Vingio pasažas: remonto darbai vėl sustojo

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Problemos dėl pietinėje miesto dalyje esančiame Vingio prekybos centre pagaliau pradėtų remonto darbų nesibaigia. Nors jau nugriauta nesaugi, pavojų gyventojams kėlusi stoginė, tolimesni remonto darbai vėl nevyksta.

Tuo ketvirtadienį priešpiet įsitikino čia apsilankiusi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė: po tik iš dalies aptvertą statybvietę laisvai vaikščiojo praeiviai, tačiau nei dirbančios technikos, nei statybininkų matyti nebuvo. Dirbo ir šalia statybvietės esanti vaistinė bei keletas parduotuvių.

Palmiros Mart nuotr.

Remonto darbus Vingio pasaže atliekančios Šilutėje registruotos įmonės „Stamela” statybų vadovas Kostas Girčius, paklaustas, kas ir vėl sustabdė darbus, teigė, jog esą netinkamai buvo atlikti kai kurie projektavimo darbai.

„Dabar koregavom biškį projektą ir sustabdėm mėnesiui laiko statybą”, – sakė jis.

Pasiteiravus, kas konkrečiai buvo blogai suprojektuota, darbų vadovas teigė nenorintis „į tokius dalykus gilintis”.

Kartu jis patikino, jog darbus žadama atnaujinti „kitos savaitės bėgyje” bei paneigė sklandančius gandus esą pradėjus griovimo darbus, ėmė judėti aplinkinių pastatų pamatai.

„Ne ne ne, niekas ten nejuda”, – sakė K. Girčius, pridūręs, jog papildomas Klaipėdos savivaldybės remonto darbams skirtas finansavimas yra „iš esmės mažyčiai pinigėliai”.

Kad projekto pabrangimas esą bus nežymus, „vos keli tūkstančiai”, sakė ir savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Karolis Šakarnis.

Jis patikslino ir dėl ko teko laikinai stabdyti remonto darbus.

„Turim problemų ten biškį su lietaus nuotekų tinklais, darom papildomą projektuką, nes atradom sulūžusius tinklus, reikia juos sutvarkyti. Kai parengsim projektą, suderinsim, tada judėsim toliau”, – sakė jis.

Palmiros Mart nuotr.

INFORMACIJA

Apie Vingio prekybos centro rekonstrukciją savivaldybėje pradėta kalbėti dar 2017 metais, tačiau ilgokai užtrukus projektavimo darbams, realūs remonto darbai pradėti vykdyti tik šių metų pradžioje. Rekonstrukcija apima du objektus – ne tik prekybos centrą, vadinamąjį pasažą, bei ir jo prieigas, t.y. šalia I. Simonaitytės g. esantį skverą. Tiesa, pastaruoju metu apie skvero sutvarkymą niekas jau nebekalba, visą dėmesį sukoncentravus į svarbiausiu ir techniškai sudėtingiausiu objektu laikytą visą prekybos pasažą dengusią stoginę, kuri turi būti pakeista skaidraus stiklo dangos stogu su metaline konstrukcija.

Techninį centro projektą atlikusiems bendrovės „Projektai ir CO” atstovams net kelis kartus vykusiuose viešuose pristatymuose teko išklausyti nemažai klaipėdiečių pastabų ir, atsižvelgus į jas, projektą koreguoti.

Pagal gruodžio viduryje su Klaipėdos savivaldybe pasirašytą susitarimą papildomų darbų buvo nupirkta už kiek daugiau nei 32 tūkst. eurų, galutinė sutarties vertė – 1,132 mln. eurų, bet ji, tikėtina, dar didės.

6 Comments

  1. Nekas

    Barai ir parduotuvės jau gyvuoja po 26 ar net 30 metų.Ką galvoja savivaldybė ,kuri jau projektą paruošusi 2018 metais o viskas vilkinamaas bei kažkoks žmogus pasako,kad maži pinigai.Man gėda už tokius rangovų nusišnekejimus .??????

    Reply
  2. Verslas

    Darbai nevykdomi nuo kovo pabaigos. Tai vistik ne mėnuo, o du mėnesiai.
    Verslininkai dirba nuostolingai. Apyvarta krito 30%

    Reply
    • Patarimas

      Nesnauskit ir jūs verslininkai, rašykit prašykit iš savivaldubės kompensacijų už patirtus nuostolius!!! …..juk senamiestyje dėl vykdomų infrastruktūros darbų ar ne 5 įstaigas atleido nuo mokesčių !….o čia nežinia kiek dar laiko vyks tos statybos.

    • Verslas

      Domėjosi dėl paramos, sakė Savivaldybė, kad darbai vykdomi „ne šalia jūsų durų”. Pirkėjai gali patekti, kad ir nepatogiai, bet patenka pas mus. Va kokia parama smulkiam verslui.

  3. Bet gi

    Galima ir darbus daryti ir projektą koreguoti, jei yra bendras sutarimas ir nedideli pinigai !

    Reply
    • Linda

      Lietaus nuotekų projekto koregavimas visiškai nemaišo skvero tvarkymui.Deje padaryti betvarkę lengviau nei tvarką ?Sutvarkyti vieną dalį,po to ardyk kitą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Baigti viešosios erdvės Vingio mikrorajone atnaujinimo darbai (papildyta)

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog po naujųjų baigti Vingio pasažo ir viešųjų erdvių šalia jo tvarkymo darbai. Ties prekybos pasažo praėjimu ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Vingio pasažas: darbai vis dar tebevyksta

Nors rugsėjis buvo itin palankus darbams lauke, tai nepadėjo bendrovei „Stamela” įgyvendinti dar birželį viešai Klaipėdos valdžiai duoto pažado rekonstrukciją ...
2023-09-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vingio pasažo stoginę pradėjo dengti stiklu

Panašu, jog pietinėje uostamiesčio dalyje esančio Vingio pasažo rekonstrukcijos darbus atliekantys rangovai šį kartą Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus neapgavo, dar ...
2023-08-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This