Didesnėmis pajamomis galinti pasigirti „Klaipėdos nafta” krovė ir lietuvišką žalią naftą

Verslas

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta” pranešė, kad jos pirmo ketvirčio pardavimo pajamos siekia 17,1 mln. Eur – 14,5% daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Reguliuojamos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) veiklos pardavimo pajamos sudaro 10,2 mln. Eur ir yra 1,3 mln. Eur arba 14,3% didesnės lyginant su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu (8,9 mln. Eur). Pajamos iš komercinės SGD veiklos yra 1,3 mln. Eur ir yra 100 tūkst.. Eur mažesnės lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Šias pajamas sudaro verslo vystymo projektai, įskaitant SGD terminalo operavimą Açu uoste Brazilijoje, ir SGD paskirstymo stoties Klaipėdoje veikla.

Naftos terminalų pajamos (6,4 mln. Eur) yra milijonu Eur didesnės lyginant su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu. Anot bendrovės, teigiamos įtakos naftos produktų krovos apimtims Klaipėdos naftos terminale turėjo įtemptas regioninis ir pasaulinis naftos produktų paklausos ir pasiūlos balansas, naftos produktų kainų augimas bei Europos naftos perdirbimo įmonių produkcijos paklausos didėjimas. Naftos produktų saugojimo paslaugų paklausa 2022 m. I ketvirtį išliko maža dėl besitęsiančių neigiamų ateities sandorių kainų tendencijų (angl. backwardation), kurias stiprino mažėjantis naftos produktų atsargų, ypač dyzelino, regione lygis. Tačiau intensyvėjo etanolio, bitumo bei naftos chemijos produktų krova. Naftos produktų krovos diversifikaciją didino naujo produkto – lietuviškos kilmės žalios naftos – krova. I ketvirtį sukaupta ir pakrauta į laivą pirmoji šio krovinio partija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Dėl avarijos Būtingėje gamtai padaryta beveik 150 tūkst. eurų žala

Vasario 7 d. prie Būtingės naftos terminalo plūduro į Baltijos jūrą išsiliejo nafta. Tąsyk naftos dėmė buvo pasklidusi į pietryčius ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kariuomenė padeda šalinti naftos teršalus Baltijos jūroje

Trečiadienį Lietuvos kariuomenė gavo pranešimą iš akcinės bendrovės „Orlen Lietuva“, kad prie Būtingės naftos terminalo plūduro, baigiant tanklaivio krovą nutrūko ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This