Taikos tarp politikės ir tarnautojo nebus

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teisme niekaip nepradedama nagrinėti išskirtinė byla, kurią inicijavo uostamiesčio savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus, prašantis, kad teismas pripažintų, jog miesto Tarybos narė liberalė Alina Velykienė pažemino jo garbę ir orumą bei priteistų simbolinę vieno euro dydžio neturtinę žalą.

Pirmadienį R. Mockui nepasirodžius teismo posėdyje, o A. Velykienei atmetus pasiūlymą dėl ginčo sprendimo mediacijos būdu, teismas parengiamąjį posėdį nusprendė surengti po poros mėnesių.

Teismą pasiekusi istorija prasidėjo dar pernai balandį vykusio miesto Tarybos posėdžio metu, kai politikai sprendė dėl parkavimo rinkliavos didinimo ir apmokestinamų zonų išplėtimo. R. Mockus su ieškiniu į teismą kreipėsi dėl šio posėdžio metu A. Velykienės pasakytos frazės: „Transporto skyriaus vedėjui palinkėčiau kompetencijos, išsilaikyti egzaminus, kurie yra reikalingi, suvokti, kas yra transporto sistema, galų gale vairuotojo teises išsilaikyti, nes jūs net nesuprantate, kaip reikia važiuoti, kaip reikia tvarkytis mieste…“.

Į ieškinį atgulė ir dar vienas A. Velykienės pasisakymas po mėnesio vykusio kito miesto Tarybos posėdžio metu, kai buvo svarstomas sprendimo projektas dėl viešojo transporto lengvatų suteikimo renginių metu.

„O transporto skyriaus vedėjui dar kartą jūs nukreipsite į keleivinio transporto direktoriaus jums adresuotus klausimus, aš nežinau, ką jums padarysiu, viešai kalbėsiu ant kiekvieno stulpo, kad jūs neturite absoliučiai jokios kompetencijos, trūksta žodžių, pradėkite galvoti apie vaikus, o ne apie savo škurmą interesą“, – tada rėžė A. Velykienė.

R. Mockaus įsitikinu, tokie politikės teiginiai žemina jo garbę ir orumą. Teismui patvirtinus šį faktą, jis prašo priteisti iš A. Velykienės vieną euro dydžio neturtinės žalos atlyginimą.

Kovo viduryje teisme buvo badoma surengti pirmą parengiamąjį šios bylos posėdį. Jame nei R. Mockus, nei A. Velykienė nedalyvavo. Kitas parengiamasis posėdis byloje numatytas gegužės pradžioje, bet neįvyko sulaukus prašymo jį atidėti.

Jau pirmojo posėdžio metu, kai bylą nagrinėjanti teisėja Lina Giedrė pasiteiravo, ar šalys negali šio ginčo baigti taikiai, R. Mockaus advokatas Darius Kurpavičius teigė, jog ieškovas nebūtų prieš mediaciją. Atitinkamas R. Mockaus prašymas dėl mediacijos buvo pateiktas prieš šį pirmadienį vykusį teismo posėdį, į kurį pats tarnautojas neatvyko.

Posėdžio metu A. Velykienės advokatė Julija Viktorija Flis, pati atliekanti ir mediatorės funkcijas, teigė, jog nesutinka su mediacija, nes ji esą šio ginčo neišspręs, nes tokiu ieškiniu R. Mockus esą iš esmės užkerta kelią vykdyti Tarybos nariui savo funkcijas.

Advokatė dėstė, kad jos klientė jau yra patyrusi tiek turtinę, tiek neturtinę žalą, procesas yra išviešintas, ji buvo pažeminta, jai, kaip Tarybos narei, apribotos funkcijos.

Teisėjai pastebėjus, jog advokatė taip galimai daro įtaka A. Velykienei, kad ji nesinaudotų mediacija, J. V. Flis užtikrino, kad taip nėra, o pati politikė patikino teismą, jog supranta, kas yra mediacija,

„Esu 16 metų miesto Taryboje, dvi kadencijas dirbau savivaldybės administracijose, visada visuomenės interesą gyniau. Turiu teisę siūlyti, kaip administracijai gerinti darbą ir nesulaukti ieškinių už tai”, – teigė liberalė.

D. Kurpavičius savo ruožtu sakė nesuprantantis, kaip mediacijos procesas galėtų užkirsti kelią Tarybos narei vykdyti funkcijas ir apgailestavo, kad atsakovė nenori išnaudoti visų galimybių taikiai išspręsti ginčą.

Išsprendus mediacijos klausimą J. V. Flis pareiškė, kad dėl  R. Mockaus nedalyvavimo nemato galimybės net pradėti ruoštis bylai, nes teismas buvo pripažinęs abiejų šalių dalyvavimą byloje būtinu. D. Kurpavičius teismui savo ruožtu aiškino, jog buvo supratęs, kad jo klientas turi pradėti dalyvauti posėdžiuose, kai byla bus pradėta nagrinėti iš esmės.

Paskyrusi dar vieną parengiamąjį posėdį, kuris vyks po poros mėnesių, teisėja nurodė, kad R. Mockus privalo jame dalyvauti.

12 Comments

  1. klaipėdietė

    šaunuolė Velykienė

    Reply
  2. juokas ir tiek

    Mockaus kompetencija abejoja daugelis, na tarybos narė pasakė, kad ja abejoja, kad neturi vairuotojo pažymėjimo ir ką? Čia teismo reikalas spręsti?

    Reply
  3. Antanas

    Neturi žmonės ką veikti, nelabai to įžeidimo suprantu, manau, kad Velykienė pareiškė savo nuomonę apie darbuotoją. Na, jei neturi vairuotojo teisių, tai neturi, nei čia koks įžeidimas, nei pagyrimas. Matyt jam tų teisių nereikia, o gal žmogus turi fobiją vairavimui. O gal tas turėjo įtakos žalių rodyklių sankryžose nukabinėjimui mieste. Tai tik teismo trukdymas, daugiau nieko.

    Reply
    • Anonimas

      Gal žmogus neturintis vairuotojo pažymėjimo nelabai supranta kaip važiuoja mašina autobusas ir tt. Turima omeny judėjimo trajektorijas.

  4. Nepykčiau

    Bet pykti ant Alinos nepadoru. Man patinka, kai ji čiauška 🙂

    Reply
    • Pagarba Alina!

      Nematau nieko užgaulasu, o kad pats Mockus negeba išlaikyti vairavimo teorijos ir praktikos- kažkaip nesuvokima…. Juk Transporto skyriui vadovauja??? Net senoji buvusioji AP direktorė, Jelizaveta Daugininkienė garbiame amžiuje teises įsigijo. Atobusų parke daugelis šaipesi, kad Jelizaveta Aftobusovna( ponia pravardę gavo, kai neturėjo pati kaip vadovė vairavimo pažymėjimo, nesugebėdavo lietuviškai pavadinti autobuso …autobusu, ie asakydavo ir sakys „aftobusas”… Pagarba Alinai Velykienei, nes ,pabrėšiu. PONUI MOCKUI tikrai trūksta kompetencijos. Dėl tokios išrėžtos į akis TIESOS bylinėtis teisme – taip gali tik nevykėlis, maskuojantis, savo negebėjimus, mažaraštystę. promena pasaką „Nuogi karaliaus rūbai”. Alina ėmė ir apnuogino Mockutį Visų benraminčių moterų vardu linkiu Alinai sėkmės.

  5. kai pagalvoji

    Po Donskio, Poškų ir kitų didžiosios dalies liberalais buvusios Klaipėdos inteligentijos, tokia jaunoji liberalų karta tikrai daro įspūdį

    Reply
    • Chi chi

      Čia jūs apie R. Mockų?

  6. Ramass

    Cha , cha , cha , transporto skyriaus vedėjas be teisių. Su visa pagarba neregiams bei silpnaregiams , bet čia tas pats , kas neregys vadovautu transporto skyriui. Reikia transporto pulsą jausti savo kailiu , o ne siurbiant kavą kabinete. Mockus ir Nėniškis yra du visiškai nekompetetingi valdininkai , o Velikienė pagaliau pastatė vieną iš jų į vietą . Pabandė pasispardyt , bet po to pats užsimanė taikos , nes supranta , jog teisybės nepaneigsi.

    Reply
    • Chi chi

      Pritariu! Šiuo atžvilgiu Velykienė yra šaunuolė. Dar juokinga tai, kad pats paduoda teisman, o paskui jau užsimano taikytis 🙂 Tegul vyksta procesas, liaudis stebė, bus linksma. O Mockaus žmona turėtų gerai jam pipirų išrašyt, kad švaisto šeimos pinigus nesąmoningiems teismas

  7. Jo

    Viešieji ryšiai ir tiek, bet kam jie naudingi, tik ne Klaipėdai !

    Reply
  8. algirdas

    teisi vėlikienė….tokio blogo transporto organizavimo nera niekur….eismas kaip neišmanančių organizuotas….pvz.šimkaus gatvėj lyg parkingas…pagal faktą šaligatvis…nieks nežino…bausti gali…bet rinkliavas renka

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This