Moksleiviai uosto specifiką pažino ir kurdami mobiliąją aplikaciją

Uostas ir jūra

Šiuos mokslo metus grupė Klaipėdos Baltijos gimnazijos moksleivių kartu su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos mentore kūrė skaitmeninį žemėlapį ir rezultatus jau pristatė surengtoje konferencijoje. Uosto direkcijos bendradarbiavimas su uostamiesčio gimnazija tęsiasi keletą metų ir prisideda prie jaunų žmonių edukavimo bei artimesnės pažinties su jūrų uostu ir uosto profesijomis.

Uosto direkcijos nuotr.

Su septyniais Baltijos gimnazijos inžinerinės klasės devintokais šįkart dirbo Uosto direkcijos geoinformacinių sistemų administratorė Ligita Venckuvienė. Ligita džiaugiasi, kad pavyko mokyklą atvesti į ArcGIS žemėlapių kūrimo, erdvinių duomenų valdymo ir analizės sistemos mokykloms tinklą, o pasitelkę jo priemones moksleiviai netgi suspėjo sudalyvauti konkurse „Mano žemėlapis Lietuvai“. Panaudodami šio tinklo priemones, moksleiviai sukūrė skaitmeninį uostamiesčio atitinkamų vietų žemėlapį.

„Kad moksleiviams būtų įdomu ir patrauklu, sutarėme, kad drauge sukursime mobilią aplikaciją, kurioje užfiksuosime uostamiesčio įstaigas, kuriose lankosi patys gimnazistai. Tad jie ėjo, fiksavo vietas – realiai susirinko duomenis. Matau, kaip yra sunku ilgai išlaikyti jaunuolių dėmesį, juos sudominti rutininiais darbais, tad svarbu pasirinkti patrauklų duomenų rinkimo objektą ir greitai, paprastai sukurti veikiantį produktą. Šiuo atveju moksleiviai patys dalyvavo, patys kūrė ir jiems pavyko“, – pranešime rezultatais džiaugiasi L. Venckuvienė, kuriai mentorystė moksleiviams – nauja patirtis.

Gimnazistai išbandė ir Uosto direkcijos IT priemones: pamatė, kaip jos veikia ir kaip galima produktus (pvz., PortGIS ir kitus) realiai panaudoti darbe.

Projekte dalyvavę gimnazistai išsakė lūkestį, kad ateityje norėtų tęsti šią bendrystę, gilinti žinias kuriant žemėlapius, kuriuos galėtų pristatyti visuomenei.

„Uosto direkcijos pagrindinė funkcija yra vystyti uostą, užtikrinti saugią laivybą uosto akvatorijoje, tačiau kaip socialiai atsakinga įmonė nemažą dėmesį skiriame ir edukacinei veiklai. Džiaugiamės galėdami prisidėti profesinėmis žiniomis, mūsų specialistų patirtimi bei turima technologine baze plėtojant inžinerinio ugdymo strategiją Klaipėdos Baltijos gimnazijoje. Šiemet šis bendradarbiavimas dar labiau prasiplėtė dalyvaujant šešėliavimo programoje“, – sako Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

Anot Baltijos gimnazijos direktorės Jurgitos Račkauskienės, gimnazijos bendradarbiavimas su Uosto direkcija naudingas pirmiausiai gimnazistams – jie turi išskirtines sąlygas kryptingai ugdytis kritinį mąstymą, gebėjimą dirbti komandoje, realioje aplinkoje pritaikyti teorines žinias.

Uosto direkcija prieš keletą metų pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuri numato, kad gimnazijos moksleiviai įmonėje turi galimybę atlikti projektinius darbus, kuriuos kuruoja mentoriai – paskirti Uosto direkcijos specialistai. Moksleiviams taip pat yra sudaromos sąlygos iš arčiau susipažinti su įmonėje kuriamais ir diegiamais IT sprendimais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Baltijos gimnazijoje - tradicinis šokių konkursas

Aistra šokiui, įspūdingi pasirodymai užbūrė tiek žiūrovus, tiek vertinimo komisiją tradiciniame Baltijos gimnazijos organizuojamame Klaipėdos miesto ir apskrities konkurse-festivalyje ,,Baltijos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Mums rašo

Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Granados

Praėjusią savaitę Klaipėdos Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Ispanijos, Colegio Cristo Rey Granada. Iškilmingai pasitikti „Erasmus+“ mainų programoje dalyvaujantys mokiniai ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This