1-osios Melnragės bendruomenės jėgomis įrengto sporto aikštyno istorija

Mums rašo

Marija Kalendė, Melnragės seniūnaitė
2022-05-25

Komentarų: 3

Mes, I Melnragės bendruomenės nariai, prisidėję prie tinklinio aikštelės įrengimo ir krepšinio aikštelės renovavimo savo nariams ir pastatų nuomininkui, su buvusiu nuomininku puikiai pasidalinome sporto aikštelėmis šiame sklype. Dabar atėjus naujajam nuomininkui jaučiamės apgauti. Taip yra dėl to, kad naujasis nuomininkas elgiasi negražiai, o iš savivaldybės dėl minėtų aikštelių gauti du raštai.

Keistas dalykas yra tas, kad į vieną I Melnragės bendruomenės raštą gavome du skirtingus atsakymus. Vieną – nuo Gintaro Neniškio, kur rašoma jog „minėtas susitarimas dėl infrastruktūros objektų atnaujinimo darbų yra nutraukiamas vienašališkai. Paminėtina ir tai, kad naujas susitarimas nebus rengiamas”. Keistas atsakymas, juo labiau, jog pagal susitarimą bendruomenė dėl pasikeitimų turėjo būti informuota prieš 2 mėnesius, o „susitarimas gali būti nutrauktas, pakeistas ar papildytas šalių raštišku susitarimu”. Bendruomenė nebuvo jokiais būdais informuota, o sklypas jau senai buvo pernuomotas. Tokį atsakymą gavome tik patys kreipdamiesi į Savivaldybę, sužinoję apie pasikeitimus.

Klaipėdos miesto meras, administracija ne kartą teigė, kad miestui labai reikalingas naujasis bendrasis planas būtent dėl būsimų senelių namų ir kitų miestui svarbių objektų. Taip buvo teigiama iki 2021-09-30 d., kai jau prieš mėnesį buvo išnuomoti Aušros g 41 sklypo pastatai – buvusios Melnragės mokyklos pastatai ir dalis sklypo.

Kitas atsakymas yra gautas nuo Andriaus Dobranskio, kur informuojama jog „siūlome inicijuoti susitarimo pakeitimą, susitarimo šalimi įtraukiant dabartinę pastatų naudotoją VšĮ „Plaukimas visiems”. Ko bendruomenė ir laukia iki šiol.

Reikėtų paminėti, kad trišalis susitarimas su savivaldybe dar yra galiojantis, kol jis neperrašytas su naujais nuomininkais.

Juk negali būti tiesiog su savivaldybės leidimu „nacionalizuojamas” nei savivaldybei, nei juo labiau „Plaukimas visiems” nepriklausantis turtas.

Susitarime su savivaldybe paminėta, jog įranga demontuojama tik atsiradus senelių namams – „pradėjus žemės sklype esančio pastato rekonstrukcijos ir teritorijos panaudojimo darbus pagal detaliojo plano sprendinius” (kurių, kaip žinia, iki šiol nėra), o ne atėjus naujam nuomininkui ar juo labiau pačios I Melnragės bendruomenės. Todėl įrangos niekas ir nelietė. Tuo metu iš „Plaukimas visiems” pusės tai buvo padaryta savavališkai.

Abiejuose raštuose siūloma tartis su nuomininku, ką kelis kartus bandė padaryti I Melnragės bendruomenės pirmininkas Andrius Dumbauskas. Taip norėjo užmegzti kontaktą ir juo labiau dialogą su Germanu Čepu, bet to dėl pastarojo nenoro nepavyko: e-paštu ar SMS atsakymo negauta.

Manoma, kad G. Čepo teigimas, jog jis nieko nežinojo, yra melas…. Tačiau ir teigti, jog jis apie trišalį susitarimą žinojo pasirašant sutartį negalėtume, nors tai ir skamba absurdiškai.

Be to, sužinota, kad naujasis nuomininkas pardavinėjo Aušros g. 41 turtą – plokštes pertvarai (išsinuomotą turtą, priklausantį savivaldybei), dėl ko buvo kreiptasi į savivaldybę, kuri patikino, kad bus kalbama ir tariamasi su nuomininku dėl bendradarbiavimo sutarties ir galimybės drauge naudotis šiomis aikštelėmis.

Bendruomenei belaukiant atsakymo iš savivaldybės dėl sutarties pakeitimo pasirašymo buvo paminėta, kad G. Čepas prašė duoti laiko sudėlioti savo veikos grafikui.

Taigi, inicijuojant „įrangos dingimą” G. Čepas tikrai ir tiksliai žinojo, kas įrengė ir atnaujino aikšteles. Ir panašu, jog demontavęs paplūdimio tinklinio aikštelės įrangą „susidėliojo savo veiklos grafiką”.

Bendruomenė tik nori aiškumo šioje situacijoje bei galimybės jos nariams ir toliau sportuoti pačių lėšomis ir jėgomis įrengtoje tinklinio bei renovuotoje krepšinio aikštelėse.

Šis tekstas – asmeninė autorės nuomonė. Rubrikoje „Mums rašo“ publikuojamos nuomonės, už kurias redakcija neatsako.

3 Comments

  1. Morrta

    Žmogus ruošia vaikų stovyklą, ir dėl jų stengiasi, o jūs ir jūsų bendruomenė bandote galimai, jam pakenkti langų daužymsis, namų aprašynejmais, vartelių laužymais, nepavydėkite,juk ne už dyką gavo, moka nuomą ir nepilkite šūdo, patys galėjote nuomuotis ir kelti vsikų gerbuvį

    Reply
  2. Seniūnaitė

    Pakartotinis Atsakymas: DĖL PAKARTOTINIO ATSAKYMO PATEIKIMO
    Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje (toliau – Savivaldybė) 2022 m. balandžio 27 d. gautas pakartotinis Klaipėdos miesto Pirmosios Melnragės bendruomenės pirmininko ir Melnragės seniūnaitės raštas, dėl žemės sklype Aušros g. 41, Klaipėdoje, esančių infrastruktūros objektų (krepšinio ir tinklinio aikštelių) naudojimo bendruomenės poreikiams sąlygų sudarymo.
    Informuojame, kad pagal Lietuvos Respublikos viešojo administravimo įstatymo 11 straipsnio 3 punkto 3 papunktį, prašymas ar skundas viešojo administravimo subjekto vadovo arba jo įgalioto pareigūno ar valstybės tarnautojo, kito įstatymų nustatytų specialų statusą turinčio fizinio asmens sprendimu gali būti nenagrinėjamas, jeigu paaiškėja, kad dėl to paties klausimo atsakymą yra pateikęs arba sprendimą yra priėmęs viešojo administravimo subjektas, į kurį kreiptasi, arba kitas kompetentingas viešojo administravimo subjektas ir asmuo nepateikia naujų duomenų, leidžiančių abejoti ankstesnio atsakymo pagrįstumu ar ginčyti viešojo administravimo subjekto priimtą sprendimą. Pažymime, kad panašaus pobūdžio prašymas buvo gautas 2022 m. balandžio 19 d. į kurį Savivaldybės administracija 2022 m. balandžio 26 d. pateikė atsakymą Nr. (31.1E)-RS2-286.
    Dar kartą informuojame, kad 2020 m. birželio 18 d. buvo pasirašytas trišalis susitarimas Nr. J9-1808 „Susitarimas dėl infrastruktūros objektų, esančių Aušros g. 41, Klaipėda, atnaujinimo darbų“ (toliau – Susitarimas) tarp Savivaldybės, BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro (toliau – Šeimos ir vaiko gerovės centras) bei Pirmosios Melnragės bendruomenės (toliau – Bendruomenė). Primename, jog pagal 2018 m. kovo 6 d. panaudos sutartį Nr. 13SUN-14-(14.13.56.) žemės sklypą, esantį Aušros g. 41, valdo ir naudoja Klaipėdos miesto savivaldybė, taip pat statiniai esantys šiame sklype nuosavybės teise priklauso Savivaldybei. Savivaldybė šioje teritorijoje esantį pastatą su statinius, pagal 2016 m. birželio 28 d. panaudos sutartį Nr. J9-1163 buvo perdavusi naudoti ir valdyti Šeimos ir vaiko gerovės centrui. Šeimos ir vaiko gerovės centras minėtoje teritorijoje veiklos nevykdė, o teritorijoje esančiais infrastruktūros objektais naudojosi Bendruomenė, todėl buvo pasirašytas minėtas Susitarimas. Paminėtina ir tai, jog Bendruomenės pirmininkas žinojo, kad šis Susitarimas yra laikinas. Šeimos ir vaiko gerovės centrui nevykdant veiklos pagal 2016 m. birželio 28 d. pasirašytą panaudos sutartį Nr. J9-1163 su Savivaldybe, ši buvo nutraukta, o 2021 m. rugpjūčio 25 d. Savivaldybė su VšĮ „Plaukimas visiems“ pasirašė pastato su statiniais, esančių Aušros g. 41, Klaipėda, nuomos sutartį Nr. J9-2165, kuri yra įregistruota Nekilnojamojo turto registrų centre. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad pagal hierarchijos ir viršenybės principus nuomos sutartis turi didesnę juridinę galią negu minėtas Susitarimas. Taip pat 2022 m. balandžio 26 d. raštu Savivaldybės administracija informavo Jus, kad vienašališkai nutraukė Susitarimą, todėl šis Susitarimas netenka juridinės galios.
    Dar kartą siūlome, dėl galimybės bendruomenės poreikiams naudotis minėtais infrastruktūros objektais kreiptis į VšĮ „Plaukimas visiems“ ir susiderinti naudojimosi sąlygas.
    Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnai nustatė nepilnametį, galimai išterliojusį daug paplūdimio įrangos

Klaipėdos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, nustatė nepilnametį įtariamąjį, galėjusį grafičiais išteplioti daug paplūdimio įrangos Melnragėje. ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This