Prokuratūra siekia, kad sodyba Karklėje būtų nugriauta

Regionas

Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė kreipėsi į teismą su civiliniu ieškiniu dėl Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos fiziniam asmeniui išduoto statybą Pajūrio regioninio parko teritorijoje leidusio dokumento panaikinimo ir neteisėtos statybos padarinių pašalinimo.

Apie šią situaciją „Atvira Klaipėda” rašė kelis kartus.

Primintina, jog dar 2014 m. Klaipėdos rajono teismas konstatavo, kad 10 ha žemės sklype, esančiame Karklės kaime, kadaise buvo sodyba. Šiuo pagrindu buvo išnagrinėta civilinė byla, kurioje nustatytas juridinę reikšmę turintis faktas, suteikiantis teisę minėto sklypo savininkui atstatyti ten anksčiau buvusios sodybos statinius.

2018 metų sausį Kultūros paveldo departamentas informavo Pajūrio regioninio parko direkciją dėl galimo archeologinių tyrimų, reikalingų sodybos atstatymui, duomenų klastojimo bei neadekvataus tyrimų rezultatų vertinimo, todėl parko direkcija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama kreiptis į teismą dėl proceso atnaujinimo išnagrinėtoje civilinėje byloje.

Atnaujintoje civilinėje byloje Generalinei prokuratūrai atstovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė Edita Rutkauskaitė. Teismas priėmė naują sprendimą – sklypo savininko pareiškimą dėl juridinio fakto nustatymo atmetė. Nesant pagrįstų duomenų, jog ginčo teritorijoje buvo sodyba su gyvenamuoju namu, prokurorė inicijavo tyrimą dėl išduoto statybos leidimo teisėtumo įvertinimo.

Remiantis atlikto tyrimo duomenimis, minėtame sklype, kuris patenka į Pajūrio regioninio parko teritoriją, statybą draudžia Saugomų teritorijų įstatyme numatytos nuostatos, išskyrus atvejus, kai statybos vykdomos esamose ir buvusiose (kai yra išlikę buvusių statinių ir (ar) sodų liekanų arba kai sodybos yra pažymėtos vietovės ar kituose planuose, taip pat nustatant juridinį faktą) sodybose.

Atsižvelgus į tai, o taip pat ir į Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų sprendimą, kuriuo buvusios sodybos Karklės kaime juridinis fakto nustatymas pripažintas netekusiu galios, E. Rutkauskaitė kreipėsi į teismą dėl statybos leidimo panaikinimo ir neteisėtų statinių Pajūrio regioninio parko teritorijoje nugriovimo.

Minėta sodyba priklauso UAB „Bostora”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajono keliams atnaujinti - 23 mln. eurų

Klaipėdos rajono savivaldybės investicijos į savo kelius – didžiausios Lietuvoje, tačiau tai – ne pabaiga, ir savivaldybė skelbia nežadanti mažinti ...
2023-09-11
Skaityti daugiau

Regionas

Dviračių take susidūrė penki dviratininkai: du pateko į ligoninę

Policijos paros suvestinėje skelbiama apie neįprastą eismo įvykį, kuriame nukentėjo du dviratininkai. Sekmadienį apie 14.24 val. dviračių take Palanga- Karklė, ...
2023-08-28
Skaityti daugiau

Regionas

Karklės festivalyje ir vėl gausiai užderėjo narkotikų

Tradicinio Karklės festivalio lankytojai niekaip nepasimoko iš ankstesnių renginių, kurių metu policijos pareigūnai semte semė narkotikų mėgėjus. Analogiška situacija buvo ...
2023-08-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This