Dano Rapšio taurės plaukimo turnyre – ir olimpiečių šeimos

Sportas

Šį sekmadienį Klaipėdos baseine susiburs ir jėgas išbandys įvairių Lietuvos miestų šeimos. Tikimasi, kad Plaukimo mokyklos trečią kartą
organizuojamos plaukimo varžybos „Mama, tėtis ir aš“ Dano Rapšio taurei laimėti bus rekordinės dalyvių skaičiumi.

Į Klaipėdą atvyks ir dviejų pastarųjų metų šio turnyro nugalėtojas iš Panevėžio, buvęs olimpietis Darius Grigalionis su šeima. Jo komandą estafečių rungtyje sudarys dukra Patricija ir sūnus Gantas.

Buvęs olimpietis Darius Grigalionis su šeimos nariais – sūnumi Gantu ir Dukra Patricija jau trečią kartą dalyvaus Klaipėdos baseine vykiančiame Dano Rapšio taurės šeimų turnyre. Jų tikslas – apginti nugalėtojų vardą. Klaipėdos baseino nuotr.

„Malonu dalyvauti tokiose gera atmosfera pulsuojančiose varžybose. Tokie turnyrai kelia pačius geriausius jausmus, tarsi sugrąžina į ankstesnius profesionalaus sporto varžybinius laikus, kai atsistoji ant startinio bokštelio ir daugaiu ar mažiau jauti tą jaudulį. Nesvarbu, kas šalia plaukia – ar greitas, ar lėtas, ar vaikas, tiesiog palaikai visus, nes matai, kokia tai šventė kiekvienai šeimai“, – sakė buvęs olimpietis Darius Grigalionis.

Jo teigimu, kasmet yra vis didesnis stimulas draugiškai kovoti ne tik su kitomis šeimomis, bet ir stengtis sau patiems įrodyti, kad galima tobulėti ir pasiekti vis geresnį laiką.

„Ta puiki varžybinė atmosfera, šeimų azartas ir užsidegimas suartina šeimas. Atsiranda didesnis vienybės ir pasitikėjimo vienas kitu jausmas“, – akcentavo buvęs plaukimo profesionalas. D. Grigalionis. – Klaipėdos baseinas – superinis, turbūt vienas geriausių Lietuvoje. Organizatoriai stengiasi suorganizuoti varžybas taip, kad visi liktų patenkinti. Matosi, kad žmonės visa tai daro ne šiaip, kad užsidėti pliusiuką, o nori, jog visi po turnyro išeitų tik geromis nuotaikomis. Smagu, kad susirenka ir daug žiūrovų, ir šeimų. Visiems plaukimo entuziastams tai – savotiška šventė“.

Jam malonu ir tai, kad į šį Dano Rapšio taurės turnyrą kasmet atvyksta ir garsių šeimų.

„Buvo atvykusi ir Mindaugo Špoko, ir Ditos Želvienės šeimos. Mes 1996 metais kartu dalyvavome olimpinėse žaidynėse. Smagu pabendrauti, kartu pasivaržyti ir prisiminti gražiausius sportinės karjeros metus. Apskritai geras jausmas matyti, kai kartu plaukiau ne tik tėvai ir vaikai, bet ir seneliai. Tai visus labai suvienija“, – pasidžiaugė D. Grigalionis.

Dalyvavimas šiose varžybose – nemokamas. Varžybų atidarymas – 13.30 val. Planuojama, kad jos tęsis iki 15.30 val.

Kiekviena dalyvaujanti komanda bus apdovanota diplomais, o 10 geriausių komandų – ir partnerių įsteigtais prizais.

Varžybos Dano Rapšio taurei laimėti vyks estafetės principu, kai trys kiekvienos komandos dalyviai pasirinktu plaukimo stiliumi be pagalbinių priemonių (leidžiama naudoti tik varžybų organizatorių duotas plaukimo lenteles) turės įveikti 50 metrų nuotolį. Galima startuoti ir nuo bokštelių, ir iš vandens. Varžybų dalyvių plaukimo rezultatai bus fiksuojami tarptautinės plaukimo federacijos FINA pripažinta SWISS TIMMING varžybų laiko kontrolės sistema.

Organizatoriai akcentuoja, kad varžybų tikslas – ne tik išsiaiškinti geriausiai Lietuvoje plaukiančią šeimą, bet ir populiarinti plaukimo sportą Lietuvoje ir Klaipėdos regione, skatinti šeimų sportavimo ir plaukimo turnyrų tradicijas. Atvykti į Klaipėdos baseiną organizatoriai kviečia ne tik dalyvaujančias komandas, bet ir sirgalius, kurie turnyrą galės stebėti tribūnose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Sportas

Lietuvos plaukimo istorijos šimtmetis bus minimas ir Klaipėdoje

Lietuvos plaukimo sporto šaka šiemet mini šimtmetį ir Klaipėda tampa svarbiu jubiliejinių metų renginių miestu. Lietuvos pajūryje planuojama per tuziną ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Verslas

Po teismo sprendimo tikimasi rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius baseino defektus

Klaipėdos baseinas teigia, jog džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This