Tarnautojai nesusikalba – erkės veisiasi

Miestas, Svarbu

Malūno tvenkinio parke kartojasi tokia pati situacija kaip ir kovo pradžioje atidarytame rekonstruotame Dangės skvere, kuriame kurį laiką dėl Savivaldybės administracijos darbuotojų nesusikalbėjimo niekas nerinko šiukšlių. Tik Malūno parke dabar klaipėdiečiams akis bado iki kelių bujojanti žolė, kurioje puikiai veisiasi erkės.

„Gal ir nieko ta žolė, ji man kaip ir netruko, bet kad joje pilna erkių. Paskambinau į savivaldybę pasiteirauti, ar pjaus kas čia žolę, sulaukiau atsakymo, kad tai – statybinė aikštelė. Bet gal tada tvoromis tokiu atveju užtvertų, kaip buvo Dangės skvere ar dabar Skulptūrų parke? O dabar čia juk jokie darbai nevyksta, pilna vaikščiojančių žmonių”, – sakė nuotraukomis su „Atvira Klaipėda” pasidalinusi klaipėdietė Eglė.

Skaitytojos nuotr.

Jos žodžius, kad parkas laikomas statybine aikštele, patvirtino Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Irena Nachčiunova. Pasak tarnautojos, parko priežiūra, kol vyksta statybos, yra rangovo bei Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus rūpestis.

1,179 mln. eurų vertės sutartis dėl I etapo šio parko sutvarkymo darbų su bendrove „Tilta” buvo pasirašyta 2020 m. vasarį ir pagal ją darbai turėjo būti baigti iki praėjusių metų rugsėjo pabaigos, tačiau vėliau šis terminas porai mėnesių buvo pratęstas.

Šiemet balandžio 1-ąją buvo pasirašyta 1,486 mln. eurų vertės sutartis dėl II etapo darbų su bendrove „VVARFF”. Pagal ją darbai turi būti baigti iki kitų metų rugpjūčio 13-osios.

Visgi Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas tikina, kad parko priežiūra yra Miesto tvarkymo skyriaus rūpestis – anot jo, rangovams tenka pareiga tai daryti tik po du metrus į šonus nuo takų ir kitų tvarkomų vietų. Taip esą buvo ir „Tiltos” atveju, kuri jau yra baigusi darbus, vyksta jų pridavimo procedūros, taip turėtų būti ir su „VVARFF”.

Skaitytojos nuotr.

„Antradienį dar kartą pasikalbėsime su kolegomis”, – žadėjo V. Švedas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Hermano Zudermano gimnazija sulauks kapitalinio remonto

Klaipėdos savivaldybė paskelbė Hermano Zudermano gimnazijos pastato kapitalinio remonto darbų viešojo pirkimo konkursą. Rangovų pasiūlymų tikimasi sulaukti per mėnesį, o ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nežinioje užšalo dubliuojančios gatvės tiesimas

Greta Liepojos gatvės tiesiamos dar vienos – dubliuojančios gatvės – darbai eilinį kartą nutrūko. Kada jie bus atnaujinti – nežinia. ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Baltijos ir Taikos pr. sankryžos projektavimo nutraukimas atsieis per 170 tūkst. eurų

Paaiškėjo, kad Baltijos ir Taikos pr. sankryžos projektavimo darbų sugalvojusi nebetęsti savivaldybė projektuotojams sumokėjo ne 42 tūkst. eurų, o kelis ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This