Dviračių tako ruožo iki Juodkrantės remontą tikimasi pradėti jau šiemet

Regionas

Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad Neringoje jau suprojektuota dviračių ir pėsčiųjų tako dalis nuo Smiltynės iki Juodkrantės (nuo 2,1 iki 15,6 km).

Projektams įgyvendinti reikės Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos ir kitų suinteresuotų institucijų pritarimo. Planuojama, kad suderinus su atsakingomis institucijomis ir sėkmingai įvykus viešiesiems pirkimams, rekonstrukcijos darbai šiame ruože galėtų prasidėti šių metų III–IV ketvirtį.

Palmiros Mart nuotr.

Kita dalis tako, nuo Juodkrantės iki Preilos, šiuo metu projektuojama ir projektai taip pat turėtų būti baigti šiais metais. Iki rangos darbų pradžios taką ir toliau prižiūrės AB „Kelių priežiūra“, kad eismo dalyviai galėtų juo naudotis.

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo Remigijaus Lipkevičiaus, dviračių ir pėsčiųjų takas driekiasi per saugomą teritoriją Kuršių nerijoje, kurioje labai jautrūs klausimai dėl medžių, kopų, augalijos. Tad parengtuose projektuose siekiama suderinti tiek aplinkosaugos, tiek ir eismo saugos aspektus.

Kelių direkcijai priklausanti dviračių ir pėsčiųjų tako Smiltynė–Nida dalis projektuojama įgyvendinant 2021 m. lapkritį sudarytas keturias sutartis. Bendras Kelių direkcijai priklausančio tako ilgis yra apie 35 km ir tęsiasi nuo Smiltynės iki Preilos. Bendra projektavimo sutarčių vertė – daugiau kaip 110 tūkst. eurų.

Kelių direkcija šio tako projektavimo darbus galėjo pradėti tik po to, kai Neringos ir Klaipėdos miesto savivaldybės sutiko pasirašyti bendradarbiavimo sutartis ir gavo savivaldybių tarybų sprendimus, kad sutvarkius šį taką minėtos savivaldybės jį perims valdyti nuosavybės teise. Rekonstravus ir perdavus sutvarkytą dviračių ir pėsčiųjų taką, Klaipėdos miesto savivaldybei priklausys 850 metrų, o Neringos savivaldybei – apie 34 kilometrus šio tako.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Autostradoje remontuos tiltą per Minijos upę

AB „Lietuvos automobilių kelių direkcija” jau paskelbė rangovų paiešką magistralinio kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda 290,87 km tilto per Miniją paprastojo remonto ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This