

Uosto direkcija praneša, jog pirmi du šių metų mėnesiai Klaipėdos uosto krovinių statistikoje žymi beveik 6 milijonų tonų perkrautų krovinių ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Iš Klaipėdos konteinerių terminalo - reguliarūs reisai į Britaniją

Nyderlandų logistikos kompanija „Samskip“ įtraukė Klaipėdos uostą į reguliarų maršrutą, aptarnaujantį krovinius Baltijos jūroje. Savo partneriu ji pasirinko Klaipėdos konteinerių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„KN Energies” rengiasi ir metilo alkoholio krovai

Valstybės valdoma bendrovė „KN Energies”, anksčiau žinoma kaip „Klaipėdos nafta”, planuoja po pusantrų metų pradėti ir metilo alkoholio – metanolio ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This